Religija - rasprave o nedoumicama

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Draga sestro u Uskrslome, to je jedini put u Nebo. Jedini.
Da, naravno. Uskrsnuće Isusovo je najvažniji događaj u povijesti spasenja, ali htjela sam istaknuti križ i trpljenje jer sv. Pavao kaže da ako smo s Kristom trpjeli, s njim ćemo i kraljevati ili S Kristom sam razapet. Ili ono " Gledajte u Raspetoga i sve će vam se činiti neznatno."
U vezi s toga, odgovorit ću ti na tvoj prethodni post. Svidio mi se. Podsjetio me je na temu " Dvije zastave" sv. Ignacija Loyolskog. Ne znam da li ti je poznata, ako nije pitaj Laodikeju, to je njegov omiljeni autor. :mig:
Uglavnom, ja ovako shvaćam. Dok smo na zemlji, borimo se ( sa svijetom, đavlom i samima sobom tj. tijelom i njegovim strastima). Boriti se za Dobro u nama i oko nas, znači boriti se za Krista i Njegovo kraljevstvo mira, dobrote i ljubavi. Ne mogu reći za adventiste/ protestante da im je bog Sotona, ne usudim se jer ne poznam dovoljno njihov naume i nauk ( zablude), ali nekako osjećam da njih i nas vodi drugi duh/Duh.
Znaš kako se kaže, kad lovci sa psima idu u lov, krene čopor pasa, ali samo pas koji je vidio plijen je ustrajan i neumoran dok ga ne ulovi. Tako nekako, makar nije najbolja usporedba, i kršćani koji su upoznali/iskusili Božju ljubav i susreli se s Kristom, njihov život se mijenja. Možda će ga tijekom vremena malo zanemariti,
ali nikada neće zaboraviti. I to je susret s Kristom koji je Bog i čovjek. Ne smijemo zaboraviti Isusovo čovještvo jer ga samo tako možemo nasljedovati.
Ako tako živimo u Kristu gledajući na sve etape njegovog života na zemlji, imat ćemo dosta materijala za cijeli život. Pitanje je zašto nikome od katolika i pravoslavaca nije palo na pamet da odgonetava datum njegovog dolaska? Ili da po udaljenostima gradova u kojima su se dogodili potresi vide datum posljednjih dana?
To meni ne ide u glavu. Što će im to? A trebalo je samo Gospodina ljubiti.

No, da bi se imalo savesti i pokajanja, potrebno je shvatiti da je Bog taj koji odlučuje šta i kako će nam od darova dati, i da pojedini od nas nikada i ne saznaju koji su to darovi i da su ih čak na Slavu NJegovu i iskoristili i rodili obilatim plodovima.

Sluge smo beskorisne.

Uz sve to, miliji mu je grešnik koji se pokaje i izrazi svojim životom, svojim mislimma, srcem i umom, poverenje u NJega, nego li "savršeni" kupusojedac, odmaralac shabatom koji se u "grudi junačke" busa kako sledi "zapovesti"...

Kupusojedac? :beee:
Da Gospodin gleda na ponizna, da mu je miliji grešnik i onaj carinik od farizeja, da ima sućuti prema bolesnima, gubavcima, da je nježan prema djeci, poštuje i brani žene, itd, to je Evanđelje.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, upravo kupusojedac (na račun "zdravstvenog zakona" onih koji sebe kršćanima nazivaju ("izvornima" čak) a slede ženu kamenom u glavu udarenu i njene kontradiktornosti i blasfemije).

U vezi s toga, odgovorit ću ti na tvoj prethodni post. Svidio mi se. Podsjetio me je na temu " Dvije zastave" sv. Ignacija Loyolskog. Ne znam da li ti je poznata, ako nije pitaj Laodikeju, to je njegov omiljeni autor. :mig:

Ah, kako ne bih znao, osnivač reda Isusovaca koji su uz Franjevce stub nauke (sekularne i teološke) u Crkvi...

Što se tiče toga da je Sv. Ignacije Loyola Laodikeji "omiljeni" autor, to me uopšte ne čudi, jer amerčki soj Sola Scriptura pati od posednutosti Isusovcima....:D

Što opet i nije za čudo ako se zna da je red i osnovan sa ciljem borbe sa Sola Scriptura apostazom, te se "Biblioklanjatelji" najviše Isusovaca i boje. Ta subotarska "proročica" je navodno sanjala kako je svećenici, redovnici i redovnice "ganjaju".... :rolleyes:

Ps. Poznata je činjenica da je za Sola Scriptura obolele, Sv. Ignjacije Loyola imao i vremeplov te da se vratio čitavih 900 godina u prošlost i osnovao "islam" (da po ovim "umnicima" napakosti nekakvim nazarenima i pravoslavnima - što tvrde da bi zaveli pravoslavne, tačnije one neupućene među njima.) :beee:

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta.

Uskim putem idu svi Hriscani po posvecenju, a ne po imenu.

Po imenu idu sirokim putem, kojim ide i ovaj svet.

Masa je ona koja je zavedena od bilo cega sa ovog sveta, cak i laznih verskih vodja.

Te dve stvari se odvajaju.

Pravo Hriscanstvo i Hriscani koji su doziveli licno iskustvo predanja i posvecenja.

I sa druge stane lazno otpalo sekularno Hriscanstvo bez sile koja bi dala bilo kakvo iskustvo.

Natrag