Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Ne, nećemo po Ljubavi, nego po onome što činimo, i da li činimo iz Ljubavi.
Bit ćemo suđeni po ljubavi. Tako Isus raspoznaje svoje učenike.
O. K. Kad tako kažem, onda mislim na Mateja 25, 31, ono " bijah gladan i dadoste mi jesti...".
Dakle, konkretna djela ljubavi prema bližnjem koja smo učinili iz ljubavi prema Kristu. Ne radi se o osjećaju, nego činu vjere u Krista. U tome se slažemo.
Da li treba paziti na reči?
Ne.
DA!
Vjerujem da nitko ne govori iz mržnje, ali ipak, nije li rečeno da istina bez ljubavi ubija, a ljubav bez istine zasljepljuje? To je prema sv. Pavlu. Ali svatko sam mora na sebe paziti.
Bilo bi pogrešno praviti analizu članova prema njihovim postovima jer ćemo uvijek fulati budući da se ne poznajemo. Može se steći neki dojam, ali to je samo parcijalna slika. Mogu ja reći za tebe da si samouvjeren i odlučan, a ti za mene da sam ovakva i onakva. A Slap da je lider i da se tako ponaša.
Druge da i ne nabrajam... to su neki pokušali, ali čemu to?
Ono smo što smo pred Bogom. Forum nije mjesto da jedni drugima dajemo lekcije iz moralnosti, nego mjesto rasprave o kršćanskim istinama.
Jer Ljubav ne uslovljava niti se može usloviti.
Ljubi bližnjeg svog važi i obrnuto.
Ne čini drugome što ne želiš da drugi čini tebi.
I upravo tu padaju subotari i njima slični nasrtljivci.
S ovim se slažem. Oni su naučili nešto iz svojih izvora, za koje se može slikovito reći da često presušuju i oni se nađu "nasukani" i potom povrijeđeni. Ne poznaju Vječno vrelo koje natapa Katoličku Crkvu tijekom 2000 godina.