Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Ko brani coveku da proverava, ti si toliko sujetan da moras udarati glavom makar i nerazumno.
Pa kod vas se brani i kod katolika, ovo ti samo formalno kažeš zato što znaš da bi tako trebalo.
Pa vi ne dozvoljavate da neko postane adventista ako se ne slaze sa ucenjem vase crkve i ako ne prihvati tumacenje koje ste doneli.
Pa zato što istinski nije , šta ima da traži tu ako se ne slaže sa tim učenjima.
I ako postane clan onda se ne sme protiviti, jer ce biti izbacen!
Pa naravno, ko unosi jeres.
A ko postavlja vasu dogmu? Pa vase vodje!
Jel Onaj ko je dao da se to napiše u Bibliji adventista?
Zato vi nemate "solu scripturu u okviru crkve", dok nama prigovarate kako "slusamo vodje" i ne razmisljamo svojom glavom!? Pa slusate i vi vase vodje!
Džabe ti pokušaj izjednačavanja vas i nas. Mi imamo nauku u Bibliji i kod nas se sve provjerava, dok vas uče da ne smijete ništa provjeravati.
Što se i vidi po Jovanu Lestvičniku iz jedne od njegovih lestvica.
Dakle, "Induvidualno tumacenje u vasoj crkvi je zabranjeno!"
Nije zabranjeno, izvrtanje jeste. Loš ti je pokušaj, tema je da li je Biblija doovljna za nauku.
E, posto je nasa crkva istinita,
To svi kažu.
ona ce onda otvoreno reci ljudima da samo ona " ima pravo da tumaci Pismo" i da obicni vernici nemaju.
Onda je to zatvorenost uma. Provjeravanje je šta drugo nego tumačenje.
Pa ako neko zeli postati njen clan on se onda mora usaglasiti sa dogmom, a ne verovati kako biblija samu sebe tumaci,
Pa ti ne znaš šta znači kada BIblija tumači Bibliju.
Ali drago mi je da bar priznaješ da je to tako kod vas.
Znaci ni vi "nemate solu scripturu u okviru vase crkve" , jer da je imate, onda bi "svakom bilo dozvoljeno da tumaci pismo" i pukli bi ko tikva!!!
Dokaz da ne znaš ni šta je smisao Sola Scr. naravno da imamo, vi nemate Sola S. vi imate učenja paganske mitologije, Platona.
Vaša brani jer se zna da bi je napustio veći broj vjernika da počnu provjeravati.Na kraju, niko i ne brani pojedincu da proverava ucenje crkve,
Ko kod vas počne da provjerava taj prestaje biti pravosl. ili katolik ako je u KC.
Prestani da nas ovde pravis budalama, da tvrdis kako mi nemamo prava da proveravamo ucenje nase crkve, jer nasa crkva ne zabranjuje proveru!
Ja vas ne pravim, nego Jovan Lestvičnik.
Evo dokaza da kod vas nema provjeravanja, ako ga ima taj onda prestaje biti pravoslavac.
„Treba imati puno poverenje u one koji su u Gospodu na sebe preuzeli staranje o nama, makar i naredili nešto što je suprotno našem mišljenju i što se naizgled protivi našem spasenju“.
(Sveti Jovan Lestvičnik, Lestvica 104)