Da, pisala je ''pokvareni svet'', i priznala da je nakon 1844. ''verovala da se gresnici vise ne mogu obratiti'' zajedno sa bracom,
A ti i Laodikeja polomili se ponavljajući k'o papagaji kako to nakon 22.10.1844. nije vjerovala Ellen White, nego "neki okupljeni oko Millera". Šta ima veze šta ste vi prije tvrdili, jel'da? Vi ćete ponovo, i sada kad ste morali ovo priznati, nastaviti tvrditi da je Ellen White Božja proročica. Ako je što i pogriješila, nije kriva ona nego Bog.
i onda nakon 1849, nakon 7 godina, ona kaze da joj je Bog otkrio ''da je to pogresno''.
Citiraj mi njene riječi gdje ona piše "da joj je Bog otkrio da je ona nešto
pogrešno vjerovala". Mire, zašto izmišljaš? Ne možeš je više braniti izvrtanjem njenih riječi, pa si počeo i izmišljati ne bi li obranio bogohulstvo i bogohulnicu. Strašno i sramotno.
Svejedno, ''njeno licno verovanje ne utice na ono sto je ona primila od Boga u vizijama''.
Hoćeš reći da vjerovanje Božjeg proroka ne mora biti u skladu s onim što mu Bog daje? Bravo, sad si na pravom tragu da otkriješ tko je Ellen White.
''Proroci imaju slobodu da svojim recima opisu vidjenje'' , i ona je to svakako cinila.
Još jednom bravo! Tako Jelena, opisujući jedno svoje viđenje za koje kaže da je
dobila od Boga, govori o "
pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio". Je li ovo njeno "viđenje" bilo od Boga, što ti misliš? Ako je od Boga, kakav je to
bog koji joj u viđenju pokaže da je "
pokvareni svijet odbačen"? Pogotovo, kakav je to
bog koji joj nakon nekoliko godina "
otkrije da joj je dao pogrešno viđenje"? Ako nije od Boga, tko je onda Ellen White koja se ovako sramotno i skandalozno izruguje Bogu i miješa Boga u svoje prljave rabote?
Dok je to radila, izrazavala je i ''svoja vlastita verovanja'' i to povezivala, objasnjavajuci vidjenje.
Zar ti je Jelena toliko pri srcu da više nemaš mjere ni u sramoćenju samog sebe. Vidi šta gore kažeš: ''
njeno licno verovanje ne utice na ono sto je ona primila od Boga u vizijama'', a sada kažeš:
izrazava i ''svoja vlastita verovanja'' i to povezuje, objasnjavajuci vidjenje"!? Povezuje li Jelena svoje vjerovanje i viđenje, ili jedno na drugo ne utiču?
Ipak u tim ''vidjenjima'' nigde joj ''sam Bog nije rekao da se gresnici vise ne mogu obratiti'', nego je to ''ona sama zakljucila''.
Nije njoj Bog ništa rekao, a kamoli takvo što bogohulno. Tu bogohulnost je sama iznjedrila. Najmanji je problem što je ona bila bogohulnik, nego je strahota koliko je drugih ljudi uvukla da vjeruju toj bogohulnosti, a još je strašnije što je u sve to umiješala Boga i izmislila kako joj je to Bog u viđenjima potvrdio.
Nadji mi gde joj je to Bog licno u viziji rekao (da se gresnici vise ne mogu obratiti)?
Kako misliš "Bog joj rekao"? Hoćeš iz njenog teksta Božje riječi pod navodnicima, na primjer: Bog mi je rekao "
Ja sam 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet"? Mire, Jelena piše svoje viđenje, za koje kaže da je od Boga, i tako u jednom viđenju kaže:
"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
Vidi mire, Jelena ne kaže da je "
zaključila", nego kaže da je "
vidjela" u onome što joj je Bog pokazao. Dakle, Jelena sve ove svoje bogohulne izjave pripisuje Bogu. Kaže Jelena da joj je
Bog u viđenju pokazao i da je ona vidjela - "
da adventiste ne obvezuje da se mole za pokvareni svijet kojeg je Bog odbacio" i "
da se pokvareni svijet više ne može opravdati". Nije joj bilo dosta što je naučavala bogohulnost, nego je još išla Boga optužiti da je on autor bogohulnosti.
