Šta se dešava sa dobrim ljudima koji nisu hrišćani nakon smrti?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pojedinac pravoslavac možda neće da se prikloni papi, ali pravoslavna crkva i sve ostale crkve hoće, i pridružiće se otpalom Vavilonu - Ekumenizmu na čelu sa papom. i prihvatiće zakon novog svetskog poretka.

Tada će biti samo dva puta, onih koji drže zapovesti Božje i imaju svedočanstvo Isusovo, i put Ekumenskog jedinstva i prihvatanja zakona i učenja Vavilona.

Ja sam svoju istinu spoznao, meni je biblija sve.

Pogledaj sajt: Ekumenizam

Ima dosta o ovome
Slazem se s tobom ja sam vec svoje tamo reko! vrati se malo unazad i videces.A takodje izadji na temu "Crkva " pa ces videti kakvo ja pravoslavlje branim i sam ces mi se pridrtuziti,a takodje "dali se treba postovati ikone u crkvi" ja sam tvrdim da je pravoslavlje tolko u bibliji.

Pozdrav brate po Hristu.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Pojedinac pravoslavac možda neće da se prikloni papi, ali pravoslavna crkva i sve ostale crkve hoće, i pridružiće se otpalom Vavilonu - Ekumenizmu na čelu sa papom. i prihvatiće zakon novog svetskog poretka.

Tada će biti samo dva puta, onih koji drže zapovesti Božje i imaju svedočanstvo Isusovo, i put Ekumenskog jedinstva i prihvatanja zakona i učenja Vavilona.

Ja sam svoju istinu spoznao, meni je biblija sve.

Pogledaj sajt: Ekumenizam

Ima dosta o ovome

Ali kad govoris sve crkve dali imas u vidu i svoju ili........................

Ti si vec postavio avatar Hrista Isusa Gospoda da se nisi napalio da budes Hrist?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Slazem se s tobom ja sam vec svoje tamo reko! vrati se malo unazad i videces.A takodje izadji na temu "Crkva " pa ces videti kakvo ja pravoslavlje branim i sam ces mi se pridrtuziti,a takodje "dali se treba postovati ikone u crkvi" ja sam tvrdim da je pravoslavlje tolko u bibliji.

Pozdrav brate po Hristu.

Ako sam ikad branio ekumenizam neka me svi ovde na forumu osude!uvek sam bio samo za istinu!!!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ali kad govoris sve crkve dali imas u vidu i svoju ili........................

Ti si vec postavio avatar Hrista Isusa Gospoda da se nisi napalio da budes Hrist?

Uglavnom mislim na sve, cak i na deo Adventizma.
Po bibliji samo ce ostatak ostati veran Bogu, i u poslednje vreme dobiti silu od Boga da objavi istinu ovom svetu.
Ovaj ostatak ce sacinjavati pripadnici Adventisticke crkve, i mnogi ce u to vreme poslusati istinu, izaci iz svojih crkava koje ce napraviti kompromis sa Ekumenizmom i obratiti se Bogu.

Govoris ludosti, Avatar Hrista je cisto radi estetike, spremni ste na osudu na svakom koraku...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Po bibliji samo ce ostatak ostati veran Bogu, i u poslednje vreme dobiti silu od Boga da objavi istinu ovom svetu.
Ovaj ostatak ce sacinjavati pripadnici Adventisticke crkve, i mnogi ce u to vreme poslusati istinu, izaci iz svojih crkava koje ce napraviti kompromis sa Ekumenizmom i obratiti se Bogu.

Govoris ludosti, Avatar Hrista je cisto radi estetike, spremni ste na osudu na svakom koraku...

Pa u pravu si brate! tako i jeste!mozda malo od adventista koji su ipak videli istinu,malo od pravoslavnih,malo od JS-ka,malo od rimokatolika,malo od jevreja,malo od muslimana,malo od baptista,malo od protestanta itd.

To se zove MALO STADO IZ SVIH NARODA,JER MALA VRATA VODE K GOSPODU IMALO JE ONIH KOJI IDU TIM PUTEM,radujem se sto si shvatio da to nisu organizacije,crkve,vec srca vernika.

Pozdrav od faky.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702

Avatar govori sam za sebe kao i tetovirovka,inace nebi ga izmenio,posle komentara.
A osude nisu nista neznije od vasih.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702

A jel si video na temi adventisti gde vas pastor priznaje islam,alaha za boga?A jel si video kako pastor adventa ljubi ruku papi?

Svi su oni isti brate!!

A mi smo malo stado koje lutamo od crkve do crkve i ne shvatamo da je nasa crkva u nama samim,bas to je Isus rekao fariseju ,kad mu rece;Srusite ovaj hram i ja cu u tri dana sagraditi novi.A farisej pomisli da je Isus lud.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Potaknut raspravom na jednoj od tema ovde u "Religiji" zanima me šta hrišćani misle da se dešava sa dobrim ljudima koji nisu hrišćani nakon njihove smrti?

Postoje i anonimni kršćani. Ne pripadaju ni jednoj crkvi, a možda čak nisu ni kršteni. Kako će se oni spasiti, to je Božja stvar, mi je ne možemo definirati, i ne smijemo. Ipak, vjerujemo da svaki čovjek ima priliku upoznati Boga i odlučiti se za Dobro. Bog je subjekt spasenjskog događanja i On čovjeku nudi spasenje, pridružujući ga vazmenom otajstvu svoga Sina. I Duh Sveti djeluje u svakom čovjeku jer vidljive granice Crkve nisu granice njegova djelovanja.
Vjerujemo, također, da u susret uskrsnuću ne idu samo vjernici nego svi ljudi dobre volje u čijim srcima milost nevidljivo djeluje. A budući da je Krist umro za sve ljude i da je konačni čovjekov poziv stvarno samo jedan, i to božanski, nadamo se da Duh Sveti pruža svima mogućnost da se, na način koji je samo Bogu poznat, pridruže njegovom pashalnom misteriju.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Potaknut raspravom na jednoj od tema ovde u "Religiji" zanima me šta hrišćani misle da se dešava sa dobrim ljudima koji nisu hrišćani nakon njihove smrti?

Dakle, tu imamo više mogućnosti:

1. Dobri ljudi koji su druge vere i nikada nisu imali mogućnosti da se upoznaju sa hrišćanstvom.
2. Dobri ljudi koji su druge vere iako su imali mogućnosti da se upoznaju sa hrišćanstvom.
3. Dobri ljudi koji su bili hrišćani a zatim su prešli u neku drugu religiju.
4. Dobri ljudi koji su bili hrišćani a zatim su postali ateisti.
5. Dobri ljudi koji su imali prilike da se upoznaju sa hrišćanstvom ali su bili i ostali ateisti.

Dakle, šta se sa njima dešava nakon što umru?
Religija nema veze sa tim šta će nekoga čeka posle smrti. Ili si čovek ili nisi.
Mene više zanima, da li su one prave ubice posle smrti kažnjne i krčkaju se negde u nekom kazanu...U smislu, da su nekako odužili čovečanstvo za sva zlodela koja su realizovali za života.
A to da li si vernik ili nisi, neme nikakve veze. Svaki čovek veruje za sebe. Sada da li će verovati u Boga, u vanzemaljce itd...to je stvar ličnog izbora i osećaja.

Natrag