Da, ali i sam Muhamed je veci deo svog zivota proveo u ratnim pohodima, i osvajanjima...da li je tako nesto primio od Alaha posto je bio prorok, i sam Islam se tokom istorije uglavnom sirio macem.
Naravno, i sam Isus je rekao da u svakom zitu ima kukolja, ali mi ovde govorimo o samom korenu Islamske vere, da se on uglavnom zasnivao na Militarizmu..
To si rekao je sasvim netacno i ukazuje da imas vrlo pogresne izvore svoga "znanja". Rekao si stvari vrlo povrsno i moze se svrstati u laz onih od kojih su ucio i ucis. To tebe ipak ne oslobadja tvoje odgovornosti sirenja lazi i vjerovanja u lazi. Tako si sebe svrstao medju one koji ne vrijede kao svjedoci, a ni kao vjernici.
Borbe izmedju
Arapa koji su prihvatili islam slijedeci Muhammeda a.s. i onih
Arapa koji nisu prihvatili islam su pocele na taj nacin sto su muslimane prognali iz njihovih kuca u Mekki nakon sto je Muhammed a.s. poceo da propovijeda cisti monoteizam (Kur'an) i kritikuje mnogobozacke obicaje koji su ukljucivali zakopavanje zive zenske novorondjencadi, trgovanje robljem i zenama od cega su predislamski Arapi imali nemalu korist.
Ni u progonstvu ih nisu ostavili u miru, nego su izveli na njih dva napada u kojima se porazeni.
Islam je toliko ojacao da su se prognani Araopi-muslimani vratili u Mekku i zauzeli je bez sukoba.
Muhammed je usao u hram (Kaba, crni sator podignut preko tesnim kamenom poplocanog svetista, opasan niskim zidom u koji je u jednom coscku ugradjen meteorski kamen, hodcasnici ga ljube jer ga je svojom rukom dodirivao Muhammed a.s. u znak postovanja, a ne molitve!).
Znao je da mu je smrt blizu, i rekao je: Ko je vjerovao u mene, neka zna da cu umrijeti, a ko je vjerovao u Boga neka zna da je On vjecan!
To su bojevi Muhammeda a.s. u kojima nije poginuo, u kojima nije ubijen i razapet, a propovijedao je cistu monoteisticku vjeru!
ako vjerujes u Boga, znao bi da je Bog odredio da se lazni prorok ubije! (SZ)
Ali posto ocigledno ne vjerujes u jednoga Istinitog Boga, onda se nastavi zabavljati sa onima koji su podvalili religije cijelom svijetu da bi pripremili njihovo porobljavanje od strane Antikrista.
Zato su ateisti milion puta bolji nego lazni teisti. Njih odredjuju uzvisene vrijednosti po Bozjoj volji, onakve kakve izlaze savremena nauka - humanizam. Dakle, oni se drze drugog najvaznijeg zakona, dok religije ni jednog: niti vole Istinskog Jednog Boga, a jos manje bliznjeg svoga.
Ne prezaju od lazi, jer laz je uzda kojim ih sotona drzi na njima i upravlja njima.
Osvajanja o kojim govoris, o macu itd. otimanju Jeruzalema itd?
Muslimani su toliko ojacali da su mogli osvojiti sve svoje gradove i sela gdje bi se pojavili.
Svoja sela i
svoje gradove.
Kao sto su srpski pravoslavci zauzeli Beograd, i sada zamisli da dodje kaznena ekspedicija iz Kenije da ih bije i masakrira!
Ti znas da je mac i unistavanje upisan u SZ, unistavanje, iskorijenjivanje pokolj nerodjenih beba u majcinim utrobama upisan u SZ, masovna pogubljenja, spaljivanja.... sto se i danas nastavlja i s kojim peravom
ti, sljedbenik Biblije bilo kome predbacujes maceve i genocid?
Kojim pravom vuce u jagnjecoj kozi, golube zmijskog srca?
Posebno sto nemas nikavog pojma s onim sto se nauka zove!
Zato si zalutao.
Kada musliman za nekoga kaze "cafir" ili "kjafir" to u principu ne znaci nevjernik, nego "neznalica".
Kur'an je jasan (za razliku od Biblije! SZ je u Bibliji, a kaze: ili ga utjeraj i podcini ili ga ubij!) :
nema silom ugonjenja u vjeru!
Osvajanja su dio proslosti, sadasnjosti i buducnosti, vojna osvajanja su politike "mocnika", ili odbrana casti i digniteta, pravde i slobode.
O tome postoje druge teme, ali nacin na koji ti govoris o islamu (
pokornost Bogu!) odaje te kao protivnika Bogu! Kao i ostalo sto pises bez imalo osjecaja stida i odgovornosti.