Šta je novo?

SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Ja sam jevrejin i ne slavim subotu. Nekako mi je nedelja dan odmora a ne subota. Nije mi jasno što pojedini pseudo hrišćani pokušavaju da kopiraju jevreje. Kažem kopiraju jer pored toga što slave subotu (ajd to i nekako) ne jedu "nečistu hranu" iako je lepo Isus rekao: Jedite jer sve vam je stvoreno za hranu ( parafrazirano). Msm ili jeste ili niste Hrišćani. Takođe, plaćaju i desetak koji se u državi Izrael ne plaća. Čemu taj njihov apsurd? Primetio sam da subotari (oficijelno adventisti) pokušavaju na sve moguće načine da se "uvuku" jevrejima. Pogledajte samo grupe srpsko-jevrejskog prijateljstva ili Jevrejska opština srbie. Sve sami nejevreji- uglavnom subotari. Šta god okačim oni se kao mušice sjate da to lajkuju. Nećete postati jevreji tako, jer je to nemoguće! Ili jesi ili nisi :)Da i što sad? I ne slaviš subotu kad se ne držiš Tore odnosno Bibliju.

Zbilja, uvlaće se Adventisti, joj.. jadni oni. Nego jel si znao od kako su propali Židovi, kao narod Božji. Od onda su novi narod Božji Kršćani duhovni Izraelci. Joj, to ti je omaklo. O, da zaboravih kad ne čitaš Bibliju. Uostalom,kakve ti uopće veze i imaš s Židovima? Kad i to sam nisi!!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Laodikeja, kod tebe su stalno neke indicije i paralelne istorije! Gdje ti je referenca za ovaj "Original"? Kada sam te pitao za referencu o tvojoj tvrdnji da je u drugom vijeku postojala nekakva posebna rimska crkva, uputio si me na knjige. Zamolio sam te lijepo da citiraš taj dio koji to potvrđuje, jer ti si, pretpostavljam, to čitao, ali ti si to oćutao.
A kad su to Laodikeja,Spedy,Mika pa dali neki dokaz-argument?oni su licimeri,lukavi ako se upecas upecas a ako ne onda se i dalje sluze lukavstvom i izvrtanjem biblije.
Oni su dosadni ko muve!a dejstvuju ko pokvarena gramofonska ploca,posle onoliko argumenata na temi adventisti,subotarstva itd oni i dalje na svakoj temi govore o suboti i necistoj hrani a krse prvu zapoved u startu a da toga i nisu svesni.

Misle da su bolji i dostojniji od jevreja koji su svojim ocima videli silu bozju i osetili je na sopstvenoj kozi pa nisu mogli da izdrze zakon a oni adventisti cwe da izdrze HA,has,ha.


Winkler im lepo rece:Ja sam jevrejin i ne slavim subotu. Nekako mi je nedelja dan odmora a ne subota. Nije mi jasno što pojedini pseudo hrišćani pokušavaju da kopiraju jevreje. Kažem kopiraju jer pored toga što slave subotu (ajd to i nekako) ne jedu "nečistu hranu" iako je lepo Isus rekao: Jedite jer sve vam je stvoreno za hranu ( parafrazirano). Msm ili jeste ili niste Hrišćani. Takođe, plaćaju i desetak koji se u državi Izrael ne plaća. Čemu taj njihov apsurd? Primetio sam da subotari (oficijelno adventisti) pokušavaju na sve moguće načine da se "uvuku" jevrejima. Pogledajte samo grupe srpsko-jevrejskog prijateljstva ili Jevrejska opština srbie. Sve sami nejevreji- uglavnom subotari. Šta god okačim oni se kao mušice sjate da to lajkuju. Nećete postati jevreji tako, jer je to nemoguće! Ili jesi ili nisi

A oni nisu ni pokusali da shvate njegove reci a vec ga ismevaju.

Pozdrav od Gere.Da i što sad? I ne slaviš subotu kad se ne držiš Tore odnosno Bibliju.

Zbilja, uvlaće se Adventisti, joj.. jadni oni. Nego jel si znao od kako su propali Židovi, kao narod Božji. Od onda su novi narod Božji Kršćani duhovni Izraelci. Joj, to ti je omaklo. O, da zaboravih kad ne čitaš Bibliju. Uostalom,kakve ti uopće veze i imaš s Židovima? Kad i to sam nisi!!

Ti hoces reci da si veci zidov od njega?pa i muslimani drze toru,obrezuju se,ali ne stuju subotu i sta sad?

Hriscanin se krstenjem obrezuje a ne telesno zato i subata nije za hriscane a nedelja uskrsenje Bozje Dan Gospodnji koji ti mrzis kao i jevreji i muslimani a nisi ni svestan dqa gines ako ne priznas krv Bozju koju je sam Bog prolio na krstu da bi ukinuo taj zakon jer zakon je prokleststvo za coveka i postavio je NZ-et koji ti i tvoji pajtosi ni za sto godina necete moci da shvatite.

