Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Komunizam je zlo nanio Istoku, a Protestantizam zapadu. A puno veću štetu u duhovnoj sferi pretrpio je Zapad od "protestantizma bez Krista" nego Istok od militantnog komunističkog antiteizma.
Da. Bogu lakše stvoriti čovjeka nego ga obnoviti. Bogu je sve moguće, naravno, ali govoreći o posljedicama koje grijeh ostavlja u duši i slobodnoj volji čovjeka, izgleda da su Bogu "ruke svezane". Zato neki govore o aroganciji Zapada, ali također i o ogorčenosti Istoka. No i ja mislim da Istok ima veće šanse da se probudi i zaživi.
Dobar primjer je Mađarska. Pročitala sam na jednom španjolskom religioznom portalu zanimljiv tekst "Mađari su uspjeli skinuti sa sebe luđačku košulju u koju ih je nametnula EU." A na istoj stranici pisalo se o "zakonu Matić" koji je ista EU usvojila. Davno je bilo kad su pohvalno pisali Hravtskoj, ono kad je bio referendumu definicije braka.
A još mnogo prije, prilikom posjeta Ivana Pavla Mađarskoj, komentirali su kako su Mađari izgubili kršćansku praksu jer se nisu prekrižili na Papin blagoslov.
Voljela bih da nisam u pravu, ali čini mi se da, dok se neki bude, Hrvatska tone u san.