Bozja rec nije zivo bice da govori - naravno, ali ja nisam ni mislio to ni pomislio, vec da biblija samu sebe tumaci u kontekstu, uporedjenjem biblijskih tekstova jedan sa drugim, koji kada se sagledaju u kontekstu - otkrivaju istinu.
Tu ljudsko tumacenje ne prolazi, vec samo cista rec Bozja i Duh Sveti koji te objektivne istine - subjektivno zapecacava u srcima ljudi i cini da postanu razumljive.
Istina je dostupna svim ljudima koji su iskreni da je prime - ne samo navodnim svetim ljudima u tradicionalnim crkvama.
Ti si mene osudio da ja navodno slepo u nesto verujem, a danas mnostvo ljudi veruje tradicionalnim crkvama i navodnim svetim ljudima sa dugim bradama i u crnim mantijama, i slepo ih slede i slusaju, a sami ne proveravaju u pismu da li su nihova tumacenja ispravna ili ne.
Moje licno iskustvo mi govori - da se tumacenje koje je u skladu sa pismom lako prepoznaje, po formi, sustini, jednostavnosti, kao i duhu koji se pokazje u svakoj reci i otkriva lepotu istine.
Za razliku od toga - tumacenje koje nije u skladu sa pismom, ono je prepuno filozofije, suvoparno - bez Duha, mucno i turobno, kao dim u nozdrvama, jer gde nema istine - nema ni Duha koji bi ukazao na njenu lepotu i smisao.