Wireless - pitanja i odgovori

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
konobar019,dali bi imao bolji signal kada bi na laptop ukljucio tp-link koji uzimam sa racunara?sherujem internet sa racunara pa ga koristim na laptop kao sto je postavio yutub snimak clan psyhoraver

reci mi na koji nacin delis net na laptop sa kompa trenutno,imas jos jednu wifi karticu pa preko nje serujes ili na kablu serujes?

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542

da sam ja imao ovo kada smo radili predajnike zivot bi mi bio laksi mnogo.mi smo krpili sa kutijama onim strujnim za vanjsko kacenje a i uzimali smo neke kutije za te ruter bordove ali nimalo nije jednostavno da se to sve namontira tako lako i brzo bez zajeba.ovo je inace laksi deo zajebano je upucavanje antena i samo podesavanje istih kao i lemnjenje konektora na kablovima koji moraju da budu sto kraci zbog gubitaka. zato je ubiquiti keva svih keva lan u antenu i teraj bato a rade pro opremu maksimalno.

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
mislim da mozes i privremeno da wn722n postavis kao hotspot dok ne kupis te drangulijice. problem je sto ti signal nece biti izuzetan,cesto ce te izbacivati,neces imati neku Bog 'zna brzinu i moci ces da koristis wifi samo dok ti je komp ukljucen. evo kako to da uradis

JAO KUKU LELEL :assassin: a ko ce meni s' mikrotikom da pomogne :smile: imam milion pitanja. vec tri dana ne znam gde je levo :gl_sigh: nista ne znam a i gde da znam

sad sam ovo video pa ovo ne vredi nista jer kada ukljuci hotspot on tera taj tplink da salje signal preko antene i da ga prima recimo u isto vreme,ako mu je ta antena na krovu koja je svrha hotspota kad on taj hotspot pravi preko antene na krovu hehehehe zar ne?

Učlanjen(a)
23.11.2014
Poruka
87
mozda i ima jedno alternativno resenje ali mnogo ce izgubiti na signalu externe antene ....
50-pcs-rp-sma-male-to-dual-2-rp-sma-female.jpg
da kupi ovo i namota onu omni od 6db da bi pojacao signal u kuci a izgubio napolju na usmerenoj anteni . Sve je to zajebancija :dance2:

Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.828
Kako da podesim tl wr843nd da mi istovremeno radi kao istovremeno access point i ruter?

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Kako da podesim tl wr843nd da mi istovremeno radi kao istovremeno access point i ruter?

http://www.tp-link.com/Resources/document/TL-WR843ND_V1_User_Guide.pdf

idi na stranu 51,imas detaljno objasnjenje,resetuj ga i kreni od nule.
select WISP Client Router
client settings kliknes na survey i izaberes signal od komsije i stavis sifru ako je ima itd.
ap settings stavis svoj ssid tj naziv mreze svoje za drugu antenu i podesis sifru i ostalo.
proveri da ti ruter taj nema isti opseg kao komsijin,tada dolazi do dhcp ip konflikta i nece da radi.
promeni na tvom ruteru lan ip,na primer u http://prntscr.com/5o1nuc
ako ne bude radilo i posle toga kad sve podesis proveri da li ti stoji da je dobio ip adresu od tog komsijinog rutera ovako nesto
http://prntscr.com/5o1p6b
ako nemas ip adrese na oba mesta znaci da mu verovatno taj komsijski nije dao ip jos,ako imas neki tablet ili laptop zakaci se i udji u taj komsijin adsl ili sta je vec i probaj da ga resetujes,dodelice odma ip ,oni cesto baguju.

Ako zabaguje jos negde tu sam :)

Učlanjen(a)
18.09.2014
Poruka
111
Desi mi se nekad da internet odjednom zabaguje nesto a ja u tom trenutku nista ne instaliram i racunar nema nikakve zadatke. Dakle ne mogu da koristim internet u tom trenutku. Kada udjem u Chrome stoji mi Odredjuje se host... i tako 2-3 minuta dok ne izadje Ova web stranica nije dostupna. U cemu je tu problem?

Natrag