Ili će kršćanstvo uskrsnuti ili će s njim pasti ova civilizacija

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Komunizam je zlo nanio Istoku, a Protestantizam zapadu. A puno veću štetu u duhovnoj sferi pretrpio je Zapad od "protestantizma bez Krista" nego Istok od militantnog komunističkog antiteizma.

Da. Bogu lakše stvoriti čovjeka nego ga obnoviti. Bogu je sve moguće, naravno, ali govoreći o posljedicama koje grijeh ostavlja u duši i slobodnoj volji čovjeka, izgleda da su Bogu "ruke svezane". Zato neki govore o aroganciji Zapada, ali također i o ogorčenosti Istoka. No i ja mislim da Istok ima veće šanse da se probudi i zaživi.
Dobar primjer je Mađarska. Pročitala sam na jednom španjolskom religioznom portalu zanimljiv tekst "Mađari su uspjeli skinuti sa sebe luđačku košulju u koju ih je nametnula EU." A na istoj stranici pisalo se o "zakonu Matić" koji je ista EU usvojila. Davno je bilo kad su pohvalno pisali Hravtskoj, ono kad je bio referendumu definicije braka.
A još mnogo prije, prilikom posjeta Ivana Pavla Mađarskoj, komentirali su kako su Mađari izgubili kršćansku praksu jer se nisu prekrižili na Papin blagoslov.
Voljela bih da nisam u pravu, ali čini mi se da, dok se neki bude, Hrvatska tone u san.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da. Bogu lakše stvoriti čovjeka nego ga obnoviti. Bogu je sve moguće, naravno, ali govoreći o posljedicama koje grijeh ostavlja u duši i slobodnoj volji čovjeka, izgleda da su Bogu "ruke svezane".

Posljedice grijeha, točno. A kud ćeš većeg grijeha od ubijanja "malenih i nemoćnih" - nerođenih. Koliko je ludilo zahvatilo one koji podržavaju ovaj zločin protiv Boga, najbolje govori njihov mentalni sklop i intelektualni domet - oni misle da se mogu razvijati, a da se ne 'zazmnožavaju'. Ovo je mentalni sklop notornog idiota. I zapad je ovom neizlječivom bolešću i uma i duha daleko zaraženiji i bolesniji od Istoka, baš zbog toga što je ovo "logika i filozofija" i ateista i protestanata.

Isabeleta, čitaj malo o Martinu Lutheru, tko je on bio, što je govorio i što je činio. Neki protestanti su još "mila majka" kakav im je 'ćaća' bio.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da. Bogu lakše stvoriti čovjeka nego ga obnoviti. Bogu je sve moguće, naravno, ali govoreći o posljedicama koje grijeh ostavlja u duši i slobodnoj volji čovjeka, izgleda da su Bogu "ruke svezane". Zato neki govore o aroganciji Zapada, ali također i o ogorčenosti Istoka. No i ja mislim da Istok ima veće šanse da se probudi i zaživi.

Istok se polako i budi. No tu treba biti veoma opreyan, mudar poput serapha (zmija), jer upravo s zapada dolaze "vuci" u jagnjećoj koži, židoljupci "pacifistički". No, sudeći prema Ukrajinskim, Ruskim reakcijama na iste, Istok nije zaspao i nikako se ne može porediti s ludim djevicama.

Ali to ne znači da opasnost nije prošla, o ne... pali seraf, "Bog" protestanskog otpada (židoljubaca) i dalje napada, te budmo li meki, mlaki, mnogi će otići u nove - stare paganizme.

A to dolazi upravo s toga jer mi, nažalost pojedini među nama, vođeni zapadom, zlorabe Isusove riječi da bi pravdali uvoz muhamedanskog "rasplodnog" mesa, ideologije koje ljudsko dostojanstvo svode na zadovoljavanje nagona, brišući tako identitet svog stada.

Naime, netko nedovoljno poučen u svojoj vjeri, zabrinut za svoj identitet kao Srba, Hrvata, Mađara, Poljaka, ovoga ili onoga, čuje s amvona (u oba obreda, dakle i Istočnom i Zapadnom) kako u muhamedanskom "mesu" treba vidjeti Krista, i dozvoliti mu da se naseli. Lukavi onda razočaranom vjerniku nudi šta?

"Rodnoverje", neo paganizam, ideologije krvi i tla....

Komunisti, a pre njih Osmanlije, su recimo srbima isprali mozak u toj mjeri da većina i ne pozna svoju vjeru, svoju tradiciju, svećenstvo ne čini ništa da bi to promijenilo, i imamo slučajeve gde mladi, radije odlaze u neo paganizam, nego li da ostanu vjerni Pravoslavlju.

Što je još gore, ne znaju ni što je Pravoslavlje, te im tako idioti tipa Miroljuba Petrovića, prodaju maglu u vidu nekakvog "Biblijskog pravoslavlja".

A kud ćeš većeg grijeha od ubijanja "malenih i nemoćnih" - nerođenih. Koliko je ludilo zahvatilo one koji podržavaju ovaj zločin protiv Boga, najbolje govori njihov mentalni sklop i intelektualni domet - oni misle da se mogu razvijati, a da se ne 'zazmnožavaju'. Ovo je mentalni sklop notornog idiota. I zapad je ovom neizlječivom bolešću i uma i duha daleko zaraženiji i bolesniji od Istoka, baš zbog toga što je ovo "logika i filozofija" i ateista i protestanata.

Protestantizam i ne može odvesti igdje drugde do li u kontra znanje i ateizam.

Pogledaj kakvog Boga, kakav moral, kakvu etiku ovdje zagovaraju otpadnici otpada... Samo totalno neobaveštena, mentalno neusklađena osoba bi mogla takvog Boga prihvatiti i slediti.

I kada jednom, a svakom je čovjeku potreban duhovni mir, takav "Bog" postane čudan, kada se isti otkrije kao ljudska umotvorina, kao laž, kao sve, samo ne Bog, od strasti prema takvom "Bogu", racionalizovanom i prilagođenom ljudskim nagonima i težnjama, odlazi se ka mržnji, ka ateizmu.

Sotona dobija što je i htio. Čovjeka je odvojio od Boga, ogadio mu Ga je.

Neki protestanti su još "mila majka" kakav im je 'ćaća' bio.

Naravno da jesu takvi, no razlog zašto su "mila majka" je što su kukavice. Da su brojniji, i da kukavice nisu, Luther bi se posramio od učenika koji nadmašiše učitelja.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Posljedice grijeha, točno. A kud ćeš većeg grijeha od ubijanja "malenih i nemoćnih" - nerođenih. Koliko je ludilo zahvatilo one koji podržavaju ovaj zločin protiv Boga,... - oni misle da se mogu razvijati, a da se ne 'zazmnožavaju'. Ovo je mentalni sklop notornog idiota. I zapad je ovom neizlječivom bolešću i uma i duha daleko zaraženiji i bolesniji od Istoka, baš zbog toga što je ovo "logika i filozofija" i ateista i protestanata.

Jednog meksičkog biskupa koji je, govoreći o stavu Katoličke Crkve o abortusu, nametanju rodne ideologije i LGBT pravima, žestoko su kritizirali i proglasili netolarantnim. Čovjek je za primjer uzeo dva otoka. Na jednom žive kršćanske obitelji, a na drugom otoku živi gays populacija. Za 50 godina, rekao je, na prvom otoku zatekli bismo život, a na drugom smrt. Točniji i logičniji zaključak se ne može izvući. Ali ne, upravo to je razbjesnilo pokret LGBT-a. I to je jedan od pokazatelja do kud smo došli i što nas čeka. Zdrav razum više se neće moći koristiti.

Isabeleta, čitaj malo o Martinu Lutheru, tko je on bio, što je govorio i što je činio. Neki protestanti su još "mila majka" kakav im je 'ćaća' bio.

