Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ellen White je Bog samo pokazao stanje njegove crkve pred Hristov drugi dolazak, i da ce crkva odbaciti vest za probudjenje. To ona pise, i to se pokazuje istinitim.
Nisu to moji datumi, vec je Bog tako objavio.
Bogu ne trebaju ljudi da objave istinu.
On je zeleo da upotrebi ljude, ali kad nema nikog on ce to sam uraditi.
Nemoj da se lazemo, tradicionalne crkve nisu objavljivale jevandjelje vec progonile i ubijale one koji su to cinili.
One su najveci neprijatelji Bozji, koji su unistili pravu veru u Boga, i uvele svet u vekovnu duhovnu tamu, i dovele ga do ovog stadijuma potpunog duhovnog mracnjastva i propasti.
Izvini sto to pisem, ali svako posten to moze da vidi.
Sto bih ja nekoga rasveseljavao kad Isus vec vidi sta DarthShone i Stvarnoslap rade i ko su i sta su.
Ako je to Bog objavio, onda će tako biti, a ako nije -opet promašaj. Vrijeme će pokazati.
Ne. Ti iznosiš vlastito mišljenje/osjećaje i kažeš -Bog me osvjedočio. To se zove subjektivizam.
Ako ti nećeš u zajednicu s ostalim kršćanima, O. K. ali što ćeš učiniti i kakav će biti tvoj doprinos?
DA!
Drago mi je da si ostavio ovo što govori taj evangelist. On barem razmišlja, za razliku od drugih.
I koliko god se ne slažemo s njima, ja zamišljam/ i priželjkujem da se okupimo oko Krista kao svog Centra, a vjerujem da će se okupiti oni koji su doista Kristovi i tek onda će Gospodin moći učiniti nešto po nama. Tome, naravno prethodi jedno ozbiljno razmišljanje, posvješćivanje trenutka u kojem živimo, molitva i put obraćenja svakog pojedinca bez obzira bio on katolik, pravoslavac ili protestant. Na sektaše ne računam, možda će se pokoji odvažiti, ako se odazove Kristovom pozivu, ali teško... Oni će i dalje raditi svoje na što su navikli, lijepiti plakate i pomicati datume svršetka svijeta. Duše nek propadaju, samo njihova uvjerenja ne.
Oni će i dalje raditi svoje na što su navikli, lijepiti plakate i pomicati datume svršetka svijeta. Duše nek propadaju, samo njihova uvjerenja ne.
Laodikeja je i danas datum pomaknuo, na 22.10.2022. Prije mjesec dana Isus je trebao doći, prema njegovoj prethodnoj računici i proroštvu.