Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Da, naravno. Uskrsnuće Isusovo je najvažniji događaj u povijesti spasenja, ali htjela sam istaknuti križ i trpljenje jer sv. Pavao kaže da ako smo s Kristom trpjeli, s njim ćemo i kraljevati ili S Kristom sam razapet. Ili ono " Gledajte u Raspetoga i sve će vam se činiti neznatno."Draga sestro u Uskrslome, to je jedini put u Nebo. Jedini.
U vezi s toga, odgovorit ću ti na tvoj prethodni post. Svidio mi se. Podsjetio me je na temu " Dvije zastave" sv. Ignacija Loyolskog. Ne znam da li ti je poznata, ako nije pitaj Laodikeju, to je njegov omiljeni autor.
Uglavnom, ja ovako shvaćam. Dok smo na zemlji, borimo se ( sa svijetom, đavlom i samima sobom tj. tijelom i njegovim strastima). Boriti se za Dobro u nama i oko nas, znači boriti se za Krista i Njegovo kraljevstvo mira, dobrote i ljubavi. Ne mogu reći za adventiste/ protestante da im je bog Sotona, ne usudim se jer ne poznam dovoljno njihov naume i nauk ( zablude), ali nekako osjećam da njih i nas vodi drugi duh/Duh.
Znaš kako se kaže, kad lovci sa psima idu u lov, krene čopor pasa, ali samo pas koji je vidio plijen je ustrajan i neumoran dok ga ne ulovi. Tako nekako, makar nije najbolja usporedba, i kršćani koji su upoznali/iskusili Božju ljubav i susreli se s Kristom, njihov život se mijenja. Možda će ga tijekom vremena malo zanemariti,
ali nikada neće zaboraviti. I to je susret s Kristom koji je Bog i čovjek. Ne smijemo zaboraviti Isusovo čovještvo jer ga samo tako možemo nasljedovati.
Ako tako živimo u Kristu gledajući na sve etape njegovog života na zemlji, imat ćemo dosta materijala za cijeli život. Pitanje je zašto nikome od katolika i pravoslavaca nije palo na pamet da odgonetava datum njegovog dolaska? Ili da po udaljenostima gradova u kojima su se dogodili potresi vide datum posljednjih dana?
To meni ne ide u glavu. Što će im to? A trebalo je samo Gospodina ljubiti.
No, da bi se imalo savesti i pokajanja, potrebno je shvatiti da je Bog taj koji odlučuje šta i kako će nam od darova dati, i da pojedini od nas nikada i ne saznaju koji su to darovi i da su ih čak na Slavu NJegovu i iskoristili i rodili obilatim plodovima.
Sluge smo beskorisne.
Uz sve to, miliji mu je grešnik koji se pokaje i izrazi svojim životom, svojim mislimma, srcem i umom, poverenje u NJega, nego li "savršeni" kupusojedac, odmaralac shabatom koji se u "grudi junačke" busa kako sledi "zapovesti"...
Kupusojedac?
Da Gospodin gleda na ponizna, da mu je miliji grešnik i onaj carinik od farizeja, da ima sućuti prema bolesnima, gubavcima, da je nježan prema djeci, poštuje i brani žene, itd, to je Evanđelje.