Probala sam, ali ne mogu. :rolleyes: Osjećam se nelagodno, ne znam kako bih to drugačije rekla, ali nešto me odbija. Nitko nema vremena na pretek, pa zašto bih gubila vrijeme na Martina Luthera, kad ima toliko dobrih knjiga.
Ako mi možeš preporučiti neku knjigu ili studiju o njemu, ali da je kratko i sažeto, pročitat ću. :)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nebrojeno puta ćete čuti "Voli Bližnjeg svog" korišteno za nametanje ideologija (pederizma, lezbejstva, genderizma, sekularizma, feminizma) i agendi (kontrolisanje ljudi preko širenja straha od virusa, woke ideologija i slično).
Isto tako nebrojeno ćete puta čuti "Ne sudi", "Ne mrzi", sa istim ciljem.

Igra se dakle na savjest. Jer odlučimo li se ostati vjerni datoj riječi, satane (u svom izvornom hebrejskom značenju) će nam reći da ne slušamo Krista jer , "ne volimo bližnjeg svog", "sudimo", "mrzimo" i tako dalje.
Odgovorimo li im kako dolikuje, dobit ćemo optužbe da smo bigoti, homofobi, rasisti, mizogini, ovakvi i onakvi, da nam je takav duh...

To me najviše živcira. Da, to je zloupotreba Isusovih riječi, ali i bezobrazluk, brate.
A tek kad se katolici počnu deklarirati kao vjernici i pederi...uhhh. Grozno.

Čuj, htjela sam te pitati ima li tu opcija za multiquote? Nekad bih htjela napisati sve u jedan post, ali ne vidim je.
I još nešto, jednom kad sam pisala post, lupila sam slučajno nešto i otvorio mi se prozor s jako lijepim smajlićima baš sam se poveselila jer ovi na forumu su mi baš nezgrapni i premali je izbor. Ali onda mi je nestala ta opcija s novim smajlićima i sad me zanima gdje su, haha. Svašta pitam, jel' da?

Pa šta nam je onda činiti?
Ići kao janjad na klanje?
I da i ne.

Pa uglavnom si rekao. Ja bih samo nadodala da ćemo se morati vratiti na korijene i na sam Izvor. Mislim na zajednicu prvih kršćana i njihovu gorljivost ili bolje oduševljenost s Isusom Kristom. To bi vjerojatno rebala promicati Crkva. To Ona čini, ali vjerojatno će trebati više promišljanja, molitve i rada da bi se katolici probudili i posvjestili trenutak. Hoću reći da su izazovi današnjice novi i jaki, i da odgovor treba biti nov.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ovo slika ma koliko bila filmska i uz to mnogobozacka - pokazuje danasnju realnost - da je svet pod uticajem demonske sile, i da mu treba oslobodjenje, a sa njim bi se i svet okrenuo ka Bogu.

Slika je dobra i simbolična. Eh, kad bismo Đavla mogli otjerati krpom ili pošpricati "spray- em za đavole", :beee:
bilo bi lako. Ali kako i sam kažeš, svijet je već pao pod utjecaj Đavla i ugnjezdio se u srcu. Tu pomaže samo post i molitva, a tko će danas postiti i tko će moliti ako ljudi više nemaju osjećaj grijeha, a kamoli priznati da su pod utjecajem đavolskih sila. Koliko god puta spomenuli obraćenje kao jedini pravi put povratka k Bogu i samome sebi, toliko će ljudi više rugati tome.

To ce uraditi sam Bog uskoro, objavice se celom svetu, i osloboditi ga sotonske sile, sto ce dovesti do globalnog verskog probudjenja.

Ovo sad govoriš kao adventist, to mi je poznato. Možeš ti imati svoja uvjerenja i išćekivanja, ali da li će se ona ispuniti, ti moraš čekati, kao i svi drugi. I živjeti u vjeri, kao i svi drugi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Probala sam, ali ne mogu. :rolleyes: Osjećam se nelagodno, ne znam kako bih to drugačije rekla, ali nešto me odbija. Nitko nema vremena na pretek, pa zašto bih gubila vrijeme na Martina Luthera, kad ima toliko dobrih knjiga.
Ako mi možeš preporučiti neku knjigu ili studiju o njemu, ali da je kratko i sažeto, pročitat ću. :)

Nisam ni mislio na njegova kompletna djela. Zločin je nekoga uputiti da da ga u tolikoj mjeri konzumira. Zato ću ti ovdje povremeno ostaviti njegove "misli" i kraće tekstove.

Ovo sad govoriš kao adventist, to mi je poznato. Možeš ti imati svoja uvjerenja i išćekivanja, ali da li će se ona ispuniti, ti moraš čekati, kao i svi drugi. I živjeti u vjeri, kao i svi drugi.

On je već nekoliko puta promašio sa svojim proroštvima. Prema njegovu zadnjem "proroštvu" Isus je trebao doći prije četrdesetak dana, a par dana prije toga, po tom istom njegovu proroštvu, Bog je trebao na nebu vidljivo svim ljudima ispisati Dekalog, a posebno je trebala biti osvjetljena zapovijed o suboti. Ali, ....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slika je dobra i simbolična. Eh, kad bismo Đavla mogli otjerati krpom ili pošpricati "spray- em za đavole", :beee:
bilo bi lako. Ali kako i sam kažeš, svijet je već pao pod utjecaj Đavla i ugnjezdio se u srcu. Tu pomaže samo post i molitva, a tko će danas postiti i tko će moliti ako ljudi više nemaju osjećaj grijeha, a kamoli priznati da su pod utjecajem đavolskih sila. Koliko god puta spomenuli obraćenje kao jedini pravi put povratka k Bogu i samome sebi, toliko će ljudi više rugati tome.

Jesam Adventista, ali u vezi ovoga ne govorim kao Adventista, jer Adventisti o ovome nemaju pojma.

Oni zive i dalje u svojim snovima prevareni od neposvecenih propovednika da ce Bog sprovesti probudjenje u crkvi, i da ce potom oni na celu sa rukovodstvom izaci u svet i objaviti jevandjelje.

Nista od toga nema.

Globalni Adventizam je u duhovnom mrtvilu i ne zeli da se probudi, ili ocekuje probudjenje po svojim licnim zeljama a ne kako Bog to planira.

Adventizam je imao priliku ali je odbacio vest i pozive na probudjenje koje je Bog poslao 2001 godine preko izabranoh orudja.

Iz tog razloga zato ce Bog sam uskoro sprovesti globalno probudjenje na svetskom nivou, i tada ce crkva zajedno sa svetom i pored neverstva dobiti priliku, jer Bog je ljubav i ne zeli da ko propadne
.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To me najviše živcira. Da, to je zloupotreba Isusovih riječi, ali i bezobrazluk, brate.
A tek kad se katolici počnu deklarirati kao vjernici i pederi...uhhh. Grozno.

Ni sama nisi svjesna koliko to isto i mene živcira, no samo duboko udahnem i kažem naglas da ima tko će im suditi. Jednostavno je, sami sebi jamu kopaju.

Što se pak onih koji sebe deklarišu kao pedere i katolike istovremeno, takovi i ne znaju niti što govore niti što je Kršćanstvo. Modernizam im je pojeo razum.

Čuj, htjela sam te pitati ima li tu opcija za multiquote? Nekad bih htjela napisati sve u jedan post, ali ne vidim je.

Ima je i dalje, samo je malko komplikovanija za koristit.

I još nešto, jednom kad sam pisala post, lupila sam slučajno nešto i otvorio mi se prozor s jako lijepim smajlićima baš sam se poveselila jer ovi na forumu su mi baš nezgrapni i premali je izbor. Ali onda mi je nestala ta opcija s novim smajlićima i sad me zanima gdje su, haha. Svašta pitam, jel' da?

Ne, ne pitaš svašta. I točno znam što si lupila. Lupila si odjednom tastere win i točku (što u windowsu otvara prozorčić s smajlićima)

Ja bih samo nadodala da ćemo se morati vratiti na korijene i na sam Izvor. Mislim na zajednicu prvih kršćana i njihovu gorljivost ili bolje oduševljenost s Isusom Kristom. To bi vjerojatno rebala promicati Crkva. To Ona čini, ali vjerojatno će trebati više promišljanja, molitve i rada da bi se katolici probudili i posvjestili trenutak. Hoću reći da su izazovi današnjice novi i jaki, i da odgovor treba biti nov.

