Ovi tekstovi sami govore za sebe i obelodanjuju tvoje neistine.
Koje moje neistine? Evo što ja neprestano ponavljam:
Dakle, Ellen White, i ostali pioniri ASD, vjerovali su i naučavali kako se "nakon 22.10.1844. grešnici više ne mogu obratiti i spasiti". Ovo svjedoči i sama Ellen White.
A evo što priznade i sama Ellen White:
"
S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ..." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
I? Što je neistina u mojoj tvrdnji? Neistinite si ti čitavo vrijeme iznosio, praveći pri tom svoju vlastitu proročicu lažljivicom.
Naravno da je Ellen White jedno vreme nakon 1844 godine verovala da se gresnici vise ne mogu obratiti
A kad ja ovo tvrdim onda me i ti i mire nazivate lažovom!? Zar vam je proročica "milija i draža" od istine?
ali kada je Bog dao svetlost o ociscenju nebeske Svetinje i razjasnio Adventistima Milerovu pogresku - Ellen White i oni koji su ostali nakon velikog razocarenja vise u to nisu verovali.
Ništa Bog nije razjasnio Adventistima, nego je Ellen White besmislice o "očišćenju nebeske Svetinje" pročitala u "lanjskim novinama". Što bi Bog mogao imati s onima koji su punih sedam godina naučavali nešto najbogohulnije, da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike?
Naravno da Ellen White nije nikada govorila i pisala da je CEO svet odbacen ili osudjen - vec grupa koja je odbacila svetlost o ociscenju nebeske Svetinje i otvaranju i zatvaranju vrata, a odgovori su vec dati:
Što je Ellen White govorila ja nisam čuo, ali sam pročitao što je pisala. A pisala je na mnoštvu mjesta, i sve to kasnije izbacila iz svojih spisa, da su 22.10.1844. "
vrata zatvorena" i da je tada "
završilo vrijeme spasenja za grešnike". Eno ti gore crvena boldana rečenica pa još jednom pročitaj što je sama morala priznati.
Naravno da ona nije mislila na to da je milost za sve grešnike prošla u tekstovima u kojima pominje nebesku Svetinju i Isusovo preseljenje u jedan u drugi odeljak i zatvaranje vrata prvog a otvaranje vrata drugog odeljka.
Kako nije kada sama kaže da je!? Eno ti gore crvene rečenice. Zašto je praviš lažljivicom?
Eventualno je na nekim mestima mogla pisati o veri Milerovih sledbenika koji su verovali da Isus dolazi i da milost za svet prestaje 1844 godine - jer oni nisu ni bili upoznati sa istinom da na nebu postoji Svetinja, vec su mislili da je svetinja zemlja i da treba da se očisti vatrom prilikom Hristovog drugog dolaska.
Opet je praviš lažljivicom. Ona piše da je
ona, zajedno s braćom i sestrama,
nakon 22.10.1844. vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, a ti kažeš kako piše o vjeri "Millerovih sljedbenika". Miller i ostali koji su već 23.10.1844. priznali da je sve bila pogreška, odbacili su i vjerovanje kako 22.10.1844. završava vrijeme pokajanja ui spasenja grešnika. Jedino je Ellen White sa "svojim društvom" nastavila vjerovati da su "vrata zatvorena" i da je "vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika" završilo 22.10.1844. godine.
Svuda gde ona pominje Svetinju na nebu i Isusovo preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama, i zatvaranje vrata prvog a otvaranje vrata drugog odeljenja - ona tu ne misli na prestanak milosti za sve gresnike i Isusov dolazak, vec o odbacivanju one grupe koja je nakon što su Adventisti spoznali ovu istinu - ovu svetlost odbacili i ostali iza zatvorenih vrata prvog odeljka.
Kako te nije sram, opet je praviš lažljivicom? Sama Ellen White priznaje: "
S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ..." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
Nakon 22.10.1844. ovo nije vjerovao nitko drugi osim Ellen White i pionira ASD.
Procitao sam ovo tek kasnije, a sta sam ja tvrdio ranije totalno je nebitno.
Ja ću ti reći što si tvrdio ranije. Na moje tvrdnje da su Ellen White i pioniri ASD vjerovali i naučavali kako je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike, ponavljao si kako ja lažem. Naravno, meni je još manje bitno što ti tvrdiš.
Ti si sam postavio njeno objasnjenje gde ona kaze da jeste verovala tako, ali da nigde u njenim vizijama joj Bog nije "otkrio da je vreme za gresnike prošlo " i ja sam sam tražio takve izjave u njenim vizijama i nisam nasao.
Kažeš nisi našao "
takve izjave u njenim vizijama"!? A što ovdje piše?
"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
Tko je Ellen White dao viziju u kojoj iz "Jelenina pera" čitamo: "
Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama."? Jelena kaže da ju je
od Boga dobila. Što ti misliš od koga joj je došla?
Ona je eventualno mogla imati pogresno tumacenje onoga sto joj je pokazano.. Ali nigde ne nalazimo da je Bog takvo nesto izjavio...
Naravno da Bog nije takvo što objavio bilo kome, pa ni Jeleni. Ništa njoj nije pokazano niti je Bog takvo što izjavio. Jelena je u svom opsjednuću to napisala i naučavala čitavih sedam godina. I što je najgore i najstrašnije, to bogohulno naučavanje
pripisala je samom Bogu. Ona kaže da je to
vidjela u viziji
koju joj je Bog pokazao. A onda se srozava još dodatno. Kad su je neki suočili s onim što je pisala i naučavala nakon listopada 1844. pa sve do 1851., Ellen White bez imalo srama i nelagode izjavljuje:
"Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen."
P.S. Ellen White možete braniti samo tako da je pravite lažljivicom. Možete je braniti samo tako da niječete ono što je ona sama napisala. Jelena ostavi zapisano: "
S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...", a oni koji bi je htjeli obraniti ponavljaju -
"Ellen White nije nikada vjerovala i naučavala da je završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike". Zaista apsurdno i shizofreno, i upravo ovo čitavo vrijeme čine Laodikeja i mire i ostali adventisti.