Ili će kršćanstvo uskrsnuti ili će s njim pasti ova civilizacija

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nisam ni mislio na njegova kompletna djela. Zločin je nekoga uputiti da da ga u tolikoj mjeri konzumira. Zato ću ti ovdje povremeno ostaviti njegove "misli" i kraće tekstove.

Dobro. Hvala.

On je već nekoliko puta promašio sa svojim proroštvima. Prema njegovu zadnjem "proroštvu" Isus je trebao doći prije četrdesetak dana, a par dana prije toga, po tom istom njegovu proroštvu, Bog je trebao na nebu vidljivo svim ljudima ispisati Dekalog, a posebno je trebala biti osvjetljena zapovijed o suboti. Ali, ....

Znam. :) Kad je bio onaj tsunami pred par godina, dolazak Isusov je bio neizbježan, ma ...samo što nije došao.
Nije Laodikeji lako, zna se da ni jedan prorok nije shvaćen, a kamoli poštivan na "svom" forumu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije Laodikeji lako, zna se da ni jedan prorok nije shvaćen, a kamoli poštivan na "svom" forumu.

Problem je što on nije prorok. On samo misli za sebe da je prorok.

Shvatimo. Isus zaista može doći svakog trena.

Ali, Isus nam nije rekao da jurimo unaokolo i vrištimo da je dan i čas.

Rekao nam je da bdijemo u vjeri i nad vjerom.

Isto tako nije nam rekao da će mlatarati Dekalogom, nego da će se pojaviti suditi žive i mrtve.

Uostalom, ono što se danas krši, što se danas ruši, nije Dekalog, nego ZAKON NA KOME POČIVA UNIVERZUM. (sorry za velika slova) Ruše se prirodni zakoni koje je Bog postavio.

A, ne zaboravimo i to da je i do Potopa (kako god da se dogodio, lično ne verujem onako kako to veruju sola scriptura i njihovi "plodovi") došlo ne zbog kršenja Dekaloga, nego zbog kršenja PRIRODNIH ZAKONA.

Baš ti hvala. ‍♀️ Tko zna-zna.

Nema na čemu sestro :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventizam je trebao objaviti jevandjelje, i o tome pise Ellen White.

Ali su to uslovna prorocanstva koja su uslovljena probudjenjem.

Ellen White kaze "AKO SE U ADVENTISTICKOJ CRKVI NE DOGODI PROBUDJENJE BOG CE ODBACITI SVOJ NAROD"

Naravno, crkva spava i Bog ce zato sam obaviti delo bez Adventisticke crkve.

To treba da se dogodi do 22 oktobra 2022, nikako nakon, jer 22 oktobra prestaje vreme milosti za svet.

A ne znam ko je taj DarthShone da on uopste mene pominje u svojim komentarima lazuci i sprdajuci se...sotonski sluga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Uostalom, ono što se danas krši, što se danas ruši, nije Dekalog, nego ZAKON NA KOME POČIVA UNIVERZUM. .Ruše se prirodni zakoni koje je Bog postavio... A, ne zaboravimo i to da je i do Potopa... došlo ne zbog kršenja Dekaloga, nego zbog kršenja PRIRODNIH ZAKONA.

Ovo si dobro primjetio. Doista je tako. Čovjek izruguje Boga Stvoritelja i ta bezumnost ide do prezira i mržnje. Strašno.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Adventizam je trebao objaviti jevandjelje, i o tome pise Ellen White.

:) Evanđelje se već navješta 2000 godina. I vi ste preko Crkve primili Evanđelje.
Vi vjerujete još nešto o čemu je pisala Elen White. U redu.

Ali su to uslovba prorocanstva kojasu uslovljena probudjenje.
Ellen White kaze "AKO SE U ADVENTISTICKOJ CRKVI NE DOGODI PROBUDJENJE BOG CE ODBACITI SVOJ NAROD"

Pa čini mi se da vam je Ellen malo zakomplicirala stvari.
Zar ne bi bilo pametnije i spasonosnije vjerovati samo Gospodinu?

Naravno, crkva spava i Bog ce zato sam obaviti delo bez Adventisticke crkve.
To treba da se dodi do 22 oktobra 2022, nikako nakon, jer 22 oktobra prestaje vreme milosti za svet.

