Wireless - pitanja i odgovori

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.766
Jedno pitanje za stručnjake. Koristim Telemahov bežični internet i sad me zanima kako mogu doć do IP adrese od antene na krovu i kako ući u nju. I dali mogu sa nje da pojačam brzinu interneta na ruter. Hvala
Da bi video ip adresu treba ti log za modem koji si dobio od provaidera mada imas sajt gde mozes videti svoju ip https://www.whatismyip.com/, sto se tice brzine neta to isto kod provaidera trazis povecavanje brzine ali bice i veci racun za net.
 
Učlanjen(a)
13.12.2020
Poruka
153
Društvo ja bi jednu pomoć oko izbora antene za krov tako da mogu hvatati wifi od nekojiko kilometara 3-5 zračne linije i naravno oko sebe u selu gdje živim. Nešto od 20 decibela sa običnim konekt kablom koji može u ruter da se uključi. Jednom mi je jedan preporučio jednu koja se može upariti čak na 10 kilometara ali sam zaboravio koja je. Trenutno na krovu imam neku šipku Jagi antena ručno rađena ali nikad nisam s njom ništa mogao,možda mi je tip prodao pokvarenu. Hvala
 
Učlanjen(a)
13.12.2020
Poruka
153
Kupio sam krovnu antenu 2.4 h nano satation loco M2. Sve sam ažurirao to jest ušao u postavke antene ali kada skeniram sve pristupne točke oko sebe ona ih ulovi i prikaže na ekranu. Kad ukucam mrežu i lozinku mreže nema signala i ne može na internet. Udaljenost moje antene i mreže koju želim da spojim nekih 70 metara. Što nije u redu.
 
Učlanjen(a)
13.12.2020
Poruka
153
Telemahova bežična mreža od 5Ghz do 2Ghz, da li je moguće spojiti dvije antene sa dvije lokacije sa jednim računom ako operateri postave obje antene na isti račun. Za cijeli naš grad postoji jedna poveznica za uspostavu interneta i nekoliko odašiljačkih antena po gradu.
 
Natrag
Top