Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ubrajaš li u tu istoriju i krstaške ratove?

Jurivaka,, neznam koliko ce ti pomoci informacija, da je Muhamed zastitio jednu grupu Etiopskih Hriscana koji nisu bili lojalni papi, od progona krstasa.
I sam Kuran prave vernike koji veruju u Trvrat i Indjil ( Stari i Novi zavet biblije ), ne kvalifikuje kao neprijatelje Islama, iz ove informacije koju sam izneo o Muhamedu, vidi se da se Islam bar u tim pocetnim fazama pridrzavao ovog principa.
E sad, Islamski fundamentalizam i Ekstremizam, po meni nema nikakve veze sa pravom Islamskom verom kako je propisuje Kuran, sam pojam svetog rata u odbrambene svrhe i moze da ima nekog smisla gledajuci sa tacke gledista islamske vere, ali ono sto su radili Turci, i sto danas rade Islamske ekstremisticke grupacije je uvreda za Islamsku veru.
Da sam kojim slucajem Musliman, dosao bih u veliki sukob sa svojom savescu...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
da ali ja nemam kuran a digitalni me zamara ma sta da je
da se dokaze mrznja muslimana prema hriscanima ima vise materijalnih istorijskih izvora od rimskog carstva!

Bog je rekao da se njemu klanjamo a Bog je isus hrist
da je isus covek nebi cinio toliko cuda a ja po 3 put trazim od tebe muhamedova cuda isus je cinio cuda a muhamed ne
ako isus nije Bog zasto su mu se sveti prorok ilija i mojsije klanjali
zasto je vaskrsao ako nije Bog i kako je imao moc da vaskrsava
SAMO BOG IMA MOC I NA NEBU I NA ZEMLJI A ISUS JE REKAO
sva moc mi je podarena na nebu i zemlji
rekao je takodje
ja i moj otac smo jedno(ovo govorim po drugi put)
ko je dosao avraamu nije jedan Bog otac vec trojica isus Bog otac i sveti duh tri coveka su mu dosla da mu jave rodjenje sina a u kuranu Bog ne kaze ja sam vas stvorio vec mi smo vas stvorili
dali je covek tj isus a ti tvrdis da je on covek sposoban da vaskrese mrtve to samo Bog moze i dali obican covek moze da leci hrome i slepe dali obican covek moze da se vaznese na nebo ili da se preobrazi
da svi smo sinovi Bozijhi kao i isus ali je nas Bog sve stvorio a isusa niej isus postoji oduvek kao i Bog
isus postuje Boga oca ne kao svog Boga vec kao svog oca jer je on sam Bog
i oce nas je molitva Bogu ocu a ne Bogu da je molitva Bogu bilo bi
Boze nas koji si na nebesima....................
postoji simbol vere to je molitva i simbol nase vere je ono sto je napisano
u starom zavetu pise da je sin Boziji Bog
a u novom da je isus sin Boziji
nemozemo porediti muhameda i isusa jer je isus rekao da je sin Boziju a muhamed poslanik
ti kritikujes reci svetih apostola kako ti mislis da mozes da Budes upravu
apostoli su bili ljudi koji su govorili reci koje ja i gera podrzavamo oni su bili isusovi ucenici a ne ti
oni su takodje napisali novi zavet ne isus
oni su cinili cuda kao i on u ime njegovo i on ih je hvalio iz iz okocva i ropstva izbavljao on je njima rekao da sire hriscansku veru i oni su je sirili kako treba da nije tako isus bi ih opomenuo ukidanjem moci da cine cuda

Istorija potvrdjuje da su muslimani najveci neprijatelji hriscana i da su muslimani hriscane gonili i ubijali i pokrstavali i nevernicima ih nazivali!

i jos jedno pitanje hari posle silnih na koja mi nisi odgovorio ko je isusov otac po tebi ako nije Bog?

Ti brate ne mozes bez politike!

Ne znam gdje zviis, ali Kur'an nije tsko nabaviti u nekom islamskom centru, mislim da ce ti ga dati dzaba ako kazes da zelis da ga procitas. Uzmi prevod na jeziku kojim vladas.

Ako ti nazivas Boga Hristom, to je tvoja stvar. Ko je onda Hrist? Onaj o kome govori jevandjelje?

Da se klanjali Hristu? Mojsije i Ilija?
Mozes li to negdje prepisati iz Biblije da vidim, mozda sam propustio? Bilo bi vrlo vrlo vazno.

Kada ces shvatiti da Isus nije vaskrsao? Hoces li to moci ikada shvatiti?
Da bi vaskrsao morao je umrijeti i ozivjeti.
Ako je ozivio a nema pomena o njegovoj drugoj smrti, kud je nestao?
Vidis kako su se netacni pojmovi usjekli u glave koje ne znaju sta uopste pricaju.
Nije vasrksoa, Bog ga je uzeo Sebi!
Cak i da jeste vaskrsao to nije on mogao uciniti sam, jer Bog usmrti koga hoce, to je mogao samo Bog da njega vaskrsne.

sva moc mi je podarena na nebu i zemlji
rekao je takodje
ja i moj otac smo jedno(ovo govorim po drugi put)
Isus je govorio u zagonetkama, prema tome ne smijes tumacijti njegove rijeci bez da promislis o znacnjima.
Isus je takodje rekao:
Ne mogu vam sada sve reci jer ne mozete nositi. aklo ne odem ja, onda nece doci Duh istine (Muhammed a.s.) da vas uvde u svu istinu. On nece govoriti od sebe (Muhammed a.s. je primio Objavu od Gabriela, nisu Muhammedove rijecu i Kur'anu nego Bozije!) On ce mene proslaviti jer ce uzeti od onog sto je moje i to objaviti vama. Jovan 16:7-15

Ako se tebi ne svidja da je to Muhammed a.s. imas na to pravo, iako se ovdje govorilo kako je Kur'an prepisana Biblija, onda s vise pouzdanja se mogu uzeti rijeci: Uzece od mene i dace vama.

dali je covek tj isus a ti tvrdis da je on covek sposoban da vaskrese mrtve to samo Bog moze i dali obican covek moze da leci hrome i slepe dali
Vrlo dobro!
Samo Bog.

Nije li Isus rekao kada je Lazar treba biti vaskrsnut: O, Boze! molim te ucini da ovaj lauzar vaskrsne da se nevjernici sjete na Tebe?

ti kritikujes reci svetih apostola kako ti mislis da mozes da Budes upravu
apostoli su bili ljudi koji su govorili reci koje ja i gera podrzavamo oni su bili isusovi ucenici a ne ti
ne vjerujem im sve i pored vrlo ucenih rijeci sto su napisali, ne vjerujem im ono sto su pisali a suprotno je onome sto je Isus govorio.

oni su takodje napisali novi zavet ne isus
To i ja kazem!
Ipak nisu mogli sve rijeci sto ih je Isus rekao sakriti, danasnji bi to uradili mnogo opreznije da ne ostanu ocigldne kontradikcije.

oni su cinili cuda kao i on u ime njegovo i on ih je hvalio iz iz okocva i ropstva izbavljao on je njima rekao da sire hriscansku veru i oni su je sirili kako treba da nije tako isus bi ih opomenuo ukidanjem moci da cine cuda
Isus kaze: Mnogi ce mi doci u Onja dan i reci: Gospodine, Gospodine! Zar nismo u tvoje ime prorokovali, zar nismo u tvoje ime cuda cinili, zar nismo u tvoje ime zle duhove izgonili? A ja cu im reci u Onaj dan: Odlazite zlikovci nikada vas nisam poznavao!"

Znas li zasto je Isus ljut na njih?