Ne razumijem kako sada bez Adventističke crkve, ali dobro...
glavno je da vjerujete da Bog jedini spašava.
Uh, bolje bez datuma. I bolje da ne određuješ 22. listopad kao završetak vremena milosti.

A ne znam ko je taj DarthShone da on uopste mene pominje u svojim komentarima lazuci i sprdajuci se...sotonski sluga.

Kako ne znaš? Pa to je moj brat po vjeri. :)
Čuj, mi smo obični forumaši, nismo proroci i nemamo pojma o datumima.
A što se tiče proroštva i izrugivanja, tvoj brat je mnogo neuljudniji.
Zar nisi rekao da više nikome nećeš reći da je sotonski sluga? Nisi?
Pa 'ajde sad donesi tu odluku. :rolleyes:
I tako razveseli Isusa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ellen White je Bog samo pokazao stanje njegove crkve pred Hristov drugi dolazak, i da ce crkva odbaciti vest za probudjenje.
To ona pise, i to se pokazuje istinitim.

Nisu to moji datumi, vec je Bog tako objavio.

Bogu ne trebaju ljudi da objave istinu.
On je zeleo da upotrebi ljude, ali kad nema nikog on ce to sam uraditi.

Nemoj da se lazemo, tradicionalne crkve nisu objavljivale jevandjelje vec progonile i ubijale one koji su to cinili.

One su najveci neprijatelji Bozji, koji su unistili pravu veru u Boga, i uvele svet u vekovnu duhovnu tamu, i dovele ga do ovog stadijuma potpunog duhovnog mracnjastva i propasti.

Izvini sto to pisem, ali svako posten to moze da vidi.

Sto bih ja nekoga rasveseljavao kad Isus vec vidi sta DarthShone i Stvarnoslap rade i ko su i sta su.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo si dobro primjetio. Doista je tako. Čovjek izruguje Boga Stvoritelja i ta bezumnost ide do prezira i mržnje. Strašno.

Kako da nije strašno.

Pogledaj unaokolo, pogledaj što se čini. (bit ću oštriji, dakle upozorvam sve koji ovo budu čitali da se ne nalaze uvređenima ili da prijavljuju)

Žene (žao mi je ali moram početi od žena) prihvataju iz sebičnosti da im je najvažnije u životu da budu sve samo ne majke. A kada im vreme prođe za to, jer svi mi imamo biološki, od Boga određen sat, onda one što čine?

Svoje instikte tada prebacuju na decenijama mlađe muškarce.

Dakle majke bivaju programirane da budu šta?

Bludnice i ubojice.

Osnovni zakon, zakon održanja života je zarad hira bačen pod noge "oslobođene" žene.

Muškarci se s druge strane programiraju da je biti otac budalaština, da je važnije biti "frajer", ili se uz pomoć žena demaskulanizuju, pretvarajući se u nesposobne "soy dečake" spremne da zarad seksa trpe da ih kćeri Evine drže u rezervi, i naravno spremne da svakog trenutka počine, podrže, ili propagiraju umorstvo prvog stupnja - pobačaj.

Idite i množite se je tako odbačeno zarad čega?

Hedonističkog "uživanja".

Ljubav koja je predavanje, pretvorena na je u šta?

U požudu hormona (hranjenih preko hemijski obrađene hrane) i solspticizmom definirano "stanje" koje se menja. Pa tako imamo nazivanjem ljubavlju i pederstva i lezbejstva.

Čovek koji je slika Boga postaje šta?

Biće koje po svojoj volji, svom poludelom umu, menja svoj identitet, polni identitet.

Povjerenje između muškarca i žene je razoreno do nepopravljivosti.

Muškarac i žena jedno na drugo gledaju samo kao objekte zadovoljenja prolaznih strasti, ne nužno i seksualnih.

Djeca se prinose na "oltar" slobode....

No, ni to nije najgore.

Najgore tek dolazi.

Kako nismo u mogućnosti, niti želimo da se Bogu predamo i zadobijemo Božanski večiti život, mi tragamo za "večnom" mladošću, za večitim životom, fizičkim večitim životom.