Rekao bih da si u pravu. No, stvarnost me i te kako plaši.

Dugo sam razmišljao da li da uopće i objavljujem ovo što ću sada objaviti, ili ne, jer ne želim da se onaj kradljivac identiteta i ostali židoljupci raduju i vesele.

No, istinu ne mogu, niti smijem kriti.

Opet je Njemačka kolijevka zla.

Sjećaš li se kako su Njemački biskupi reagirali na Ex Cathedra odluku Pape da potvrdi Nauk Crkve o istopolnim zajednicama?

E, sada upravo sada imamo nešto još gore.

Naime, pojedini Njemački Biskupi, naravno na svoju ruku, odlučili su da pričest dozvole samo cijepljenima.

Ne znam kakvi će biti komentari na to, no bojim se da će biti ušutkani, jer to je po modernina (a takovih je i u Crkvi, posebice među vjernicima) ispravno, dok je recimo pravilna odluka da se Joe Bidenu ne dozvoli pričest nazvana od strane istih - politizacijom Euharistije.

On je već nekoliko puta promašio sa svojim proroštvima. Prema njegovu zadnjem "proroštvu" Isus je trebao doći prije četrdesetak dana, a par dana prije toga, po tom istom njegovu proroštvu, Bog je trebao na nebu vidljivo svim ljudima ispisati Dekalog, a posebno je trebala biti osvjetljena zapovijed o suboti. Ali, ....

Nema ali.

Faulirao je, lagao kao i svi Mileriti. Uz sve to nemojmo se previše radovati tome što on i njemu slični komentiraju (kako tako) na ovoj temi. Ne zaboravimo da su oni katastrofisti te da svaku nesreću koriste da najavljuju kraj vremena.

Lično, a na to me i nauk Crkve poziva, NE VJERUJEM NIKOMU KO GOVORI: "EVO KRISTA; EVO GA TU JE; SUTRA DOLAZI; KRAJ JE VREMENA i tome slično.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jesam Adventista, ali u vezi ovoga ne govorim kao Adventista, jer Adventisti o ovome nemaju pojma.

Mislila sam da je to prema svjedočenju Ellen White i da su svi adventisti upoznati s tim.

Oni zive i dalje u svojim snovima prevareni od neposvecenoh propovednika da ce Bog sprovesti probudjenje u crkvi, i da ce potom oni na celu sa rukovodstvom izaci u svet i objaviti jevandjelje.

Možda nisam dobro razmjela, ali ovo stoji u djelima Ellen White, zar ne?
Objaviti Evanđelje? Vjerojatno misliš na navještanje Evanđelja s naglaskom zapovijedi za subotu?
To će teško proći. Subota nije dovoljan motiv, zapravo nije nikakav razlog da ljudi ostave svoja bezakonja. Kad se ne ostavljaju grijeha zbog dobrote Božje koju je barem jednom doživjeli, pa i oni najveći grešnici koji su Boga zaboravili. Zbog subote sigurno neće.

Globalni Adventizam je u duhovnom mrtvilu, i ne zeli da se probudi, a imao je priliku ali je odbacio vest koju je Bog poslao 2001 godine preko izabranoh orudja.

Ne znam na što točno misliš vezano uz 2021 godinu?

Zato ce Bog sam uskoro sprovesti globalno probudjenje na svetskom nivou, i tada ce crkva zajedno sa svetom i pored neverstva dobiti priliku, jer Bog je ljubav i ne zeli da ko propadne.

S ovim zadnjim se slažem u potpunosti. Bog nas stalno zove k sebi i uvijek iznova daje nam priliku, ali, ali...čovjek je opija ne samo alkoholom, već i bogatsvom, karijerom, moći, sexom, taštom slavom...i u njegovom srcu više nema mjesta za Boga. To je najžalosnije. Kako će Bog spasiti svijet, ne znamo. Samo znamo da Bog neće iznevjeriti, jer On je vjeran.

Poslednja izmena:
Natrag