Jer im preporucio da dobro cine u Ime Boga, a ne u ime njega! I nazvao ih je zlotovorima uz to.

i jos jedno pitanje hari posle silnih na koja mi nisi odgovorio ko je isusov otac po tebi ako nije Bog?
Hvala za ovo pitanje!

Bog je sve stroio pa i Isusa.
Isus nije Bog, niti je Bog (oprosti mi Boze!) imao seksulani odnos s Marijom.
Niti je David(ili neki njegov potomak) imao seksulani odnos s Marijom da bi ga zvali Davidovim.
Isus je Rijec od Boga, Ispunjenje Obecanja!

Sta ti mislis o tome?

Jurivaka,, neznam koliko ce ti pomoci informacija, da je Muhamed zastitio jednu grupu Etiopskih Hriscana koji nisu bili lojalni papi, od progona krstasa.
I sam Kuran prave vernike koji veruju u Trvrat i Indjil ( Stari i Novi zavet biblije ), ne kvalifikuje kao neprijatelje Islama, iz ove informacije koju sam izneo o Muhamedu, vidi se da se Islam bar u tim pocetnim fazama pridrzavao ovog principa.
E sad, Islamski fundamentalizam i Ekstremizam, po meni nema nikakve veze sa pravom Islamskom verom kako je propisuje Kuran, sam pojam svetog rata u odbrambene svrhe i moze da ima nekog smisla gledajuci sa tacke gledista islamske vere, ali ono sto su radili Turci, i sto danas rade Islamske ekstremisticke grupacije je uvreda za Islamsku veru.

Hvala na pojasnjenju Laodikeja, ali se pitam zasto bi musliman trebao imati problema sa savjescu?
Savjest je svakome pojedincu samo njegova, i stim nema nista ni hodza ni pop ni fratar ni rabin ni Isus ni Muhammed a.s., niko do on sâm.
velika je varka ako s eneko oslno da ce svoja zlodjela "poriti" svojom "vjerom".
Zasto bih ja imao problema sa savjescu ako jednako smatram da su eksrtremisiti i religijski fanatici koji ne prezaju od raznih zlocina odstupili od vjere i da predstavljaju gorivo za Pakao zajedno s onima koji ih nagovaraju i predvode u zlu?

Zar nam nije duznost da ukazujemo i da se borimo protiv toga?

Ali ukoliko se budemo sluzili lazima nas put nece biti ni bolji ni duzi.

Ja pozivam na Isitnu, jer to je jedini izlaz za covjecanstvo, ili bar za dio covjecstva, onaj koji Istinu prihvati.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nisi mi rekao ništa novo. Moja opaska o krstaškim ratovima imala je svrhu samo da podsjeti da niko nije bez grijeha. Antagonizam među religijama postoji od njihovog stvaranja, a jednostrano, neobjektivno i nekritičko posmatranje "drugih", još više hrani raj antagonizam.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ti brate ne mozes bez politike!

Ne znam gdje zviis, ali Kur'an nije tsko nabaviti u nekom islamskom centru, mislim da ce ti ga dati dzaba ako kazes da zelis da ga procitas. Uzmi prevod na jeziku kojim vladas.

Ako ti nazivas Boga Hristom, to je tvoja stvar. Ko je onda Hrist? Onaj o kome govori jevandjelje?

Da se klanjali Hristu? Mojsije i Ilija?
Mozes li to negdje prepisati iz Biblije da vidim, mozda sam propustio? Bilo bi vrlo vrlo vazno.

Kada ces shvatiti da Isus nije vaskrsao? Hoces li to moci ikada shvatiti?
Da bi vaskrsao morao je umrijeti i ozivjeti.
Ako je ozivio a nema pomena o njegovoj drugoj smrti, kud je nestao?
Vidis kako su se netacni pojmovi usjekli u glave koje ne znaju sta uopste pricaju.
Nije vasrksoa, Bog ga je uzeo Sebi!
Cak i da jeste vaskrsao to nije on mogao uciniti sam, jer Bog usmrti koga hoce, to je mogao samo Bog da njega vaskrsne.

Isus je govorio u zagonetkama, prema tome ne smijes tumacijti njegove rijeci bez da promislis o znacnjima.
Isus je takodje rekao:
Ne mogu vam sada sve reci jer ne mozete nositi. aklo ne odem ja, onda nece doci Duh istine (Muhammed a.s.) da vas uvde u svu istinu. On nece govoriti od sebe (Muhammed a.s. je primio Objavu od Gabriela, nisu Muhammedove rijecu i Kur'anu nego Bozije!) On ce mene proslaviti jer ce uzeti od onog sto je moje i to objaviti vama. Jovan 16:7-15

Ako se tebi ne svidja da je to Muhammed a.s. imas na to pravo, iako se ovdje govorilo kako je Kur'an prepisana Biblija, onda s vise pouzdanja se mogu uzeti rijeci: Uzece od mene i dace vama.

Vrlo dobro!
Samo Bog.

Nije li Isus rekao kada je Lazar treba biti vaskrsnut: O, Boze! molim te ucini da ovaj lauzar vaskrsne da se nevjernici sjete na Tebe?

ne vjerujem im sve i pored vrlo ucenih rijeci sto su napisali, ne vjerujem im ono sto su pisali a suprotno je onome sto je Isus govorio.

To i ja kazem!
Ipak nisu mogli sve rijeci sto ih je Isus rekao sakriti, danasnji bi to uradili mnogo opreznije da ne ostanu ocigldne kontradikcije.

Isus kaze: Mnogi ce mi doci u Onja dan i reci: Gospodine, Gospodine! Zar nismo u tvoje ime prorokovali, zar nismo u tvoje ime cuda cinili, zar nismo u tvoje ime zle duhove izgonili? A ja cu im reci u Onaj dan: Odlazite zlikovci nikada vas nisam poznavao!"

Znas li zasto je Isus ljut na njih?

Jer im preporucio da dobro cine u Ime Boga, a ne u ime njega! I nazvao ih je zlotovorima uz to.

Hvala za ovo pitanje!

Bog je sve stroio pa i Isusa.
Isus nije Bog, niti je Bog (oprosti mi Boze!) imao seksulani odnos s Marijom.
Niti je David(ili neki njegov potomak) imao seksulani odnos s Marijom da bi ga zvali Davidovim.
Isus je Rijec od Boga, Ispunjenje Obecanja!

Sta ti mislis o tome?

Hvala na pojasnjenju Laodikeja, ali se pitam zasto bi musliman trebao imati problema sa savjescu?
Savjest je svakome pojedincu samo njegova, i stim nema nista ni hodza ni pop ni fratar ni rabin ni Isus ni Muhammed a.s., niko do on sâm.
velika je varka ako s eneko oslno da ce svoja zlodjela "poriti" svojom "vjerom".
Zasto bih ja imao problema sa savjescu ako jednako smatram da su eksrtremisiti i religijski fanatici koji ne prezaju od raznih zlocina odstupili od vjere i da predstavljaju gorivo za Pakao zajedno s onima koji ih nagovaraju i predvode u zlu?

Ja pozivam na Isitnu, jer to je jedini izlaz za covjecanstvo, ili bar za dio covjecstva, onaj koji Istinu prihvati.

Druze harry iz ovog teksta se ocigledno vidi da Bibliju nikad nisi procitao i da samo nagadjas reci koje si procitao u kuranu ili negde drugde,ja sam jos pre sumnjao da je nisi procitao iz citata koje si kopirao ili pisao

prvo znas li kad su se klanjali evo ima ceo psus pa mi je tesko citirati molim te da procitas jer vidim da neznas
postoji hriscanski praznik preobrazenje gospodnje koje se praznuje u avgustu inace veliki hriscanski praznik ja ti necu citirati iz biblije bilo je ovako

isus je izasao na goru sa svoja tri apostola i iznenada je isus poceo da svetli toliko je bljesnuo da su apostoli na trenutak zaslepeli
ali videli su mojsija i svetog iliju kako se klanjaju isusu sto ima je isus kasnije potvrdio evo slicnije prepiske teksta iz decijeg jevandjelja jer mi je tesko citirati iz Biblije a ti je procitaj ako je uopste imas!

Da bi utvrdio veru svojih ucenika uoci stradanja,Gospod Hristos izadje na goru Tavor sa apostolima petrom, jovanom i jakovom.Najedanput Njegovo lice zasjakao sunce,a haljine postadose bele kao sneg.Ucenici od straha popadose na zemlju.Tada se pored njega javise proroci mojsije i ilija.
Videvsi ovo apostol petar uzviknu:Gospode dobro nam je ovde biti.Da nacinimo tri kucice,jednu Tebi,jednu Mojsiju i jednu Iliji.Dok on to govorase zakloni ih sjajan oblak i cu se glas Boziji:
Ovo je sin moj ljubljeni,Njega slusajte!
Ucenici se jos vise uplasise.Hristos ih dodirnu i rece:
Ne bojte se!
Ucenici tada videse opet gospoda Hrista kao obicnog coveka.
Uspomenu na ovaj dogadjaj praznujemo na praznik Preobrazenje 19. avgusta.

Evo i slike
jjj (2).jpg

isus je umro i vaskrsao a posle toga je neko vreme Boravio sa ucenicima na zemlji a posle toga se telesno vazneo na nebesa kao sveti prorok ilija

pogledaj na google i videces slike i za vaznesenje i vaskrsenje jer mi je mrsko da ti ih postavljam
isus nije rekao o Boze molim te da ovaj lazar vaskrsne ja sam procitao novi zavet
on to nije rekao citiraj gde jeste molim te ne lazi jer ja znam da to ne pise
i molim te da procitas novi zavet jer neznas ni kad je isus vaskrsao ni kad se preobrazio ni kako je vaskrsavao lazara ni kako su ga andjeli vazneli na nebesa

i ne pokusavaj mene da ucis mojoj veri a nisi hriscan cak ni novi zavet nisi procitao

ja zivim u srbiji pravoslavnoj zemlji u kojoj nebi trebala da ima nijedna dzamija a kamoli islamski centar!
procitaj novi zavet pa me uci pameti isus je rekao da ce da vaskrsne i da ce se vazneti a to sto ti ne verujes da je isus sin Boziji tvoja je stvar vise ne ulazimo u sukobe misljenja o istoj veri vec sukoba izmedju dve vere a procitaj i simbol vere to ti je molitva u kojoj ti pise u sta ja verujem!

Nisu, bogami, delić, nego dobra komadina istorije. ...i ko je koga tu ubijao?
katolici muslimane i muslimani katolike i jevreje
pravoslavci su pravi hriscanski narod jer su oni oduvek proganjani sto se nebi moglo reci za katolike cijoj se crkvi protivim vise nego dzamijama u Srbiji

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Da, ali i sam Muhamed je veci deo svog zivota proveo u ratnim pohodima, i osvajanjima...da li je tako nesto primio od Alaha posto je bio prorok, i sam Islam se tokom istorije uglavnom sirio macem.

Naravno, i sam Isus je rekao da u svakom zitu ima kukolja, ali mi ovde govorimo o samom korenu Islamske vere, da se on uglavnom zasnivao na Militarizmu..

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Obrati se na Boga, bolje ti je.
Citaj sta Hrist kazuje a ne njegovi ucenici.

jednostavno pitanje gde da procitam sta Hrist kazuje?
Hrist nije sirio blagu vest rekao je ucenicima da je sire ako ucenici nisu zaista blagi kako cine sva cuda lece hrome i slepe i zasto im se andjeo prikazuje i govori im sta da rade?

Natrag