1. Nisi našao u Bibliji i citirao ni jedno mjesto gdje piše da je riječ samo o simbolima.
2. Nisi našao i citirao niti jednog od apostolskih i crkvenih otaca kaji kažu da je riječ samo o simbolima..
Симбол
Из Википедије, слободне енциклопедије
Симбол је најопштије, све оно што може стајати уместо нечег другог и да га том приликом препознатљиво репрезентује.
IZVOR: Vikipedia
-------------------------------------------------------------------------
»
simbol • muški rod Materijalni ili zamišljeni (apstraktni) znak koji označava neki pojam ili na njega podseća, tj. obeležje njegovo, osnovne karakteristike, ono glavno što ga odražava ili sadrži (npr. golub je simbol mira, grb Jugoslavije je simbol udruženih naroda i republika) (grč.)
Znak po kome se nešto može raspoznati, saznati ili zaključiti, oznaka, znamenje, znak koji pretstavlja nešto što se inače ne može slikovito pretstaviti (apstraktno, natčulno, duhovno, pojam, ideal); ugovoreni znak, usmeni znak, lozinka, ispovest, simbol vere; simvol.
IZVOR: štaznači
Da vidimo šta biblija kaže:
"Jer ja primih od Gospoda šta vam i predadoh, da Gospod Isus onu noć u koju bivaše predan uze hleb.
I zahvalivši prelomi i reče: Uzmite, jedite, ovo je telo moje koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: Ova je čaša novi zavet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe" ( 1 Korinćanima 11. 23 - 26 )
Dakle, reč je o simbolima kojima se prikazuje smrt Gospoda Isusa Hrista na krstu.