Kupujući ga od nakarada koje sebe nazivaju "znanstvenicima" i "ljekarima"... Otuda imamo babe zategnutog tjela koje nesposobne da se suoče s činjenicom da će umrijeti, svoju požudu zadovoljavaju s decenijama mlađim muškarcima koje plaćaju, jer sve se čini zbog novca i lagodnog života.

Licemjerni otpadnici, idioti koji se usuđuju da nasrću na Crkvu radi nekakvih pedofilskih skandala, spremni su s druge strane da se predaju istoj (pedofiliji) braneći je.

Isti, histerični idioti će svoja tijela nagrđivati tetovažama, pirsinzima, valjati se u plastici i botoksu, i kmečati o tome kako Crkva nema prava da se meša u to što čine sa svojim tijelima.

Degenerici koji sebe nazivaju "znanstvenicima", će s jedne strane dopuštati da se u siromašnim zemljama ljudi množe i djeca umiru od gladi, dok će istovremeno baljezgati o tome kako nas je previše i kako se treba smanjiti broj ljudi na zemlji, pri tome namećući tu svoju sotonsku debilnost, samo nama koji eto imamo sreće da živimo u "bogatijim" zemljama.

Mediji, taj sotonski nakot, će ljudima ispirati mozak kako trebaju da žive, šta da jedu, u šta da vjeruju, i koga da odvode u svoje spavaće sobe. Ispirače nam mozgove o tome kako Covid -19 ubija ljude identičnom brzinom kao i Yersinia Pestis.

A svatko tko se usudi da posumnja u narativ, svatko tko ne želi da se preda ovome, bit će ostrakovan lepljenjem etiketa od strane wokeističkih debila (najčešće debelih crnkinja i soy dečaka).

No, postavlja se pitanje što Crkva radi, što rade oni koji nisu dio Crkve, a navodno vjeruju u Krista?

Crkva balancira, papa koji je "medijska" zvijezda govori čas jedno, čas drugo (a niti jedno od toga nije Ex Cathedra), biskupi se suočavaju s "vjernicima" koji bi da im Crkva blagosvlje njihove idiotluke, a ako li to i ne učini - JER NE MOŽE PLJUNUTI NA SVOJU VJERU, "razočarani" se okreću podržavanju idotskih feminističkih, genderističkih degena, pri čemu u najblažem obliku, ISMEVAJU svoju braću, a u najgorem otvoreno fizički napadaju i napuštaju Crkvu.

Prelati, jerarsi, što bi i govorili, ne smiju, jer Wokeistička gamad vreba svaku reč, a hrabrosti nemaju da se suoče s dvema pretnjama, onom od wokeističkog šljama, i od samih biskupa koji će ih kazniti za "nedisciplinu". O tome da će se onda smanjiti broj "vjernika" te neće biti prihoda da i ne govorim.

I u tome prednjače pomesne crkve - Nadiskupije na zapadu. Uostalom, sjeti se kako prolaze oni hrabri prelati koji se usude da napadnu Istambulsku? Nazivaju ih klerofašistima, ustašama... i to ljudi, vjernici, mediji, koji kmeče i urlaju da im Jugoslavija nije valjala.

Isto je ako ne i gore i kod Pravoslavne braće.

Ali, pitat će se mnogi, što čine "kršćani" van Crkve (dakle oni koji nisu ni Katolici ni Pravoslavni, ni Monofiziti)?

Ništa. Većina ćuti i podržava ovo zlo. Luterani imaju svećenice, Anglikanci Biskupice, i svi od reda će pre siktati na Katolike nego li na pedersko genderistički woke nakot.

Zašto pitat će se mnogi?

Zato što je KULT SMRTI i počeo, začet je i rođen u Sola Scriptura koljevci.

Degenerik, Alfred Kinesy je bio Metodista.

Što čine "verni ostatci"?

laprdaju o kraju sveta i "prorokuju" budalaštine.

A niti jednom od nas, dakle niti Crkvi, niti otpadu Protestantskom, niti otpadu otpada ("vernim ostatcima") ništa ne predstavlja sudbina Kršćana u samoj kolijevci Kršćanstva - Bliskom Istoku.

Važnija nam je prokleta nafta od sudbine braće po vjeri.

