E pa vidis Laodikeja,Enoh je takodje pisao knjigu kao i ostali pisci biblije ali ja znam zasto je nisu svrstali u kanon,jer bi ta knjiga napravila haos jer u kanon su usle samo knjige koje podrzavaju ljudceke dogme kao sto je i vasa zato s razlogom ne priznajes knjigu Enoha dok pravoslavna etiopska crkva je priznala tu knjigu i postavila je u kanon.
knjiga Enoha ima pravo da udje u kanon ali plagijati Elen wajt nisu dostojn ni pogleda a kamo li citanja,pogotovo o ukrstavanju zivotinja,raznih hibrida koje je svetu dao demoni-pali andjeli po imenu : 6 Bilo je ukupno dvije stotine onih koji su se spustili na zemlju udanima čoveka Jareda. I okupili su se kod gore koju su prozvali“Hermon” [hebrejski: “Hermon” = “Prokleto” ili “Posveceno zauništenje”]. Tako su je prozvali zato što su se prethodno zavjetovalii obavezali na medusobno prokletstvo.
7.
A ovo su imena njihovih voda: Semjaza, glavni voda, Arakiba,Ramejel, Kokabijel, Tamijel, Ramijel, Danel, Ezekejel, Barakijel,Azajel, Armaros, Batarel, Hananel, Zakijel, Samsakejel, Satarel, Turel, Jomjael, Sarijel.
8.To su njihovi desetari.
3.
Semjaza ih je poucio caranju i presadivanju biljaka, Armarosodstranjivanju uroka, Barakijel ih je uputio u astrologiju, Kokabijelih je poucio o zviježdima, Ezekejel im je prenio spoznaju tumacenjaoblaka, a Arakijel tumacenja zemaljskih znakova, Šamsijeltumacenja znakova na Suncu, a Sarijel znanje o mijenama Mjeseca.12
4.
I kad bi ljudi koje su tome poucili umirali, oni su plakali i njihovse plac cuo do nebesa
Kniga Enoha.
Meni je ovo realno kad pogledam isrtoriju i sta danas imamo,realnije nego Knige Elen Wajt,vidim da si mireta000 brzo i lako,lukavo smutio jer je slabog karaktera,prvo kaze reseno jer je sopstvenim umom,ocima citao Knjigu Enoha,a ti si ga smutio sa samo jednim postom dok mene Geru,Sarrdy,Adriana,Mrskavca,infamusa itd da ne nabrajam ni do dan danas nisi i nikad neces jer mi znamo prevare adv. crkve odlicno a pogotovo Sarrdy koji jre ekspert za vas kao poelbuster za JS-ke
Faky, apokrifi su tajne knjige samo za neznabosce, a svi hriscani ih nazivaju "podmetnutim laznim spisima", jer nose imena pojedinih poznatih licnosti a nisu ih one pisale nego neko drugi.
To sto si napisao navodno da pise Enoh, je podpuno strano biblijskom ucenju.
Drugo. kako je Enoh pobozni koji je bio sedmi Adamov potomak, mogao da pise knjige u 4-1 vrka pre Hrista i u prvim vekovima nase ere pa cak i u srednjem veku. To nije istinita knjiga. Istina, pisac tvrdi da je "sedmi od Adama" ali se tacno zna koliko je Enoh sedmi od Adama ziveo i da nije mogao imati nikakve veze sa pisanjem te knjige.
Ne mogu da kazem da i u toj knjizi nema nicega dobroga i poucnog, citao sam je, ali ne misli da bi trebala da udje u kanon.
Ja mogu i iz Ilustrovane politike da citiram izjave nekih ljudi, ali to ne znaci da je Ilustrovana politika ravna nadahnutim kinjigtama Biblije.
Cak is vi pravoslavci veruju da je to apokrifna knjiga.