Ja o tome i govorim, samo si ti jedno zaboravio, a to je "NOVOROĐENJE DUHOM SVETIM" odnosno, promenu koju Duh Sveti čini u čoveku i nanovo ga stvara Duhovno.
Bog ne stvara dva puta. Čovek je Duha dobio samim činom stvaranja, ali je dobio i volju, slobodnu volju. Bog ga toliko voli, da mu je dao dar kojim može da napravi čudesa, ali i da sve pokvari i zazove svoju propast. Duh je tu pred nama i u nama, samo ga mi često zaboravljamo. Čini dobro i dobrom se nadaj, ali od Boga, ne od ljudi. Jer Bog nas je stvorio kao pojedince, različite po navikama, po ponašanju umu i svemu što imamo ili nemamo, i svi smo mi grešni. Grešni smo jer mislmo da znamo šta je dobor a šta zlo. Nema, niti je bilo običnog čoveka bez greha, i svako od nas odgovaraće za svoje grehe. ISvakome je idalje otvoren put spasenja, svakome, a swve što treba da uradi je da se pokaje. Nikakve žrtve, nikakvi praznici, posebni dani, jelo i piće, nisu pokajanje, Još manje je čekanje u redu da se dosije otvori. Bog sve vidi i sve zna, ne treba mu istraga, zna svakog od nas, kao što otac poznaje svoju decu, i više ga raduje, ako Njega koji sve stvara iz Ljubavi može išta posebno obradovati povrataka zabludelih sinova i kćeri. Isto kao što roditelje obraduje povratak dece koja su svojim neposluhom otišla od kuće.
I ovo, sve ovo što napsiah, nisu filozofije, nego Biblija, prorok Izaija, psalm Asafov, Novi Zavet, i mnoge druge knjige. Za mene,Bog nije despot koji menja mišljenje, nego nezamislivi Apsolut koji je kruni svog stvaranja ovde na zemlji, govorio i oduvek nas čekao da se sami opametimo. Hebreje je među svim narodima koje je u svojoj premudrosti stvorio odabrao ne da budu vladari, nego da budu primer. Zato im je i dao zakone, da ih odvoji od ostalih, da budu sveštenici među mnoštvom, gledači Boga, jer to i znači ime koje im je dao Is Ra El, Oni Koji Boga gledaju. Ali, to ne znači da je i ostale ljude zaboravio i da ih je ostavio da samo prate primer Israela. Ne, Obećao je, znajući kakvi su ljudi, i šta je Adamov greh načinio, da će se lično umešati. Čitav SZ je proročanstvo o Inkarnaciji. Israelu je kroz njega rečeno da če Boga gledati kao što gledaju jedni druge, a oni to nisu razumeli. Kao što to i danas mnogi ne razumeju i od čitavog SZ vide samo Dekalog. Kada bi ljudi znali šta i kako znače zapovesti, i na šta se sve odnose, ali ne mogu znati jer su im srca zatvorena u materijalno i opipljivo. Buukvalisti su i ne shvataju. Što je još gore relativizuju sve, izjedančuju Boga sa njegovom inverzijom, u svemu vide prste palog anđela, a ne znaju da iako pobunjenik, taj se isti pali pokorava Bogu, a mi ga svojim delovanjem i ne pokajanjem činimo "bogom ovog sveta". kršeći tako prvu zapovest, koju inače kršimo i kada se klanjamo novcu, glumcima i ostalim izmišljenim stvarima. Jednom rečju kupujemo kartu za pakao. Ne za anihilaciju, nego za večne muke i strahove, crnilo i mrak, vrelinu i hladnoću bez mogućnosti da ikada više osetimo blizinu Roditelja, Onoga koga smo svojim gresima odbacili. Sami sebe, osuđujemo na "plač i škrgut zuba".