Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Pa brate Harry ti rece da niko necita to sto stavim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eto na poslednji tvoj post meni odgovorise ti ljudi koji ne citaju moje postove.
Ja nemam za sad sta da dodam oni mi uzese rec iz usta.
Ponavljam Nase balkanske muslimane postujem jer su vasi predki bili Hriscani a krv nije voda a rligija jeste!!! vi ste drugaciji od arapa "ARAPSKE MUSLIMANE NE POSTUJEM I NEVOLIM A MOHAMED JE ARAP" Nije Bosanac,Balkanac!!!Cak Kavkaski muslimani se razlikuju od arapskih i jedu svinjsko.
Ne uvek ali po nekad kad se pravi rostilj ili razanj.
Pozdrav brate od Gere.
Mislio sam copy-paste koji su zaista netacni i odvatni, koji püoticu od islamofoba i siritelja mrznje medju ljudima. Na to sam mislio. A ako cita, pa dobro, mene ne zanima ni najmanje.
Ne zelim da vracam na milion puta gori nacin, predocavajuci ci ti svo istinsko smece svijeta koji nazivas krscanskim: u sexu, politici, narkomaniji, masovnim unistavanjima ljudi i njihovih dobara itditditd.
Mislim da ova tema nije politicka.
Ni isus nije Bosanac, Srbin, Hrvat.... niko od biblijskih likova do zadnje stranice nije drugo nego samo potomak Izraela, a najvise potomak Jude.
Polarizacija po pripadnosti je recimo uredna, ali polarizacija po vjeri, a narocito sukobljavanje po vjeri je na radost Sotoni.
Muslimanima je dozvoljeno da jedu svinjetinu dok zidovima i krscanima nije, ako se postuju Isusove rijeci!
Dozvoljeno je muslimnima tek da utole glad - tako u Kur'anu.
Svaki je covjek grijsnik, zato ne trebas likovati sto drugi kako ti mislis grijese, ako se zamislis nad sobom mozda ces naci da grijsis mnogo teze.
gerakules 2
Mozda je preskocio ali ja znam zasto !! Jednostavno nije imao razloga da stavi rodjene ismaila jer nema veze sa tokom biblije tu je receno o ismailu sve i nema dalje brate.
Sve u redu.
medjutim Biblija jasno na nekoliko mjesta najavljuje dolazak Bozjeg poslanika medju Ismaelcima!
Nije receno da ce biti Ismalec(Arap), nego da ce se pojaviti medju njima.
To je Davidov potomak, Muhammed a.s.
Kada uzimas izvjestaje o avrahamu, moras biti vrlo oprezan, jer postoje neistine. Neke su vjerovatno posljedica neopreza pri pisanju i prepisivanju, ali ima i ciljnih, s dalekosezim posljedicama po ljudski rod uopste.
Njih su napisali svecenici-politicari, kao sto su bili Samuelovi sinovi (koji su izvrtali pravicu i podkradali zrtve za Boga).
Postoje odredjene zabune koje unose pisci Biblije obzirom na Duha, na Boga i na andjela Gavrila (ili druge).
ako procitas Jovanovu pricu o Jevandjelju, vidjeces da Hrist tamo govori o Duhu istine (Duh istine nije Sveti Duh!) koji ce donijeti istinu ljudima. Ta Istina je zapisana u Kur'anu.
Onome koji nece ili ne moze da vjeruje, trebace sigurno neka cuda?
Takvi su pripadnici obozavatelja zlatnog teleta, jer su oni i ako su vidjeli sva cuda sto ih je Bog ucinio, nastavili sluziti idolima.
Bog je rekao u Kur'anu: traze cudo? Pa ako prijasnji narodi nisu povjerovali u cuda, nece ni ovi (osim ako ih Bog ne uputi da vjeruju).
Poslednja izmena od urednika: