a sta je netacno u onome sto sam ja rekao?Oces da kazes da sprski kraljevi nisu klali ni palili ni pljackali,pa su bolji od ovih?Isto kasko su oni Stepinca proglasili isto tako i vi Nikolaja otvorenog antisemitistu ciji je Hitler bio miljenik i po njegovim recima naslednik ideje save.prema tome u cemu je razlika izmedju njih i vas?Citaj malo istoriju pa da vidis kome je Dusan dao pomoc u vojsci kada je isao u krstaski rat,a ne na svakoj temi bez smisla,bez potrebe samo kopiras jedne te iste stihove.Reako sam ti uzmi malo pa citaj Bibliju ako se vec toliko busas da si hriscanin,to je azbuka hriscanstva a ti o njoj pojma nemas
o cemu pricas?vec sam ti navodio to o jevrejima sto je rekao vladika Nikolaj i u kom kontekstu a sto je samo ponavljanje reci Gospoda Isusa Hrista koje im je On sam rekao:
42. А Исус им рече: Кад би Бог био ваш Отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме Он посла.
Јован 1:14, Јован 3:16, Јован 5:43, Гал. 4:4, 1 Јов. 4:19
43. Зашто не разумете говор мој? Јер не можете речи моје да слушате.
Јован 7:17
44.
Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
1 Мој. 3:1, 2 Дн. 18:21, Мат. 13:38, 2 Кор. 11:3, Јуда 1:6
45. А мени не верујете, јер ја истину говорим.
46. Који ме од вас кори за грех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не верујете?
47. Ко је од Бога речи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога.
1 Јов. 4:6
48. Тада одговорише Јевреји и рекоше Му: Не говоримо ли ми право да си ти Самарјанин, и да је ђаво у теби.
49. Исус одговори: У мени ђавола нема, него поштујем Оца свог; а ви мене срамотите.
Јован 5:23
50. А ја не тражим славе своје; има који тражи и суди.
Јован 5:41
51. Заиста, заиста вам кажем: ко одржи реч моју неће видети смрт довека.
Јован 5:24
52. Тада Му рекоше Јевреји: Сад видесмо да је ђаво у теби: Авраам умре и пророци, а ти говориш: Ко одржи реч моју неће окусити смрт довека.
Зах. 1:5
53. Еда ли си ти већи од оца нашег Авраама, који умре? И пророци помреше: ко се ти сам градиш?
54. Исус одговори: Ако се ја сам славим, слава је моја ништа: Отац је мој који ме слави, за ког ви говорите да је ваш Бог.
Јован 16:14, Дела 3:13
55. И не познајете Га, а ја Га знам; и ако кажем да Га не знам бићу лажа као ви. Него Га знам, и реч Његову држим.
Јован 7:28
56. Авраам, отац ваш, био је рад да види дан мој; и виде, и обрадова се.
1 Мој. 22:18, Лука 10:24, Гал. 3:16, Гал. 3:18, Јевр. 11:13
57. Тада Му рекоше Јевреји: Још ти нема педесет година, и Авраама ли си видео?
58. А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: Ја сам пре него се Авраам родио.
2 Мој. 3:14, Иса. 9:6, Мих. 5:2, Кол. 1:17, Јевр. 13:8, Откр. 1:8
59. Тада узеше камење да баце на Њ; а Исус се сакри, и изађе из цркве прошавши између њих и отиде тако.
Jovan 8,42-59
ili ces sad i Hrista da nazoves "antisemitom"?znam da je jereticko ludilo neograniceno pa me neces iznenaditi....:dntknw:
koji srpski kraljevi su palili i zarili?gde,sta?i pod cijim blagoslovom?kad vec pominjes cara Dusana Silnog odmah da te podsetim da on nikad nije kanonizovan..iako se i dan-danas sirom sveta svi ugledaju na njegov Zakonik...cija je primena danas u Srbiji vise nego potrebna...jer ne bi vrsljale ovolike sekte i poshasti pod plastom "demokratije i ljudskih prava"...tako da kao i obicno-pricas suplju pricu