Wireless - pitanja i odgovori

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Cekam prolece pa da malo sredjujem antenu, nove konektore, da sredim fid i slicno pa me zanma dal je preporucljivo da je ofarbam lepo?

Imam ovu veliku livenu, 24 dbi, nije original Hyperlink ali nije mi ni bitno, rekoh da je malo sredim pa da ofarbam onaj metalni nosac i mislio sam i preko nje da predjem sprejom... Ali bih lepo osmirglao sve, presao zastitnom farbom a kasnije sprejom. Kontam da ne smeta nista ali eto, da pitam za svaki slucaj.

slobodno neces nikakvu stetu napraviti:tease:

Učlanjen(a)
23.11.2014
Poruka
87
mreza hvata signal pa hvata bez obzira sto su labavi srafovi ili je malo korodirala,kad signal padne za 15%+ to samo moze da bude
1.prso fid
2.konektor na nekom od krajeva
3.vlaga tj voda ili u fidu ili u konektorima

hoce iglica na konektorima da se pomeri i da dodirne masu pa signal ode u aut,otvori i razlepi to sve,izduvaj konektore i usrafi ih ponovo i jako stegni,ako ni posle toga nece ili je kabal ili je fid,mreza ko mreza ne moze da napravi veliki gubitak signala ako se razlabavi ili korodira.pozz
E ovako: iskoristio sam jucerasnji lep dan i ispenjao se na krov da sredim antenu. U konektoru je bilo vode i nadam se da sam sredio to za preko zime. Nasao sam neki siroki izolir i mislim da sam dobro to odradio...promenio sam i srafcice vec kad sam bio gore i dobio rezultate +10db.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
E ovako: iskoristio sam jucerasnji lep dan i ispenjao se na krov da sredim antenu. U konektoru je bilo vode i nadam se da sam sredio to za preko zime. Nasao sam neki siroki izolir i mislim da sam dobro to odradio...promenio sam i srafcice vec kad sam bio gore i dobio rezultate +10db.

Ovako je bilo
bandicam-2014-12-06-12-44-01-633-jpg.58793

A ovako je sada
nez6nc.gif

Pa videcemo do prve kise sta ce biti.... :dance2:

Edit:

k2o677.jpg

sa -75 do juce, jutros na -65db a sada na -50db ....
Extra sam to opravio!

kao sto sam ti i rekao:)

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
231
ovako..imam grid antenu od 24db(vanjska) i tp-link 722 i sve radi ok.da ne davim dalje...
evil.gif

zanima me sl.kako da prikljucim jos jedan racunar i jedan laptop na tu istu antenu?dali moze ruter,i ako moze koji to ruter?dali bi pojacao signal kad bi stavio ruter ili ne?inace sam laik u vezi antena,wirelessa i ostalih drangulija u vezi neta.
moze li ovaj ruter?
http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=381

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
ovako..imam grid antenu od 24db(vanjska) i tp-link 722 i sve radi ok.da ne davim dalje...
evil.gif

zanima me sl.kako da prikljucim jos jedan racunar i jedan laptop na tu istu antenu?dali moze ruter,i ako moze koji to ruter?dali bi pojacao signal kad bi stavio ruter ili ne?inace sam laik u vezi antena,wirelessa i ostalih drangulija u vezi neta.
moze li ovaj ruter?
Trebace ti AP i jedan ruter i sve ce raditi ko podmazano.
AP se podesi da hvata signal sto sada radi 722 i povezes ga sa obicnim ruterom(moze ta tenda) sa linka i imaces wifi signal u kuci.
Prostor koji ti ruteri pokrivaju dobro su obicno jedan zid,sve preko toga je pitanje znaci pokrice tu prostoriju i sve susedne koje deli jedan zid i naravno iznad takodje.

Učlanjen(a)
23.11.2014
Poruka
87
evil.gif

moze li ovaj ruter?
mislim da mozes i privremeno da wn722n postavis kao hotspot dok ne kupis te drangulijice. problem je sto ti signal nece biti izuzetan,cesto ce te izbacivati,neces imati neku Bog 'zna brzinu i moci ces da koristis wifi samo dok ti je komp ukljucen. evo kako to da uradis

JAO KUKU LELEL :assassin: a ko ce meni s' mikrotikom da pomogne :smile: imam milion pitanja. vec tri dana ne znam gde je levo :gl_sigh: nista ne znam a i gde da znam

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
231
mislim da mozes i privremeno da wn722n postavis kao hotspot dok ne kupis te drangulijice. problem je sto ti signal nece biti izuzetan,cesto ce te izbacivati,neces imati neku Bog 'zna brzinu i moci ces da koristis wifi samo dok ti je komp ukljucen. evo kako to da uradis

JAO KUKU LELEL :assassin: a ko ce meni s' mikrotikom da pomogne :smile: imam milion pitanja. vec tri dana ne znam gde je levo :gl_sigh: nista ne znam a i gde da znam
trenutno tako i koristim

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
231
Trebace ti AP i jedan ruter i sve ce raditi ko podmazano.
AP se podesi da hvata signal sto sada radi 722 i povezes ga sa obicnim ruterom(moze ta tenda) sa linka i imaces wifi signal u kuci.
Prostor koji ti ruteri pokrivaju dobro su obicno jedan zid,sve preko toga je pitanje znaci pokrice tu prostoriju i sve susedne koje deli jedan zid i naravno iznad takodje.
cekaj.znaci treba mi dva rutera ili?ne razumem

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
231
konobar019,dali bi imao bolji signal kada bi na laptop ukljucio tp-link koji uzimam sa racunara?sherujem internet sa racunara pa ga koristim na laptop kao sto je postavio yutub snimak clan psyhoraver

Natrag