- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Prijatelju, ti imaš paranoju, jer ono što ti činiš su naznake paranoičnog čoveka, jer očigledno je da imaš maniju gonjenja, to se vidi u tvom ludilu proganjanja neistomišljenika.
Tu Duh Sveti nema mesta, jer Duh daje mir, radost, ljubav, saučešće, požrtvovanost.
Nasuprot tome - ti si ispunjen svim negativnim elementima, jer te reči i ponašanje sami odaju.
Kao što sam već napomenuo jednom članu foruma "ti si Stvarnoslap opadač braće - što je samo ime Lucifera ( Satanas - opadač braće ).
U ovome se jasno vidi koji te duh vodi, jer Hrišćanin ne treba da opada, već ako ima nešto protiv brata ili grupe - da ode lično i da im to kaže.
Vjerojatno ti stvarno mene vidiš baš ovakvim kakvim si me opisao. Paranoičnog, manijakalnog i baš onakvog kome bi najbolje odgovaralo ime "sotona". I pored svega ovoga ja tebi ne zamjeram, ne vrijeđam se, ne uzimam ti za zlo i neću te nigdje svrstati i poslati zbog ovoga što si izrekao. Ja potpuno razumijem zašto si sve ovo napisao za mene i o meni. Kod tebe je u pitanju grozničav strah, i sam si ga nesvjesno otkrio u svojoj slijedećoj rečenici:
Ali ti si samo mali prikriveni forumaš kukavica koji nema ni sile ni snage, a ponajmanje ljubavi da to uradi, već da piše svašta po forumima i zavodi neupuđene i lakoverne.
"Zavođenje neupućenih i lakovjernih" tebe kopka i gotovo do očaja dovodi. Zablude, greške i nebuloze koje su Ellen White i pioniri ASD preuzeli iz Mileritskog pokreta 1843.-1844., adventisti su u prvoj fazi riješavali tako da su "pročišćavali" (klistirali) spise Ellen White i nekih drugih (James White, Joseph Bates), i tiskali ih tako pročišćene. Gotovo svi prvi vjernici okupljeni oko Ellen White i ostalih pionira, i svi novi koji su im u toj fazi pristupali, i umrli su a nikada nisu saznali kakve su greške počinili i kakve su zablude i nebuloze naučavali Ellen White i pioniri ASD.
Slijedeća faza u povijesti crkve ASD bila je faza kada su neki radoznaliji, istinoljubiviji i školovaniji adventisti sedmog dana ipak otkrili tu sramotnu rabotu "pročišćavanja i revidiranja" spisa Ellen White, i na taj način skrivanja svih njenih zabluda i nebuloza od običnih vjernika crkve ASD. Kada je to otkriveno, nazad se više naprosto nije moglo. Vrh crkve ASD učinio je u takvoj situaciji ono što se moglo učiniti. Naprosto su ta otkrića nijekali, dio ljudi koji je ovo otkrio je sam napustio adventiste i Adventizam, dio je isključen, a najširem vjerništvu i dalje se nastavilo sve tajiti i od njih skrivati.
Današnja faza je po adventiste i Adventizam sedmog dana najhirovitija. Masovno školovanje i obrazovanje ljudi, a pogotovo "Internet tehnologija", učinila je alate i oruđa iz prve dvije faze potpuno neučinkovitima. Ne možete više ljudima skrivati neke stvari tako što ćete o njima šutjeti. Svatko može "staviti na internet" što god hoće, a onda do toga i svatko može doći, pa i sami adventisti. U početku ove faze adventisti su pokušali nešto nemoguće i smiješno. Sajtove na internetu na kojima su se počele pojavljivati informacije o pravoj pozadini spisa Ellen White (pročišćavanje spisa, plagiranje) označili su "pljuvačkim sajtovima", misleći da će tako običnom adventistima ogaditi te sajtove, pa tako onda i spasiti čast Ellen White. Naravno, takvo nešto na dulji rok može postati samo kontraproduktivno. Naime, ako netko pronađe original izdanja časopisa u kojem je prvi put objavljen neki rad Ellen White, a nakon toga otvori knjigu, na primjer, "Rani spisi" i vidi da dijelovi teksta nedostaju, čovjek postaje zbunjen i zdvojan. Ne možete takvom čovjeku naprosto odgovoriti: "To je objavljeno na pljuvačkon sajtu." Pa što onda ako je pljuvački, pa istina je da nedostaju dijelovi iz originalnog teksta Ellen White, pomislit će ozbiljan čovjek. Ako je istina, što je tu "pljuvačko"? Nije li najveće pljuvanje na istinu "pročišćavanje i revidiranje" spisa Ellen White i skrivanje svega toga od samih adventista?
Nakon što je pukla zadnja linija obrane "časti i spisa" Ellen White, jer sada svatko tko želi može doći do originalnih tekstova, revnim adventistima, kao što je Laodikeja, ne preostaje ništa drugo nego "očajan strah". Očajnik u strahu naprosto strahuje. Sada će sve to doći do "neupućenih i lakovjernih" adventista i to će ih "zavesti". A kada ih zavede onda će ih i okrenuti, okrenuti od Ellen White i Adventizma sedmog dana, jer spisi Ellen White i Adventizam sedmog dana zajedno stoje ili zajedno padaju.
Ovo možda zvuči preoštro, ali ako sagledamo biblijske primere u kojima su izzrečeni ukori od strane Hrista i apostola prema licemerima - tada je ovo bilo pre blago.
Mogu ja podnijeti i oštrije.
Nije Bog naveo Milera na pogrešku - već nije odmah u početku otkrio pravo značenje proročanstva o očišćenju Svetinje.
Kako nije kada Jelena piše da je Bog svojom rukom zaklonio neke brojke, pa je zbog toga Miller pogriješio?
Ovo je biblijski princip da Bog iskušava veru ljudi i da može dati i proročanstvo da bi iskušao vernost svog naroda, to jasno piše u bibliji.
Ali nigdje nemamo u Bibliji da bi Bog nekoga naveo da krivo prorokuje ili krivo tumači njegovu riječ. Dakle, Bog ne može imati baš nikakve veze s onim što je Miller radio. Samo je sotona mogao imati svoje prste u onome što je Miller htio postići.
Nije otpala crkva tvorac pisma, već Bog kroz proroke i apostole.
Ako je Crkva već bila otpala u 2. stoljeću, zašto bi koncem 4. stoljeća u Sveto Pismo uvrstila baš one knjige kojima je zaista mjesto u Svetom Pismu? To je isto kao da ti za nekog liječnika kažeš da je neznalica i nadriliječnik, a onda s receptom baš toga liječnika odeš po lijek i koristiš ga.
Banalan primer je - da je njega mogao kanonizovati bilo ko, čak i ateisti da bi svetu dokazali ništavost religije, to ne znači da je ateizam Božji.
Nije samo banalan, nego i izuzetno glup primjer.
Opet pogrešno shvatanje i vađenje iz konteksta.
Napisao sam DA ZA ONE KOJI IMAJU TU SVETLOST DUHA PROROŠTVA - za njih su bitna oba otkrivenja, i Biblija i spisi Duha proroštva, jer između njih nema nikakvog sukoba već su savršeno harmonični.
Svatko može pročitati što si ti napisao.
Na kraju zahvaljujem na priloženom testamentu Ellen White, i ja na njegov sadržaj mogu samo da kažem AMIN - slava Bogu.
Što bi drugo i mogao reći očajnik u strahu?