@Marko, nema Mireta da ti odgovori, čovek radi.
Ostale Bibličare neću da komentarišem, kao i otac im, niti oru, niti kopaju, nego po ceo dan sede i smišljaju kome li će da uvale veštičja lupetanja.
Apropo tvrdnji lažnih Sola Scriptura, da je Biblija dovoljna, samo jedno podsećanje: Od čega se pravi hleb naš nasušni? Od brašna, vode i kvasca. Od čega se sastoji voda? Od Kiseonika i vodonika, Zašto je ovo važno pitaće se EGWisti, misleći kao po običaju da lupam. Važno je, jer svođenjem Biblije na jedini izvor, mi ne dobijamo kompletnu duhovnu hranu, kao što ni hleb ne dobijamo jedući samo brašno. Dakle, Crkva je potrebna, sa svojim sakramentima, sa svojim tumačenjem, magisterijumom, apostolskim nasleđem.
Ono što Sola Scriptura pokušavaju već evo pola milenijuma je da Istinu oblikuju od samo jednog sastojka. Pa čak ni to ne bi bilo toliko opasno, da ne postoje oni koji Istinu, koju sam ja ovde uporedio sa hlebom, ili vodom, neophodnim za život, stvaraju ne samo od jednog sastojka, nego mu dodaju otrov. Taj otrov je spor, ali efikasan, čak je i izjednačen sa celokupnom Istinom, jer oni koji ga dodaju, tvrde da samo tako možemo postati "sol zemlje".