VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Čemu tvoja tolika revnost, ako ja "dokazujem nedokazivo"? Još povrh toga, ljude upućujem da sami provjere. Ne moraš ti iznositi svoj pravi motiv onako "grubom napadu" na mene, ali ne očekuj da ti netko povjeruje ovako prozirnim izgovorima..
Ne, upravo je suprotno, ti upravo grubo napadaš Ellen White i očekuješ da ti se ne odgovori.
Ono što sam izneo u vezi tebe nije bio napad - već odgovor na tvoje stanje koje je očigledno.
Nikako. Isus i apostoli su se oslanjali na istinu, a ti se oslanjaš na spise Ellen White koje su ona i njen muž naknadno prepravljali, revidirali, iz njih izbacivali, i onda ih krivotvorene objavljivali...
Kontradiktoran si.
Kako neko može da krivotvori sam sebe.
To je upravo ono što ja iznosim - o tvojoj lažljivosti.
Davno sam ja donio pravilan zaključak. Ustrajat ću u iznošenju objektivnih činjenica....
To što iznosiš nisu objektivne činjenice, već upravo ono što sam već naveo.
Ne, ti si pogriješio suštinu. A suštinu si pogriješio jer si potpuno smetnuo s uma da se Evanđelje propovijeda već dva tisućljeća. Zapovijed da propovijeda Evanđelje od Isusa su dobili apostoli, i Crkva to čini čitava dva tisućljeća. Teza da je tu zapovijed Isus dao nekim "farmerima" tek u 19. stoljeću, zapravo je smiješna i šuplja.....
Zamena teze.
Jevanđelje se propovedalo 2000 godina od Hrišćanske crkve, ali ne od Rimokatolicizma koji je zabranjivao čitanje Božje reči i progonio sve one koji su verovali sve koji su verovali drugačije od zvaničnih dogmi crkve i objavljivali jevanđeosku istinu.
Adventna crkva je od 1844 godine poslednja Božja crkva, nastavljač 2000 godišnjeg pravog Hrišćanstva koje je tokom istorije delovalo u ilegali zbog stalnih progonstava od strane Rimokatolicizma.
Ne znam o čemu konkretno govoriš, ali znam da ASD od svoga nastanka pa do danas nasrću na Kristovu Crkvu. I na Pravoslavnu, a specijalno na Katoličku.
A jesi li im tom prilikom priopćio kako im Crkva zapravo Kurva?
Ne, već se iznosi istina i to isključivo samo kada je tema o poslednjem vremenu.
Ne, ja nikada ne idem tom linijom, već svedočim istinu, a ljudi odmah prepoznaju sam princip i Duh i tada nastaju ili problemi ili pak suprotno, jer tradicionalno sveštenstvo nikada ne iznose reč Božju, pitanje je da li se ikada sa njima može uljudno razgovarati o tome.
U mom slučaju to je bila ne moguća misija.
Ne mogu ja obilaziti forume, ali ako na njima ima adventista koji ne napadaju Katoličku i Pravoslavnu Crkvu, onda su to "adventisti licemjeri". Licemjeri su jer im tako uči crkva ASD, a oni to prešućuju..
Adventisti propovedaju Hrista i spasenje u njemu..nije lepo iznositi neistine.
Kako ne čitaju i ne poznaju, kada se svi adventisti i u međusobnim prijeporima pozivaju upravo na Ellen White? Nismo li tome svjedoci svi ovdje na temi o "Adventizmu i Trojstvu"?.
Ne čitaju ljudi u svetu, a ne Adventisti, Govorio sam o tome.
A zašto ih ne uputiš
? Njih ćeš učvrstiti u vjeri, a sebe ćeš lišiti bojazni za "neupućene i lakovijerne.
Pa to i ja govorim. I ne samo to, upućujem ih da provjere.
Ja uvek upućujem ljude na bibliju.
U ovom slučaju provere ko govori istinu - ja sam upućivao i ranije i sad.
Svako može da sam proveri, ali ja to stvarni i mislim, a ti upućuješ samo radi reda, a u svom lukavstvu nadaš se i znaš da niko neće stvarno otići u Adventističku knjižaru ili na sajt na kome se nalaze njena dela i sam proveriti.
Kada bi to učinio - tvoje teporije bi pale u vodu.
Ako Bibliji ne treba tumač, zašto ste spise Ellen White deklarirali i proglasili kao "jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa"?
Ako spisima Ellen White ne treba tumač, zašto ih sami vi adventisti potpuno oprečno tumačite? Eno ti ponovo dokaz na temi "Adventizam i Trojstvo".
Između biblije i spisa Ellen White nema razlike niti razmimoilaženja.
Ne treba tumač jer se u kontekstu i u svetlosti biblije jasno vidi o čemu je ona pisala.
Tumač treba u ovakvim slučajevima, gde se izvrću njene reči, vade iz konteksta i pripisuju joj se reči i pobude iz kojih je nešto rekla i kako, i ako nije.
Samo ti pozovi "neupućene i lakovjerne" adventiste da provjere ono što sam ja citirao i pisao. Ja sam ih već višestruko pozivao.
Neupućene možeš zavesti, ali mene i oni koji poznaju građu - ne možeš.
To je i tvoja namera, da loviš upravo neupućene i koji ne poznaju građu i u tome se razotkrivaju tvoje namere.
---------------------------------
Stvarnoslap, izvrnuo si moje reči.
Ona je ostavila movinu i crkvi i svojoj deci i rodbini.
Dakle, ne samo deci i rodbini, već i crkvi koja je već tada imala Generalnu konferenciju.
Ako se pogledaju neka imena onih koje je ona ovlastila kao lica za rukovođenje imovinom - tu su ljudi koji su bili službenici crkve, a ne njeni rođaci i sinovi.
Dakle, ako sama crkva nije u to vreme imala nikakve zamerke u vezi testamenta Ellen White - pitanje je zašto zamerke imaju oni koji nisu deo crkve.
Molim odgovor.
Inače, danas unutar crkve postoji služba zaostavštine Ellen White, i niko nema nikakve zamerke bilo od službenika ili bilo kog drugog čoveka unutar crkve, osim protivnika koji mudro smišljaju i izmišljaju nešto što nema nikakve objektivnosti niti smisla.
Poslednja izmena: