VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Mislim da je ovo trebalo da de na temu ADVENTISTI, ali meni ne smeta, sve mi je jedno gde je.
Jedno od 10-tak lažnih učenja Adventne Crkve je i besmrtnost duše. Odnosno da posle naše smrti sve prestaje. Koliko ja znam tu nauku imaju samo JS i Adventisti.
Ali nebitno je ko je ima. Bitno je da li je to lažna ili istinita doktrina. zato molim nekog od Adventista ili JS-ka, ili njihovih istomišljenika da mi objasni sledeće stihove:
Исус првосвештеник и његови другови су живи и здрави на Небу
Zah.3 Potom mi pokaza Jošuu, velikog svećenika, koji stajaše pred anđelom Jahvinim, i satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži.Anđeo Jahvin reče satani: "Suzbio te Jahve,satano!Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?"A Jošua beše obučen u prljave haljine dok stajaše pred anđelom Jahvinim. Anđeo se obrati onima koji pred njim stajahu i reče im:"Skinite s njega te prljave haljine!" I reče mu:"Evo, skidam s tebe tvoju krivicu i odevam te u dragocjenu haljinu!".I nastavi:"Stavite mu čist povez oko glave!"Oni mu staviše čist povez oko glave i odjenuše ga u dragocene haljine u nazočnosti anđelovoj.I anđeo Jahvin upozori Jošuu: Ovako veli Jahve nad vojskama: ako uzideš mojim putovima, i ako uzdržiš što sam naredio da se drži, tada ćeš ti suditi domu mojemu i čuvaćeš tremove moje, i daću ti da hodiš među ovima što stoje. Poslušaj,dakle, Jošua, veliki svećeniče, ti i drugovi tvoji koji su oko tebe, jer vi ste ljudi znamenja ! Evo, ja ću dovesti Izdanak, Slugu svojega, i uklonit ću opačinu ove zemlje u jedan dan. Jer gle, kamen koji metnuh pred Isusa, na tom je jednom kamenu sedam očiju; gle,ja ću ga otesati, govori Jahve nad vojskama,i uzeću bezakonje te zemlje u jedan dan.U taj dan, govori Jahve nad vojskama, zvaćete svaki bližnjega svojega pod vinovu lozu i pod smokvu.
Isus Prvosveštenik je Josedekov sin (Захар. 6:11 Узми сребра и злата, и начини венце, и метни на главу Исусу, сину Јоседековом, поглавару свештеничком.)
Hvala, pozdrav
Prijatelju, ovaj tvoj komerntar je nerazuman, ovaj događaj koji se pominje u ovom tekstu se događa na zemlji a ne na nebu, hajde da vidimo šta tekst kaže:
"Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre.
A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?
A Isus beše obučen u haljine prljave, i stajaše pred anđelom.
A on progovori i reče onima koji stajahu pred njim: Skinite s njega te prljave haljine. I reče mu: Vidi, uzeh s tebe bezakonje tvoje, i obukoh ti nove haljine.
I rekoh mu: Neka mu metnu čistu kapu na glavu. I metnuše mu čistu kapu na glavu, i obukoše mu haljine; a anđeo Gospodnji stajaše.
Dakle ovo se dešava na zemlji a ne na nebu kako ti tvrdiš.
Zapazi šta tekst dalje kaže:
I anđeo Gospodnji zasvedoči Isusu govoreći:
Ovako veli Gospod nad vojskama: Ako uzideš mojim putevima, i ako uzdržiš šta sam naredio da se drži, tada ćeš ti suditi domu mom i čuvaćeš tremove moje, i daću ti da hodaš među ovima što stoje.
Čuj Isuse, poglavaru sveštenički, ti i drugovi tvoji što sede pred tobom, jer su ti ljudi čudo: evo ja ću dovesti slugu svog, klicu.
Jer gle, kamen koji metnuh pred Isusa na tom je jednom kamenu sedam očiju; gle, ja ću ga otesati, govori Gospod nad vojskama, i uzeću bezakonje te zemlje u jedan dan.
U taj dan, govori Gospod nad vojskama, zvaćete svaki bližnjeg svog pod vinovu lozu i pod smokvu. ( Zaharija 3 poglavlje ).
Dakle, Bog upućuje Isusu, сину Јоседековом poglavaru svešteničkom obećanje da ako bude veran Bogu do kraja svog zemaljskog života i održi Božje zapovesti da će biti u carstvu Božjem.
Prema tome događaj se zbiva na zemlji..
Toliko o jeresi, lako je osuditi bez argumenata..
Poslednja izmena: