Ili će kršćanstvo uskrsnuti ili će s njim pasti ova civilizacija

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Usta govore od suviska srca, i jezik je najvece zlo, vatra koja sve selo popali" kaze rec Bozja.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ellen White je Bog samo pokazao stanje njegove crkve pred Hristov drugi dolazak, i da ce crkva odbaciti vest za probudjenje. To ona pise, i to se pokazuje istinitim.

Tako ti vjeruješ. U redu. Znači da su adventisti podbacili?

Nisu to moji datumi, vec je Bog tako objavio.

Ako je to Bog objavio, onda će tako biti, a ako nije -opet promašaj. Vrijeme će pokazati.

Bogu ne trebaju ljudi da objave istinu.
On je zeleo da upotrebi ljude, ali kad nema nikog on ce to sam uraditi.

Dobro si rekao, Bogu ne trebaju ljudi ni proroci da objavi istinu jer je Bog objavio svu Istinu u svom Sinu.
Nema nikoga? Kako nema? :) Katolici su uvijek tu, već 2000 godina i raspoloživi su izvršiti volju Božju.

Nemoj da se lazemo, tradicionalne crkve nisu objavljivale jevandjelje vec progonile i ubijale one koji su to cinili.

Nemoj da se lažemo.
Po Isusovoj zapovijedi, Katolička Crkva /i Pravoslavna/ je objavila i širila Radosnu vijest do na kraj zemlje.
U toj teškoj i opasnoj misiji, mnogi su dali svoje živote za Krista, a neki su otpali od Crkve i Krista i učinili zla djela.

One su najveci neprijatelji Bozji, koji su unistili pravu veru u Boga, i uvele svet u vekovnu duhovnu tamu, i dovele ga do ovog stadijuma potpunog duhovnog mracnjastva i propasti.

Neću komentirati. :rolleyes: Opravda se Mudrost/ Crkva po svojim djelima.

Izvini sto to pisem, ali svako posten to moze da vidi.

Ne brini.
Pošten čovjek? Čak su i ovi ateisti koje sam citirala na početku teme bili pošteni i priznali vrijednosti koje je kršćanstvo ugradilo u civilizaciju. Ti to ne priznaješ, ali svejedno si pošten i istinoljubiv? Nema veze.
Razumijem te. Malo si razočaran, zar ne? Crkvu si odavno odbacio, sada te i adventizam iznevjerio, pa se osjećaš neshvaćen. Možda je baš ovo pravi trenutak milosti za tebe.
Sve svoje pouzdanje stavi u Krista i imat ćeš veeeliki mir.

Sto bih ja nekoga rasveseljavao kad Isus vec vidi sta DarthShone i Stvarnoslap rade i ko su i sta su.

Da, Isus poznaje svako srce. Ti ne. Ja također ne znam, kao što nitko ne zna. Samo Isus poznaje namisli srca.
Mi znamo po onome što vidimo, a ja vidim da DarthShone ima široko znanje i dobro (pre)poznaje duh protestantizma.
Slap je odličan forumaš jer svoje postove potkrepljuje argumentima iz Svetog Pisma ili djela Ellen White
ili tih povijesnih svjedoka-pionira adventizma.
Da li ti tako radiš?
Ne. Ti iznosiš vlastito mišljenje/osjećaje i kažeš -Bog me osvjedočio. To se zove subjektivizam.
Gle, i ja pišem prilično subjektivno, ali stalno provjeravam svoje vlastito mišljenje sa stavom Crkve ili s drugim ljudima/svecima koje cijenim i volim. S kim ili s čim ti provjeravaš?
Ne bih htjela da svaku, pa i ovu temu "začinimo" s Ellen White. Tebi je važna, meni ni najmanje.
Ali željela bih čuti što možemo kao kršćani učiniti u ovoj situaciji i u ovom bezbožnom svijetu?

Ako ti nećeš u zajednicu s ostalim kršćanima, O. K. ali što ćeš učiniti i kakav će biti tvoj doprinos?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve sto sam napisao vidi se na prvi pogled.

A da u istoriji nije bilo reformacije i Protestantizma, danas svet ne bi ni znao za bibliju i osnovna biblijska nacela.

Tradicionalno Hriscanstvo je opsta duhovna tama i neznanje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako je to Bog objavio, onda će tako biti, a ako nije -opet promašaj. Vrijeme će pokazati.

Ništa što oni tvrde da je Bog objavio, Bog nije objavio. Dakle ne samo da je promašaj, no i blasfemija.

Ne. Ti iznosiš vlastito mišljenje/osjećaje i kažeš -Bog me osvjedočio. To se zove subjektivizam.

NA subjektivizmu je i nastalo ono što je on prihvatio kao Istinu.

Sestro, on se ne može odreći subjektivizma, jer bez njega on je ništa.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako ti nećeš u zajednicu s ostalim kršćanima, O. K. ali što ćeš učiniti i kakav će biti tvoj doprinos?

Da bi bio u zajednici s ostalim Kršćanima, prvo mora biti Kršćanin, a ne pirpadnik kulta čija je vjera zasnovana na bulažnjenjima kradljivice i osobe koja ne zna što govori.

Ujedno, iako nemam običaj da se ponavljam, naleteh maloprije na ovo:

Screenshot_20210715_173044_com.facebook.katana[495].jpg

Crvenom je bojom zaokruženo ono što je izjavio Evangelik koji se inače i zalaže za "Rovovski ekumenizam", ili da budem precizniji, stvaranje čvrste koalicije Kršćana (onih koji zaista veruju u Krista Boga) oko zajedničkog cilja :

Borbe s bezbožničkim svijetom.

Svoju misao, gospodin, s kojim bi se mogao složiti, iako ne podnosim Sola Scriptura, završava time da nam je sada prvashodni zadatak borba sa bezbožjem.

I tu se slažem s njime.

No, ako do toga i dođe - Daće Bog, pre započinjanja bilo kakvih akcija (da li su to molitve, osnivanje blogova, evangelizacija, pomoć obiteljima i mladima... manje je bitno) moramo svoje redove očistiti od pete kolone, od modernista, kripto židoljubaca (koji i ovako ne žele da se priključe jer im je to sablazan) i sličnih izdajnika.

Ovo je, a sada ću zvučati preterano, rat. Rat za duše, rat za djecu, rat za vjeru. A u ratu padaju razlike.

Mi smo Ecclessia Militans, ratnici smo Kristovi. I oko Njega se trebamo ujediniti.

Možda će, ako uz Božiju pomoć pobijedimo, naše razlike opet izići na vidjelo, i opet dovoditi do rasprava.

A možda će, jer svi su znaci tu (ili nam se barem tako čini) ovo zlo sa kojim se suočavamo, ovo vrijeme u kojem smo nije vrijeme za uljuljkavanje, svima nama doprijeti do uma, do srca, da shvatimo da smo bili zavedeni, i da smo što voljno, što nevoljno izdali Krista, te da Pravoslavni shvate svoje pogreške, mi svoje, a Protestanti svoje, i prihvatimo Istinu koja nam poručuje: BEZ KRISTA STE NIŠTA.

Krista koji niti je ćato, niti anđeo, niti motociklista, guru, rabin, prorok, fantazmagorija, nego "JA SAM KOJI JESAM" - YHWH SVESILNI.

Ps. Čini mi se da autor ovog sa slike, prikriveno (da se zli ne dosete) poručuje: Budimo jedni prema drugima kao Otac prema bludnom sinu, a ne kao "verni" brat koji zanovetaše.

Ako li je Volja Tvoja Bože Oče - Kriste - Duše Sveti, neka bude ta borba.

Čekamo Te.