Rugas se nedelji a nisi ni svestan koji greh cinis,kao i jevreji dali znas koliko je svetaca vaskrslo u nedelju zajedno s Hristom i gde su oni sada?naravno da neznas jer te o tome ne uce.

Pozdrav od Gere.

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
22.05.2010
Poruka
138
Hahahaaaaaa... A to što mi je majka jevrejka? Ti čak ni krv jevrejsku nemaš u sebi. Samo obična podguzna muva :D
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Hahahaaaaaa... A to što mi je majka jevrejka? Ti čak ni krv jevrejsku nemaš u sebi. Samo obična podguzna muva :D

Šta ti misliš da kršćani nemaju pojma tko ste!?

Na takve podvale samo nasjedaju "muve" koje ti lajkaju na fajs.

U Židova potomstvo ide po ocu a ne po materi kao što je to slučaj u vas Hazara. Zbilja Židov s svjetlom kosom i plavim okicama. He, he.. nisam se u zadnje vrijeme još tako dobro nasmijao. :roll:

____________________

Od danasnjih Jevreja, 90% su poreklom Hazari. To je jedno tursko-mongolsko pleme, koje je
primilo jevrejsku veru sredinom 8. veka. Kada im se carstvo u 10. veku raspalo naselili su se sirom Rusije i Evrope, a kasnije i na americkom kontinentu. Oni su konvertiti i uopste nemaju semitsko poreklo. Semiti Jevreji poticu iz Palestine i njih je otprilike 7 do 10%...
U 10 veku drzava Hazara je razorena od strane kijevskog kneza Vladimira pa su se Hazari
tada rasuli po celoj Rusiji. Hazare "pravi" Jevreji nazivaju Askenazima a sebe Sefardima...
Zamislite u ono vrijeme 8 vijeka. Kada je s jedne strane nadirao Islam a s druge strane Kršćanstvo. Oni Hazari su jedini narod koji su prihvatili talmudizirani judaizam.


Znaju li kršćani tko je izmasakrirao rusku carsku obitelj Romanove? I odakle dolazi Evanđelje po Sotoni? Tko mrzi najviše Subotu?


Hazarija-Hazari 13. Židovsko pleme
jewsinvented.kazaria.jpg
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
[WARNING]Podsjećam na član 3. Pravilnika foruma: "#3 Negativni komentari o bilo kojoj državi, religiji, naciji, narodu i sličnim stvarima su strogo zabranjeni."
[/WARNING]
 
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Sorry, ali sam napisao istinu. Ako to nekog vrijeđa njegov problem. Ili se o Hazarima ne smije pisati. A da.. oni su sveti, nedodirljivi.
Ili ako je Hazarija propala i više ih nema Hazara onda u čemu je problem? :)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
Sorry, ali sam napisao istinu. Ako to nekog vrijeđa njegov problem. Ili se o Hazarima ne smije pisati. A da.. oni su sveti, nedodirljivi.
Ili ako je Hazarija propala i više ih nema Hazara onda u čemu je problem? :)
Nije eproblem u Hazarima, nego u citiranju navodnog Talmuda. Odavno je u opticaju mnogo raznih Talmuda, kako pravih tako i lažnih. Na temi o Judaizmu, napisao sam ovo, i to sada citiram ovdje: "Koliko ja znam, Talmud je mješavina svega i svačega - od Božijih poruka do filozovskih i teoloških rasprava ondašnjih rabina. Sve je to obuhvaćeno Talmudom. Zbog toga se ocjena Talmuda sa vjerskog aspekta treba vršiti veoma oprezno. Lično mišljenje, recimo, nekog rabina, bilo da se to mišljenje odnosi na vjerska, bilo na društvena pitanja, ipak je samo mišljenje pojedinca i objektivno se ne može smatrati oficijelnim stavom same vjere"
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ja sam jevrejin i ne slavim subotu. Nekako mi je nedelja dan odmora a ne subota. Nije mi jasno što pojedini pseudo hrišćani pokušavaju da kopiraju jevreje. Kažem kopiraju jer pored toga što slave subotu (ajd to i nekako) ne jedu "nečistu hranu" iako je lepo Isus rekao: Jedite jer sve vam je stvoreno za hranu ( parafrazirano). Msm ili jeste ili niste Hrišćani. Takođe, plaćaju i desetak koji se u državi Izrael ne plaća. Čemu taj njihov apsurd? Primetio sam da subotari (oficijelno adventisti) pokušavaju na sve moguće načine da se "uvuku" jevrejima. Pogledajte samo grupe srpsko-jevrejskog prijateljstva ili Jevrejska opština srbie. Sve sami nejevreji- uglavnom subotari. Šta god okačim oni se kao mušice sjate da to lajkuju. Nećete postati jevreji tako, jer je to nemoguće! Ili jesi ili nisi :)

Апсолутно! Чак се труде да буду "већи" Јевреји од Јевреја. Ту нема искрене љубави према јеврејском народу, што можеш видети одмах када им противречиш. Одмах ће кренути са нападима како сте ви (Јевреји) издали и убили Исуса, као што и оптужују римокатоличку цркву да је као наследник Рима убила Исуса. Ум им је блокиран, немају јасну слику.

Веруј ми, људи се збуне и остану без текста када им одговорим на питање ко је убио Исуса. Увек кажем: ја. Дефинитивно се саблазне јер очекују да им кажем: Јевреји и Римљани. Наравно, опет понове питање онако шокирани, на шта опет дам исти и смирени одговор.

Веома често овде на форуму спомињем фарисеје који су држали закон и правила толико строго да су им срца охладнела. Није било места за милост, праштање, разумевање...што никако не сатанизује Јевреје као велики народ кога је Бог изабрао да од њега дође Спасење. Први хришћани су били управо Јевреји који су сви били сведоци, а касније прогањани мученици. Ипак, мржња према Јеврејима је усађена дубоко. Нико не жели да погледа мапу где се Израел налази и ко га окружује - чиста антихристова религија и наука. Сурова мржња према Јеврејима, али подједнако према хришћанима. Не, радије се гледа на запад шта он говори и ради. Заборавља се историја и колико је милиона људи страдало кроз векове од мрзитеља хришћана и Јевреја. То су огромне цифре обезглављених, силованих, поробљених, исламизованих, ...

Ти исти које лепо препознајеш као полтроне са лажним осмехом и благом речју, паралелно сатанизују комплетну хришћанску историју са све верницима. Ти исти адвентисти клањају у џамијама и јавно признају Алаха. Ево, ти као човек који познаје јеврејску традицију, да ли можеш тако нешто да признаш? Надам се да не.

Sorry, ali sam napisao istinu. Ako to nekog vrijeđa njegov problem. Ili se o Hazarima ne smije pisati. A da.. oni su sveti, nedodirljivi.
Ili ako je Hazarija propala i više ih nema Hazara onda u čemu je problem?
boki71-albums-smajli-2-picture2561t-sretan.gif

Много слушаш ове масонске теоретичаре завера који јавно признају да припадају масонерији.

Питаш ли се зашто те наводе да имаш одбојност према Јеврејима? Тако вас исто наводе да имате одбојност према хришћанима. Нисте ни свесни чак да упорно сатанизујете хришћане. Јесу ли вас православци набијали на колац, одводили децу да постану Алахови ратници, силовали жене по Европи, Азији, Блиском истоку, претварали их у сексуално робље, окупирали Шпанију, пола Француске, југ Италије, Балкан, цео исток, ушли у само срце Евопе, исламизовали целу северну Африку где је био центар хришћанства (остало истребили, буквално), ... тај део историје се уопште не помиње у том контексту.

Битно је да тврдите да су Крсташи зли јер их је Европа слала у походе да убијају сироте муслимане. А што су ови истребили сваког ко не прихвати ислам (жиг звери), целу Персију и Византију исламизовали
, освојили пола света као скакавци (ово намерно кажем алудирајући на Откривење)? Важно је да су вас научили да пљујете и сатанизујете хришћане и Јевреје, то добро знате. Само је битно држати суботу, јести зеље, ..., остало уопште није битно.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
A kad su to Laodikeja,Spedy,Mika pa dali neki dokaz-argument?oni su licimeri,lukavi ako se upecas upecas a ako ne onda se i dalje sluze lukavstvom i izvrtanjem biblije.
Oni su dosadni ko muve!a dejstvuju ko pokvarena gramofonska ploca,posle onoliko argumenata na temi adventisti,subotarstva itd oni i dalje na svakoj temi govore o suboti i necistoj hrani a krse prvu zapoved u startu a da toga i nisu svesni.


Postovanje brate Gero,
Govoris o nekim dokazima kojima ste navodno dokazali da subota nije sedmi dan za odmor svim ljudima koju je Bog uspostavi. Gero, takvi dokazi ne postoje!
Neces valjda reci da i Bog laze.

Sve najbolje.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Nije da branim gera ali tako je!Oni su jasno citirali stihove iz 5 mojsijeve 5,jezikelja 20 itd,kome,kad,zasto je data tora,subota a vi ste sve to izvrnuli u svoju korist.Samo ste zaboravili da mi umemo da citamo i rezonujemo stihove i s kontekstom i bez konteksta,vasa lukavost je u tome sto vi lovite pocetnike upravo s kontekstima pa ih zbunite i na kraju im predlazete vase knjige u kojima je vasa doktrina,Kao i jehici.

Zakon koji vi danas namecete nema drugi cilj nego da porobi ljude! iskoriscavate Bozju taktiku,da bi vam ljudi davali desetak i pocinjavali se vama ali se obican vernik nikad ne zapita-nesme da se zapita kako zive pastori,staresine adventne crkve!? ja to odlicno znam.
 
Top