Upravo se EGW brani na taj nacin:
''U strahu od Boga, ovime svjedočim da optužbe Grant-a Miles-a, gospođe Burdick i drugih objavljene u "Crisis" nisu istinite. Izjave u odnosu na moje stavove u četrdeset i četvrtoj su lažne. S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ali ja nikada nisam imala viziju da se grešnici više neće moći obratiti. Jasno i slobodno izjavljujem da nitko nikada nije čuo da kažem ili pročitao iz mojih pisanih izjava nešto što bi opravdalo ove optužbe koje su izrečene protiv mene po ovom pitanju.''
Zašto si
izostavio onaj dio njene izjave u kojoj kaže da takvo nešto nije nikada ni napisala, a vidjeli smo da je napisala na mnoštvu mjesta? Dakle, laže, u lice ljudima laže. A što drugo i očekivati od nekoga tko bogohuli i još tu bogohulu Bogu pripiše.
Laodikeja je ove problematicne stihove objasnio tvrdeci ''da ona tu ne misli na sve gresnike''(i ja mislim da je u pravu).
A po kojem ključu bi to Bog podijelio grešnike kada ih je 22.10.1844. odbacivao? Koje je odbacio a koje nije?
Osim toga, i Laodikeja i ti ste tvrdili kako Jelena ne piše da je ona tako vjerovala, nego da su tako vjerovali "neki okupljeni oko Millera".
Opet moze biti slucaj da je EGW ''zaboravila na te stihove'', i da je nesto takvo rekla, u svakom slucaju joj se ne moze zameriti i reci da ona ''laze''.
Ne "ne može", nego se Jeleni
ne smije ništa zamjeriti. Pa ona je "Božja vjesnica".
Da je kojim slucajem to ''licno'' izgovorio ''Bog'' i da je on sam u viziji rekao: ''spasenja za gresnike vise nema'' a da se potom ''predomislio'' , to bi bio dokaz njene lazi,
Ne, to bi bio dokaz Božje laži i prevrtljivosti. Upravo to Jelena i čini. Jelena Boga pokazuje lažljivcem i prevrtljivcem. Strašno.
Gde je dokaz da je ''izbacila''?
Evo ga:
The light behind them went out leaving their feet in perfect darkness, and they stumbled and got their eyes off the mark and lost sight of Jesus, and fell off the path down in the dark and wicked world below. It was just as impossible for them to get on the path again and go to the City, as all the wicked world which God had rejected. They fell all the way along the path one after another, until we heard the voice of God like many waters, (c) which gave us the day and hour of Jesus' coming. (d) The living saints, 144,000 in number, knew and understood the voice, while the wicked thought it was thunder and an earthquake. (e) When God spake the time, he poured on us the Holy Ghost, and our faces began to light up and shine with the glory of God as Moses' did when he came down from Mount Sinai. (f) (Ellen White, "A Word to the Little Flock", 1847.)
The light behind them went out, leaving their feet in perfect darkness, and they stumbled and lost sight of the mark and of Jesus, and fell off the path down into the dark and wicked world below. Soon we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming. The living saints, 144,000 in number, knew and understood the voice, while the wicked thought it was thunder and an earthquake. When God spoke the time, He poured upon us the Holy Ghost, and our faces began to light up and shine with the glory of God, as Moses' did when he came down from Mount Sinai. (Ellen White, Early Writings, 1882., 1847.)
Ovdje je riječ o
istom viđenju Ellen White. Prvi put je objavljeno
1847. u časopisu "A Word to the Little Flock", a kasnije je objavljivano u svim izdanjima "Ranih spisa" (Early Writings). Vidiš li ovaj crveni tekst u izdanju iz 1847.? A vidiš li ga u izdanju "Ranih spisa"? Zašto ga nema? Što uopće piše u onoj crvenoj rečenici? Pogledajmo prijevod:
"Njima je tako bilo nemoguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim".
Možda je sada "malkice" jasnije.