Wireless - pitanja i odgovori

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Desi mi se nekad da internet odjednom zabaguje nesto a ja u tom trenutku nista ne instaliram i racunar nema nikakve zadatke. Dakle ne mogu da koristim internet u tom trenutku. Kada udjem u Chrome stoji mi Odredjuje se host... i tako 2-3 minuta dok ne izadje Ova web stranica nije dostupna. U cemu je tu problem?

koji net imas?

Učlanjen(a)
09.02.2013
Poruka
1
Pozdrav svima. Ocjano molim za pomoc :D

Imam orion adsl (preko lan kabla) i u tom istom kompjuteru sam ubacio ralink wl-150g karticu nasao sam kako i drajvere tako i onaj utlity program, e sada ono sto ja hocu je da nateram adsl da ide preko ralink wl-150g tako da bi drugi uredjaji (uredjaj mobilni telefon) mogli da se zakace na internet. Totalni sam pocetnik sa bilo kakvom wifi opremom, Molim za pomoc hvala!

Edit

Upravo sam resio problem ako nekoga zanima kako ovo da izvede, ja sam uspeo sa koriscenjem programa Connectify Hotspot PRO

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.01.2015
Poruka
6
Ljudi,pozdrav. Skoro mi se desilo da sam na telefonu uhvatio pun wifi signal kladionice (ADB Broadband) koje je udaljena otp 400m od mene,mreza je otkljucana (zivim u zgradi inace,3 sprat). Nisam imao net na svom desktop racunaru. Brze bolje sam odmah sutradan kupio TP-LINK TL-WN722N i odmah se povezao (bilo je lepo dok je trajalo) posle nekih divnih tri meseca besplatnog neta desilo mi se da se na pokazivacu za jacinu signala u donjem desnom uglu desktopa pojavio trougao zute boje sa uzvicnikom unutar njega. Drugar mi je rekao da trebam rucno da unesem neke ip adrese i dns servere,uradio sam to i radio je posle. Nakon toga je to pocelo bas cesto da mi se desava i u adress bar svog browsera sam ukucao 192.168.1.1 (citao sam nesto na netu da se tu to moze resiti) ja sam iz svog neznanja tu nesto restartovao izgleda,barem je tako delovalo jer mi receno da sacekam. Vise mi se ta mreza ne pojavljuje kao Ljudi,pozdrav. Skoro mi se desilo da sam na telefonu uhvatio pun wifi signal kladionice (ADB Broadband) koje je udaljena otp 400m od mene,mreza je otkljucana (zivim u zgradi inace,3 sprat). Nisam imao net Ljudi,pozdrav. Skoro mi se desilo da sam na telefonu uhvatio pun wifi signal kladionice (ADB Broadband) koje je udaljena otp 400m od mene,mreza je otkljucana (zivim u zgradi inace,3 sprat). Nisam imao net na svom desktop racunaru. Brze bolje sam odmah sutradan kupio TP-LINK TL-WN722N i odmah se povezao (bilo je lepo dok je trajalo) posle nekih divnih tri meseca besplatnog neta desilo mi se da se na pokazivacu za jacinu signala u donjem desnom uglu desktopa pojavio trougao zute boje sa uzvicnikom unutar njega. Drugar mi je rekao da trebam rucno da unesem neke ip adrese i dns servere,uradio sam to i radio je posle. Nakon toga je to pocelo bas cesto da mi se desava i u adress bar svog browsera sam ukucao 192.168.1.1 (citao sam nesto na netu da se tu to moze resiti) ja sam iz svog neznanja tu nesto restartovao izgleda,barem je tako delovalo jer mi receno da sacekam. Vise mi se ta mreza ne pojavljuje kao Ljudi,pozdrav. Skoro mi se desilo da sam na telefonu uhvatio pun wifi signal kladionice (ADB Broadband) koje je udaljena otp 400m od mene,mreza je otkljucana (zivim u zgradi inace,3 sprat). Nisam imao net na s

Učlanjen(a)
11.01.2015
Poruka
6
Posto je sajt moje pitanje pogresno objavio a ne mogu da vrsim izmene jer mi stalno govori da je doslo do greske,da se vratim nazad da osvezim stranicu i pokusam ponovo. Ja cu da postavim isto pitanje opet:
Ljudi,pozdrav. Skoro mi se desilo da sam na telefonu uhvatio pun wifi signal kladionice (ADB Broadband) koje je udaljena otp 400m od mene,mreza je otkljucana (zivim u zgradi inace,3 sprat). Nisam imao net na svom desktop racunaru. Brze bolje sam odmah sutradan kupio TP-LINK TL-WN722N i odmah se povezao (bilo je lepo dok je trajalo) posle nekih divnih tri meseca besplatnog neta desilo mi se da se na pokazivacu za jacinu signala u donjem desnom uglu desktopa pojavio trougao zute boje sa uzvicnikom unutar njega. Drugar mi je rekao da trebam rucno da unesem neke ip adrese i dns servere,uradio sam to i radio je posle. Nakon toga je to pocelo bas cesto da mi se desava i u adress bar svog browsera sam ukucao 192.168.1.1 (citao sam nesto na netu da se tu to moze resiti) ja sam iz svog neznanja tu nesto restartovao izgleda,barem je tako delovalo jer mi receno da sacekam. Vise mi se ta mreza ne pojavljuje kao dostupna.
E sad,kazite vi meni da li ja mogu da odem u tu kladionicu i da odem u ta podesavanja i da vratim stvari kako su bile? Tj kako to da uradim,posto mi pristup tom kompu nije problem? Unapred,hvala. :D

Član
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poruka
243
Naravno da mozesh da vratish sve na default, ali verovatno si samo ugasio WiFi na tom ruteru, a sto se tiche tih upisivanja adresa na tvom racunaru, lako se moze desiti da tvoj racunar ima problem sa DHCP serverom jer ne uzima adresu od rutera koji je podesen tako da DHCP dodjeljuje adrese klijentima.

Učlanjen(a)
11.01.2015
Poruka
6
Nene,wifi i dalje radi ali samo kod njih tamo dole.
Vise izgleda ne doseze do mene,nzm. Videcu ja da restartujem ruter ili da vratim sve na default (mada to mu dodje na isto)pa javljam kako je proslo.
Kako da resim problem sa DHCP serverom?
Inace,hvala Sumadinac. :)

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Vise izgleda ne doseze do mene,nzm. Videcu ja da restartujem ruter ili da vratim sve na default (mada to mu dodje na isto)pa javljam kako je proslo.

vise stvari koje su mogle da se dese:
1.pomerili su ruter
2.promenio se kanal na ruteru
3.provalili te i zabranili ti pristup po mac adresi

Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
Najbolje da pojacas signal,

Najbolje da pojacas signal nekom dodatnom antenom, ako je ruter restartovan onda je promenio kanal i moguce da je signal malo oslabio. A cisto sumnjam da u kladionici znaju da blokiraju nekog po MAC adresi. Logicno da bi prvo stavili sifru.
Za google server imas ovde:
https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using

Natrag