Baš čudno dominicus, kao da si sve ovo izvukao iz zadnje "update" objave (Qur'ana), jer sve se poklapa osim "trojstva" oko čega se inače razilazimo. Opet navodim da je objava "update" bila potrebna ljudima jer su u nedostatku, iskrivljenju, skrivanju objave izmišljali nove "bogove" i tražili posrednika između Istinskog Boga i njih samih.
Niko ne poznaje bolje neko stvorenje od njegovog samog Stvoritelja, i On je taj koji je davao smernice narodu kada bi odlutali. Daleko od toga da je Milostivi Gospodar obmanjivao svoja stvorenja, zna se ko je zadužen za obmanu i skretanje sa pravog puta (šejtan-sotona).
Svaki od Božjih Poslanika je kazivao narodu kojem je poslan da mu je znanje dato od Uzvišenog Gospodara, i da sve o Njemu Jedinom ovisi, znači ne zavisi više ni od sinova, majki, čerki ili ostale rodbine, On je sam u svom vladanju ovim univerzumom što mi znamo a i šire. Svaki od njih (Poslanika) je napominjao da će posle njega doći sledeći Poslanik sa objavom i da će biti na pravom putu. Ne sumnjam u to čak sam i ubeđen da je bilo jevreja koji su znali istinu i spoznali Isusa-Isaa kao najavljenog izbavitelja iz tame neverstva i sledili ga, i kroz istoriju Islama znam predaje koje govore o jevrejima i kršćanima koji su spoznali Muhammeda kao najavljenog Poslanika i izbavitelja.