Jovan Prezviter: Ne znam samo kako je neko spreman dati život a ovamo nazvati svog bližnjeg "lažovom", "mentalnim bolesnikom" itd...a onda priča patetično kako bi on dao i život....Nespojiva je tvoja agresija i mržnja na bližnjeg sa tako plemenitim idejom da si spreman da daš život.
Hristos zato i kaže da mnoge neće poznati koji su u ime Njegovo govorili ovo i ono.
Jovane, ne želim sudjelovati na temi na kojoj si napisao ovaj post, pa ću ti odgovoriti ovdje.
Ne znam da li postoji tema na forumu koja govori o načinu izražavanja i ophođenja, a ako i ne postoji, to je već određeno samim pravilnikom. Za kršćanina kojem je život Krist, ne treba pravilnik foruma jer mu je Krist mjerilo.
Ali zbog našeg različitog shvaćanja, očito je da različito tumačimo i Božje i ljudske riječi.
Ako je Krist Istina, tko onda laže, a tko govori istinu?
Ja ne ulazim u tvoje i Slapove rasprave, mogu samo reći za sebe. Kad vidim da s nekim ne mogu složiti , uz najbolju volju i uloženi napor,
ja odustanem. Netko reći da je to kukavičluk ili mudrost, meni je svejedno. Činim ono što mislim da je najbolje za mene. Ali nipošto sebe ne uzimam za primjer, jer ako se svi "pobjegnu"
tko će braniti Krista? Zbog toga podržavam Slapa. Netko mora ostati uporan u "borbi", pa košta što košta. I biti spreman dati svoj život za Istinu.
Da!
Krist = Istina koju on brani jest da je Isus Sin Božji. Nije to
nekakva dogma tradicionalne Crkve nego je to životna istina iz koje sve proizlazi. Ako je Krist bio samo dobar čovjek, možemo ga imitirati ili ne moramo. Bilo je i drugih dobrih i plemenitih ljudi.
Samo vjera u Krista koji je utjelovljeni Bog, može nas mijenjati našu ljudsku narav u božansku i dužni smo, vođeni Duhom Svetim, biti ljubazni i blagi, ponizni i strpljivi- onako kako nam je Isus svojim životom pokazao.
Slap ne govori iz mržnje i na uvrede koje su njemu upućene nije uzvratio uvredom. Ja nisam vidjela da je nekoga nazvao sotonom, životinjom i....
Točno da je imao neke izraze za tebe, ali to je pod navodnicima. Možda zbog dinamike i da te malo zdrma.
Bit ćemo suđeni po ljubavi. To je točno i ja tako vjerujem. Stoga na riječi treba paziti, slažem se.
Ali da li se slažeš da se i iza ljubaznih riječi mogu sakrivati laži?