Ili će kršćanstvo uskrsnuti ili će s njim pasti ova civilizacija

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Laodikeja je i danas datum pomaknuo, na 22.10.2022. Prije mjesec dana Isus je trebao doći, prema njegovoj prethodnoj računici i proroštvu.

Ajooooj... opet taj njihov 22.10!!!!!!

Pa dokle više?

PS. Lažni Eliyahu, kao i njegov uzor Veljko Velimir Mlinarić - William Miller, maši i to maši onoliku golčinu....

Yom Kippur ne pada 22.10.2022.

Pada u sredu 05.10. 2022.

Dakle, nisu sposobni ni da budu židovi...

https://www.konzervativac.com/2019/01/02/katolici-teorija-ravne-zemlje-i-racionalnost/

Pročitati citat G.K. Chestertona... poučan je.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Slape, ti očito dobro poznaš Laodikeju, kad možeš dati adekvatan odgovor.
Ja nisam razmjela što je s tim htio reći - Gdje su rodovi? :rolleyes: Mislila sam da se zabunio.
Rodovi znače plodovi ili što?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, ti očito dobro poznaš Laodikeju, kad možeš dati adekvatan odgovor.
Ja nisam razmjela što je s tim htio reći - Gdje su rodovi? :rolleyes: Mislila sam da se zabunio.
Rodovi znače plodovi ili što?

Da. Htio je pitati - gdje su vam plodovi kad se hvalite da ste Kristova Crkva. Naravno, Laodikeja pojma nema niti o nauku Crkve niti o povijesti Crkve. A ono što ovdje on ponavlja o Crkvi, pokupio je iz "korita" iz kojega ne bi jela ni najneurednija svinja. Ne znam jesi li vidjela, on nerijetko postavi jedan tekst u kojem stoji kako je uvjete da netko postane papa, da prije toga "zakolje nekoliko djece, da ih onda rastrga pa jede to dječje meso i na kraju pije dječju krv". Eto, vjerovala ili ne, to ti je Laodikeja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rodovi delovanja vase crkve.

A rodovi se vec poznaju u Stvarnoslapovom besomucnom laganju.

Da sam ja Katolik ja bih se postideo njegovog laganja.
Ali bih mu napisao u oci, kao sto sam svojevremeno i Tripu Adventisti napisao zbog ponasanja.

Meni nije problem da ukorim bilo koga, iz moje ili druge crkve.

A vi zatvarate oci pred bezakonjem vase brace i tapsete ih po ramenu
.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da. Htio je pitati - gdje su vam plodovi kad se hvalite da ste Kristova Crkva.

Hvalimo? Ne znam ko se hvali. Mi, koji jesmo Kristova Crkva, mi kojima je Krist Bog, ili to čini kult kojem je Krist sve samo ne Bog i koji svoje verovanje zasniva na vjernosti lažljivoj prevarantkinji?

Ne znam jesi li vidjela, on nerijetko postavi jedan tekst u kojem stoji kako je uvjete da netko postane papa, da prije toga "zakolje nekoliko djece, da ih onda rastrga pa jede to dječje meso i na kraju pije dječju krv".

Dodaj na to i tvrdnje kako se papine cipele prave od dječije kože....

Eto, vjerovala ili ne, to ti je Laodikeja.

Da je samo on, ni po jada, nego svi EGWisti tako govore.

Da stvar bude još i gora, te i takve stvari koriste za kljukanje pojedinih neobaveštenih Pravoslavaca (onih koji o svojoj veri i svojim korenima znaju tek toliko da se najedu na slavama. Da nije tako ne bi idiotu Miroljubu Petroviću verovali) koji onda jer se zaboga radi o mrskim "ustašama", poveruju u takve stvari, nesvesni da iza istih stoji američki kult.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
.Da. Htio je pitati - gdje su vam plodovi kad se hvalite da ste Kristova Crkva. Naravno, Laodikeja pojma nema niti o nauku Crkve niti o povijesti Crkve. A ono što ovdje on ponavlja o Crkvi, pokupio je iz "korita" iz kojega ne bi jela ni najneurednija svinja. Ne znam jesi li vidjela, on nerijetko postavi jedan tekst u kojem stoji kako je uvjete da netko postane papa, da prije toga "zakolje nekoliko djece, da ih onda rastrga pa jede to dječje meso i na kraju pije dječju krv". Eto, vjerovala ili ne, to ti je Laodikeja.

Da, da...zbunio me plural. Ne gledam ja videa koja on postavlja, ali shvatila sam po naslovu.
Znam da ima svoje izvore informacija, svoju "istinu" i vlastito osvjedočenje. I da nikada ne laže. :)
Tko se s njim može mjeriti?
Tako je to, kad je izvor zamućen, uvijek teče mutna voda.

P. S. A jesi vidio tužbu EU protiv Mađarske?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, da...zbunio me plural. Ne gledam ja videa koja on postavlja, ali shvatila sam po naslovu.
Znam da ima svoje izvore informacija, svoju "istinu" i vlastito osvjedočenje. I da nikada ne laže. :)
Tko se s njim može mjeriti?
Tako je to, kad je izvor zamućen, uvijek teće mutna voda.

Ne laže?

Hmm... isto kao i ovaj iz primjera, ovog primjera:

„Ako raspravljate s luđakom, vrlo je vjerojatno da ćete često izvući deblji kraj jer njegov um radi brže, s obzirom da ga ne usporavaju stvari koje idu uz dobru prosudbu. Ne ometaju ga osjećaj za humor ili milosrđe ili dosadne iskustvene činjenice. On je logičniji zato što je izgubio određene zdravorazumske sklonosti. Uistinu, uobičajen izraz za ludost u ovomu nas smislu vodi u zabludu. Luđak nije čovjek koji je izgubio razum. Luđak je čovjek koji je izgubio sve osim razuma.

Luđakovo objašnjavanje stvari uvijek je cjelovito, a često i zadovoljavajuće, u čisto racionalnu smislu. Ili, u strogu smislu riječi, luđakovo je obrazloženje, ako i nije uvjerljivo, barem nepobitno. Ovo posebice vrijedi za dva-tri najuobičajenija oblika ludila. Ako na primjer neki čovjek kaže da su se svi urotili protiv njega, ne možete to osporiti osim da kažete da svi ljudi negiraju da su urotnici, što je upravo ono što bi svi urotnici učinili. Njegovo objašnjenje pokriva činjenice jednako kao i vaše. Ili ako neki čovjek kaže da je on zakoniti kralj Engleske, nije cjelovit odgovor reći mu da ga postojeća vlast smatra luđakom jer kada bi on bio kralj Engleske, to bi mogla biti najpametnija stvar koju bi trenutna vlast mogla učiniti. Ili ako čovjek kaže da je Isus Krist, nema smisla reći mu da svijet negira njegovo božanstvo jer je svijet negirao i Kristovo“ (G. K. Chesterton, Pravovjerje, Split, Verbum, 2015, 26-27).

Natrag