Marantha Adonai

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
DA!
Drago mi je da si ostavio ovo što govori taj evangelist. On barem razmišlja, za razliku od drugih.
I koliko god se ne slažemo s njima, ja zamišljam/ i priželjkujem da se okupimo oko Krista kao svog Centra, a vjerujem da će se okupiti oni koji su doista Kristovi i tek onda će Gospodin moći učiniti nešto po nama. Tome, naravno prethodi jedno ozbiljno razmišljanje, posvješćivanje trenutka u kojem živimo, molitva i put obraćenja svakog pojedinca bez obzira bio on katolik, pravoslavac ili protestant. Na sektaše ne računam, možda će se pokoji odvažiti, ako se odazove Kristovom pozivu, ali teško... Oni će i dalje raditi svoje na što su navikli, lijepiti plakate i pomicati datume svršetka svijeta. Duše nek propadaju, samo njihova uvjerenja ne.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
DA!
Drago mi je da si ostavio ovo što govori taj evangelist. On barem razmišlja, za razliku od drugih.
I koliko god se ne slažemo s njima, ja zamišljam/ i priželjkujem da se okupimo oko Krista kao svog Centra, a vjerujem da će se okupiti oni koji su doista Kristovi i tek onda će Gospodin moći učiniti nešto po nama. Tome, naravno prethodi jedno ozbiljno razmišljanje, posvješćivanje trenutka u kojem živimo, molitva i put obraćenja svakog pojedinca bez obzira bio on katolik, pravoslavac ili protestant. Na sektaše ne računam, možda će se pokoji odvažiti, ako se odazove Kristovom pozivu, ali teško... Oni će i dalje raditi svoje na što su navikli, lijepiti plakate i pomicati datume svršetka svijeta. Duše nek propadaju, samo njihova uvjerenja ne.

Sjeti se: "Što god zaištete u Moje Ime, dat će vam se." Ako ovo nije to, onda doista ne znamo što je.

Uostalom, nebrojeno puta sam spominjao Dr. David-a Wood-a, koji je ne samo izvrstan mladi teolog (ne tako mlad, 46 mu je godina) koga je upravo obraćenje izvuklo iz pakla droge i mentalne bolesti. Čovjek je iako Evangelik, apologeta koji brani Kršćanstvo od bezbožnika i od islama.

Ima li on svojih grešaka u vjeri? Ima, no to ne znači da bih odbio da rame uz rame s njim branim Kršćane, bilo riječima, bilo oružjem. Upravo suprotno.

No i te kako bih odbio da to činim s Tomislavom Terzinom, s Valtherom Veithom i sličnima. Istini za volju ni oni ne bi prstom makli, jer bi im bilo preče da laprdaju o Dekalogu i mladoj zemlji, nego li da sprečavaju bezbožnike u nasrtaju na moral, na kulturu, na Kršćane.

Naime, ne znam da li ti je poznato, ali za Adventiste su i Evangelici, dakle ostali Protestanti, Babilon Veliki (jedino imaju "srca" za Metodiste i Baptiste, valjda iz pijeteta i simbolizma nad svojim "pioneers" koji dolaziše upravo iz tih "denominacija.

Tako da i te kako si u pravu kada kažeš da sektaše ne računaš.

No, ne zaboravi da bi i eventualno ujedinjenje razjedinjene braće oko Krista, za sektaški nakot bilo znak da su u pravu.

Kao i uvjek, i tu sotona (njihov "bog") ne samo da ima spremne "odgovore", nego je to i najavio preko pijane proročice tokom partije pokera s njom.

Žao mi je što je ova moja poslednja rečenica i te kako oštra i zajedljiva, nije joj mjesto tu, ali oni se moraju do kraja dekonstruistati i jasno im se staviti do znanja da su pročitani.

No, ako im je toliko stalo, slobodni su da izdaju YHWH, neka ih, neka i u tome slijede svoje duhovne uzore, narod tvrde šije i srca kamena.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja je i danas datum pomaknuo, na 22.10.2022. Prije mjesec dana Isus je trebao doći, prema njegovoj prethodnoj računici i proroštvu.

Sto lupetas i lazes.

Gde sam napisao da je Isus trebao doci pre mesec dana.

Kako te nije sramota da lazes a da se nazivas Hristovim imenom?

Natrag