I to ne samo sudbine pod muhamedancima, o ne, nego i sudbine pod židovima, koji i te kako maltretiraju Kršćane (ne turističke, nego domaće) Kršćane u Izraelu.

I tu ćutimo, jer "zaboga ne smijemo biti antisemiti"...

Bojimo se što će sotonski mediji, sotonske zveri uraditi, kako će nas nazvati, i kakvo će "prljavo rublje" iznjeti....

Zato i pristajemo da nas cijepivima obilježavaju, da nam sakramente zabranjuju...

Kukavice smo.

Izdali smo Krista zarad ljudskog "mira" i "lagodnog života".

Ps. Sorry za ovako dug post. I naravno, ja Krista nisam izdao, popu kažem pop, a bobu bob. I na pamjet mi ne pada da se suobličim kako svijetu, tako i "ostatcima"...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kukavice smo.
Izdali smo Krista zarad ljudskog "mira" i "lagodnog života".
Ps. Sorry za ovako dug post. I naravno, ja Krista nisam izdao, popu kažem pop, a bobu bob. I na pamjet mi ne pada da se suobličim kako svijetu, tako i "ostatcima"...

Hvala za ovako opširan post. Vrlo dobro si analizirao današnje stanje u svijetu u svijetlu Evanđelja i napose onih Ivanovih riječi o tri neprijatelja čovjekove duše: tijelo, svijet i đavao.
Nažalost imamo primjere da se kršćani, ali i katolici, sve više suobličuju ovome svijetu i nalaze svoje opravdanje u odgovoru - Pa što, tako svi rade?!
Poljski biskupi su prošle godine izdali jedno priopćenje glede abortusa, LGBT ideologije i propagande. Ja očekujem da naši slično naprave, bez obzira što će biti napadnuti i izrugivani. Papa govori, ali kako je počelo u Njemačkoj, moguće je da se neposluh proširi. Na protestantizam uopće ne računam. Ima među njima još nekih koji javno govore o ovim problemima, ali kako si i sam rekao, oni su zauzeti s nečim drugim, odnosno svatko sa svojim interesima i očekivanjima. Ionako nemaju niti su ikad imali duh zajedništva.
Na kraju će ostati svaki pojedinac sam sa svojom savjesti i -s Kristom.
Malo vjerno stado.
I vrlo je moguće da će se otvariti ono što Karl Rahner napisao, (a umirovljeni Papa Benedikt slično govorio):
‘Kršćanin budućnosti bit će mistik ili uopće neće biti kršćanin’

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hvala za ovako opširan post. Vrlo dobro si analizirao današnje stanje u svijetu u svijetlu Evanđelja i napose onih Ivanovih riječi o tri neprijatelja čovjekove duše: tijelo, svijet i đavao.

Sveti je Ivan bio u pravu, no nije mislio na to da nam je tijelo zaista neprijatelj. Idolatrija tijela je u pitanju. Ne tijelo kao tijelo.

Svijet je neprijatelj jer dopušta da ga duh tame vodi.

Đavao je neprijatelj jer samo tako što uništava čovjeka, može, u svom umu, "uništiti" Boga.

Na kraju će ostati svaki pojedinac sam sa svojom savjesti i -s Kristom.
Malo vjerno stado.
I vrlo je moguće da će se otvariti ono što Karl Rahner napisao, (a umirovljeni Papa Benedikt slično govorio):
‘Kršćanin budućnosti bit će mistik ili uopće neće biti kršćanin’

Već se ostvaruje.

No čovjek je biće zajednice, a to znači da se Crkva obnavlja, iznutra.

Ne zaboravi, "Ni vrata paklena je neće nadvladati".

Lukavi, zlobni, sinovi tame su se zaista inflitrirali, no Kristova je posljednja. A sve dok postoji i jedan koji je Kristov, tu je i Crkva.

A onda, kada se ispuni što se ispuniti treba. Kada suočeni s zlom, s njezinim zvijerima budemo zarad Imena Kristova pogubljeni, što metaforički, što doslovno, tada ćemo iz dubina naših srdaca zavapiti: "Eloi Eloi, lama sabahtani", na šta će Njegov odgovor stići,

Kakav odgovor pitaju se mnogi?

Jednima na spas, drugima na večno prokletstvo.

Natrag