Član
- Učlanjen(a)
- 04.01.2010
- Poruka
- 579
Ti mozes slobodno da delis svoje ne-znanje. Ali mi ipak delimo Znanje.
Blago vama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ti mozes slobodno da delis svoje ne-znanje. Ali mi ipak delimo Znanje.
Znati istinu nije mala stvar! Znati istinu znaci znati kakva nas buducnost ocekuje, znaci znati zasto starimo i umiremo, znaci sta se desava sa nama posle smrti, znaci znati sta se desava sa nasim voljenim mrtvima...i mnogo, mnogo toga! yes3
To što ti nabrajaš da znaš zajedno sa dvadeset miliona ljudi, zna samo Gospod Bog !Ti mozes slobodno da delis svoje ne-znanje. Ali mi ipak delimo Znanje.
To što ti nabrajaš da znaš zajedno sa dvadeset miliona ljudi, zna samo Gospod Bog !
Ti samo možeš da se trudiš za života svoga da nešto do kraja saznaš i vidiš Istinu...
A to što si uveren da nešto znaš, je možda za tebe lepo, al u isto vreme i gordo...
Kad saznaš koliko ništa ili malo znaš, onda ćeš tek nešto minimalno da znaš o bilo čemu, a da znaš bilo šta o budućnosti je u najmanju ruku prepotentno...
Kada je Pontije Pilat saslušavao Isusa, imao je želju da ga pusti jer znao da su Ga iz zavisti, i straha predali. Tada je upitao Isusa, -A šta je to istina? Isus je ćutao... Jer je Pilat pogrešno pitanje postavio. Pitanje je trebalo da glasi, -Ko je istina? Tada bi dobio odgovor, -Ja sam Istina, i ko veruje u mene, imaće život večni. Slobodu ima čovek da pita, da ne pita, da veruje, da ne veruje... Od Boga mu je data ta sloboda, i ona ishodi iz Ljubavi, u kojoj počiva Istina.
Blago vama
Pa da odmah sam znao....drago mi je....I ja sam....
To što ti, ja i bilo ko, mislimo da znamo, je delić znanja, tako da u mojoj rečenici nema ničega nadmenog i drskog...Dok u tvom odgovoru "živi" makar trunka prepotencije i nadmenosti...Dakle ti znaš bolje od mene samoga šta ja znam a šta ne znam. Hrabro, veoma hrabro da ne kažem nadmeno i drsko.
To što ti, ja i bilo ko, mislimo da znamo, je delić znanja, tako da u mojoj rečenici nema ničega nadmenog i drskog...Dok u tvom odgovoru "živi" makar trunka prepotencije i nadmenosti...
Ti možeš da kažeš da veruješ da nešto, malo ili puno znaš, to je korektno, sve ostalo može biti a ne mora da znači...
A što se tiče tvog komentara o Pontiju Pilatu, prvo pročitaj DOBRO, šta je joksimovic napisao i naglasio, pa onda daj komentar...Šta si hteo da ispraviš nije mi jasno, a nisi ni iskomentarisao da li je Pilat dobio odgovor na pitanje: "Šta je Istina?". Ako ga je dobio kako je glasio odgovor a ako ga nije dobio zašto ga nije dobio....
Itekako! Znati istinu, znati buducnost, znati gde ti je mesto u Bozjoj nameri, ima li veceg bogatstva od toga?
yes3
Nema! :acute: