Šta je novo?

Wireless - pitanja i odgovori

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.474
Jedno pitanje za stručnjake. Koristim Telemahov bežični internet i sad me zanima kako mogu doć do IP adrese od antene na krovu i kako ući u nju. I dali mogu sa nje da pojačam brzinu interneta na ruter. Hvala
Da bi video ip adresu treba ti log za modem koji si dobio od provaidera mada imas sajt gde mozes videti svoju ip https://www.whatismyip.com/, sto se tice brzine neta to isto kod provaidera trazis povecavanje brzine ali bice i veci racun za net.
 
Učlanjen(a)
02.09.2014
Poruka
8
Mesh wifi moze biti overkill za jedan stan. U principu se mesh wifi mreze koriste za pokrivanje velike kvadrature(2-3000 m2), recimo poslovne zgrade ili nesto slicno. Nisam upoznat sa specifikacijama ovih reklamiranih proizvoda, ali za mesh vazi obicno koliko emitera signala ima, toliko veliku povrsinu pokriva. Posto je u pitanju stan, prilicno sam siguran da je mesh nepotreban, i da recimo dodatni ruter sa funkcijom repeatera ili mozda ap ce za mnogo manje novca resiti problem. Naravno ako novac nije problem, to je verovatno optimalno resenje, posebno ako se recimo povezuje vise uredjaja, recimo smart home i slicno.
Hvala
 
Top