- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Vidis, da Hristo ni malo nije drzao do tog tvoh kontinuiteta, zato ljde nije uputio na crkvu, nego ih je pozavo da Ga veruju kao sto PISMO RECE za nega.
Veliš, nije Krist ljude uputio na Crkvu!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vidis, da Hristo ni malo nije drzao do tog tvoh kontinuiteta, zato ljde nije uputio na crkvu, nego ih je pozavo da Ga veruju kao sto PISMO RECE za nega.
Veliš, nije Krist ljude uputio na Crkvu!?A zašto ste onda vi adventisti svoju sektu nazvali "Crkva adventista sedmog dana"? Zašto bi htjeli biti crkva, ako Krist nije ljude uputio na Crkvu?
![]()
Zasto vi onda upucujete na crkvu?
Hristos i apostoli jesu osnovali prvu crkvu na pedesetnici.
Naravno da je potreban "kontinuitet dogme" i "istorijski kontinuitet"!
Sta hoces reci, da je Bog rekao da ce "odbaciti svoju Novozavetnu crkvu" i da ce je zameniti neki americki kauboji?
Mnogi ce biti prevareni kao i Jevreji u Hristovo vreme.
Marko ja iz ovoga nista novo naucih , izvini..Bog je oduverk imao svoj narod na zemlji.
U pocetku imao je vernog Avelja, Noja, Mojsija, proroke i apostole. Svi oni koji veruju kao sto su apostoli verovali pripadaju Hristovoj Crkvi koju vrata paklena nece nadvladati, a na nesrecu mnoge koje se prestavljaju da su to, vec davno su nadvladane.
Mire, sta ti i ja iz ovoga mozemo nauciti?
Marko ja iz ovoga nista novo naucih , izvini..
Ako se tvoja crkva "krila u sumi" , ona svejedno mora posedovati istorijski i dogmatski kontinuitet od pocetka do kraja!
Govorim o "dogmatskom kontinuitetu" jer je to jedino i validno. A vi to nemate!
Ne moze adventisticka crkva "krenuti od nule" a onda tvrditi da "ima istorijski i dogmatski kontinuitet"!
Vi ste prosto krenuli od "nule", niste nista znali o veri i bibliji. O kakvom tu onda "kontinuitetu" mi pricamo i sa kim???
Mire, ako je iko imao validan kontimuitet istorisjki i dogmatski, onda to je imalo jevresjko svestenstvo u Hristobvo vreme.
Jucer sam ti izneo Hristov razgovor sa Jevrejima. Oni su isto tako kao i ti neprestano ponavljali: "Mis mo potomci Avramovi, nikome nikad robovali nismu! Oni su cvrsto verovali da ce ih Avram primiti u svoje narucje u Carstvu Bozjem, a Hrista , koji je dosao da ih spase, razapese. To je tvoj kontinuitet, za koji Isus nije ni mario.
Mi imamo kontinuitet, jer smo se vratili u pocetak i nastavili smo da verujemo i zivimo upravo onako kako su apostoli ziveli, a Hvala Bogu to nam je sacuvano u Novom zavet.
Svakako sve jerersi koje su mnoge crkve usvojile koje ti nazivas dogmatikom, to me ne zanima, jer sam se vratio na cisti izvor, a nismom se prikljucio mutnoj vodi.
Elen Vajt ne govori o nikakvom kontinuitetu, nego govori o tome sto, sam i ja gore naveo, da je u svim vekovima bilo dobrih ljudi koji su ziveli prema svetlosti koju su imali i to je istina.
Mire, ja sasvim dobro razmisljam, ne samo sada nego kroz celi zivot. Mieni je Hristos primer. Udzbenik mi je Biblija, koja nam je do danas sacuvala, to je biblijsko nasledje.
Mire, imamo mi sve sto je potrebno, a to je, mi smo se vratili apostolskom ucvenju, a apostolsko uicenje je sacuvano u Svetom pismu.
I od toga vodimo kontinuitet ane da se prikljucimo mutnim pritokama.
Nije ono Crkva Hristova koja ima dugu istroriju, ako je tako, onda to ima Starozavetna Crkva koja je starija od svih nas.
Ponovo gresis. Prvo mi zaista u pocetku nismo imali nista.
Zato su nasi pioniri proucavali Bibliju i usvajali istine koje su redom saznali.
Zato ne mozes reci da mi nismo nasledili nista od apostola, od njih smo sve nasledili.
Vernic Hristove crkve su oni koji celim srce sluze Bogu i koji u svemu slede svoga Otkupitelja.
A to je jasno opisano u Novom zavetu,
Hristos spasava, a ne organizacija, iako je i organizacija potrebna ako ona vrsi svoju ulogu koju joj je Bog odredio.
Gde si ti procitao da im je on "osporio kontinuitet i autoritet"?Pa sta mislis, zbog cega Hristos nije ni spomenuo njihov autoritet i kontinuitet, nego je pocero od NULE?
da je u svim vekovima bilo dobrih ljudi koji su ziveli prema svetlosti koju su imali i to je istina.
pa umesto da prihvate Hrista kao Mesiju koga su vekovima propovedali i cekali, oni su ga osudili na smt. To ti je tvoj kontinuitet.
Gde si ti procitao da im je on "osporio kontinuitet i autoritet"?
Upravo suprotno rekao je:
"na Mojsijevu stolicu sedose knjizevnici i fariseji, sve dakle sto vam kazu drzite i tvorite.."