Religija - rasprave o nedoumicama

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Izvrćeš namerno isvesno.

Onda ćemo da nam se ne izvrne polagano sve ponoviti.

Blažena Djevica Marija rodi Isusa iz Nazareta. Isus se sam predstavlja i Čovječjim sinom i Božjim sinom. Po Mariji je dakle Čovječji sin, a po čemu i kako je Božji sin? Čitajmo svetog Ivana:

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.

Iv 1,14: I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Evo po čemu je Sin (Isus iz Nazareta) Božji sin. Riječ koja bijaše Bog tijelom postade. A tko je Riječ?

Pretpostavimo da je Lavić u pravu. Dakle, krenimo od teze da Riječ bijaše Otac, dakle, da se Otac nastanio među nama.
A što ćemo sa ovim gdje vidjesmo slavu onoga "koji se nastani među nama"? Ivan nam kaže da je to "Jedinorođenac od Oca" Kako Otac može biti i Jedinorođenac od Oca? .. ? .. ? OK, možda Laviću baš najbolje ne sjeda sam početak Ivanova evanđelja, pa ćemo malo prošvrlati po njemu:

Iv 7,28: Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: "Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate.

Ako se Otac nastanio među nama, kako kaže Lavić, tko je onda jedan istiniti koji je Oca poslao među nas?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Onda ćemo da nam se ne izvrne polagano sve ponoviti.

Blažena Djevica Marija rodi Isusa iz Nazareta. Isus se sam predstavlja i Čovječjim sinom i Božjim sinom. Po Mariji je dakle Čovječji sin, a po čemu i kako je Božji sin? Čitajmo svetog Ivana:

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.

Iv 1,14: I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Evo po čemu je Sin (Isus iz Nazareta) Božji sin. Riječ koja bijaše Bog tijelom postade. A tko je Riječ?

Pretpostavimo da je Lavić u pravu. Dakle, krenimo od teze da Riječ bijaše Otac, dakle, da se Otac nastanio među nama.
A što ćemo sa ovim gdje vidjesmo slavu onoga "koji se nastani među nama"? Ivan nam kaže da je to "Jedinorođenac od Oca" Kako Otac može biti i Jedinorođenac od Oca? .. ? .. ? OK, možda Laviću baš najbolje ne sjeda sam početak Ivanova evanđelja, pa ćemo malo prošvrlati po njemu:

Iv 7,28: Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: "Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate.

Ako se Otac nastanio među nama, kako kaže Lavić, tko je onda jedan istiniti koji je Oca poslao među nas?

Izvrćeš Slape.

Isus reče IMO BIH VAM JOŠ MNOGO TOGA REĆI (obraća se apostolima) ALI VI SAD NISTE U STANJU NOSITI TE REČI i često ih je ispitivao šta kažu KO JE ON.
Čuli su od Petra da je SIn Božji i to ih skoro sablazni...i opet ide pitanje ko sam ja.
I onda reče kako gatad neznaju ali kad dođe DUH SVETI On će ih POUČITI SVAKOJ ISTINI a Istina je Isus Hristos.
Petar ovara crkvu na Pedesetnici i propoveda podronjenje u Jehošuino IME kao jedino IME za spasenje.
Jevreji povikaše mi imamo Jahvu ali Pera ponovo nudi samo Jehošuu da li je tosablazan za Jevreje NARAVNO.

Čiji je to Duh koji stiže Biblija veoma jasno govori kako je taj Duh u Ocu a onda je u Sinu i kad TELO ode gore Duh dolazi da svedoči za svoju službu u TELU .

Šta znači Slape JEDINOROĐENAC OD OCA??

Da li se nastani Bog među nama to je bar jasno verujućima:

. 3:24 I koji drži zapovesti Njegove u Njemu stoji, i On u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao. ..

,,Ako se Otac nastanio među nama, kako kaže Lavić, tko je onda jedan istiniti koji je Oca poslao među nas?,,

Nije niko OCA POSLAO već Otac Duhova šalje svog Duha i Duh se utelovio.
A TELO kaže da je poslato jer je zato i rođeno.

Zašto preseče tekst i ne dozvoli dalje da se čuje ko jedino može reći ko je Otac?
I pitaše učenici baš to POKAŽI NAM OCA jer ga samo Sin zna i POKAZA im Oca Slape šta misliš ti kao trojičar koga to Isus pokaza Ocem?

Evo čuj:

14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. 14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. .

I ponovo se OTAC predstavlja pa ko ima uho i otvoren razum neka čuje i pozna Oca:

1:12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,
1:13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
1:14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
1:15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
1:16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.
1:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
1:18 I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čiji je to Duh koji stiže Biblija veoma jasno govori kako je taj Duh u Ocu a onda je u Sinu i kad TELO ode gore Duh dolazi da svedoči za svoju službu u TELU .

Primjećujete li što Lavić zapravo čitavo vrijeme pokušava? Evo još nekoliko Lavićevih citata, pa će vam vjerojatno biti lakše razumijeti u kakvu se službu Lavić stavio.

Isusje TELO shvataš li to,aTELO zato može izjaviti kako jeOtac veći od TELA a u službi spasenja su JEDNO.

Telo zvano Sin je prineto u kojem je punina Božanstva.

Sin je trpio i umro kao TELO a onaj u Njemu ne umire.

Vidite li? Lavić je "deložator Jedinorođenca". Sin (Isus Krist, Jedinorođenac) Laviću nije "u tijelu", Laviću je Isus (Sin) samo i upravo Tijelo. "Isus je TELO", kaže Lavić. "Telo zvano Sin", kaže Lavić. "Sin je trpio i umro kao TELO", kaže Lavić. Dakle, Lavić Sina Jedinorođenca (Isusa Krista) istjeruje (deložira) iz Tijela. Zašto to Lavić čini, mrzi li Lavić Sina Jedinorođenca? Ne, ne bih ja rekao da Lavić Sina deložira zbog mržnje prema Isusu, nego to čini u svojoj zabludi. A da je zabluda strašna to je istina. Lavić, u strahu da ne sagriješi protiv jednog Boga (Oca), Sina istjeruje iz Tijela, Sin je samo Tijelo kaže Lavić, i u Tijelo smješta Oca misleći da tako ispovjeda vjeru i priznaje samo "jednoga Boga". Hvalevrijedna je Lavićeva vjera u "jednog Boga", ali njegovo istjerivanje Sina iz Tijela potpuno je jednako onome što su činili oni Židovi koji Sina Božjeg (Jedinorođenca) nisu mogli "očima gledati". Svjedoči nam Sveto Pismo, zato što se "izjednačavao s Bogom" Židovi su "gledali da ga ubiju" (Iv 5,18). Ubiti Isusa ili ga "istjerati iz Tijela" potpuno je isto.

A je li Isus (Sin) samo Tijelo, "Tijelo zvano Sin", kako kaže Lavić? Pogledajmo:

2 Kor 4,10: uvijek umiranje Isusovo u tijelu pronosimo da se i život Isusov u tijelu našem očituje.

Propovjeda li Pavao "umiranje tijela"? Ne, Pavao propovjeda "Isusovo umiranje u tijelu".

1 Tim 3,16: Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu.

Tko je gore prema Pavlu "On", koji je "očitovan u tijelu"? Tko je "uznesen u slavu" i tko je "propovjedan"? Otac ili Sin?

1 Pt 2,21-24: Ta na to ste pozvani jer i Krist je trpio za vas i ostavio vam primjer da idete stopama njegovim. On koji grijeha ne učini nit mu usta prijevaru izustiše; on koji na uvredu nije uvredom uzvraćao i mučen nije prijetio, prepuštajući to Sucu pravednom; on koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo

Tko je ovdje prema Petru "On"? "Tijelo zvano Sin" ili onaj koji je u tijelu?

1 Pt 3,18: Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu.

1 Pt 4,1: Dakle, budući da je Krist trpio u tijelu, i vi se oboružajte istim mišljenjem

Tko je za naše grijehe trpio i umro? "Tijelo zvano Sin", kako reče Lavić, ili Sin (Krist) u tijelu?

1 Iv 4,2-3: Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je. A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je Antikristov, a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu.

2 Iv 1,7: Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist.

Ako je Sin samo tijelo, "Isus je TELO", "Telo zvano Sin", uči Lavić, onda Isus (Sin) nije došao u tijelu, po Laviću je on samo i upravo tijelo. Lavić je Sina i istjerao iz Tijela, htijući ugoditi Ocu i Oca smjestiti u Tijelo. Ivan je potpuno jasan tko je onaj tko ne ispovjeda "Isusa Krista koji dolazi u tijelu".

Šta znači Slape JEDINOROĐENAC OD OCA??

Da, to ja tebe pitam, što znači "Jedinorođenac od Oca"? Evo ovaj:

Odgovori sam. Je li "Jedinorođenac od Oca" nitko drugi do sam Otac? Evo, još ću ti pomoći:

Iv 1,18: Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

Je li Jedinorođenac od Oca sam Otac koji je u svome krilu?

Iv 3,16: Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Je li Bog žrtvovao samo Tijelo (zvano Sin) ili je žrtvovao Sina Jedinorođenca u tijelu? Ili je Otac žrtvovan?

1 Iv 4,9: U ovom se očitova ljubav Božja u nama: Bog Sina svoga jedinorođenoga posla u svijet da živimo po njemu.

Je li Sin Jedinorođenac zapravo sam Otac? Šalje li Otac u svijet samog sebe?

,,Ako se Otac nastanio među nama, kako kaže Lavić, tko je onda jedan istiniti koji je Oca poslao među nas?,,

Nije niko OCA POSLAO već Otac Duhova šalje svog Duha i Duh se utelovio.
A TELO kaže da je poslato jer je zato i rođeno.

Ovo je neistina i potpuno suprotno onome što piše u Svetom Pismu, a suprotno je i zdravom razumu. Citiram tebe: "A TELO kaže da je poslato jer je zato i rođeno." Kao prvo, ne može "Tijelo kazati", tijelo ne govori. Ovo je izgovorio "Jedinorođenac od Oca", evo ti potvrde:

Kao drugo, osim što Sin nije samo tijelo, netočna i antibiblijska je tvoja tvrdnja da je tijelo Sina poslano. Isusa je rodila Blažena Djevica Marija i po tome je Isus Sin Čovječji, postavši tako ljudima sličan. Poslano je ono što je bilo "u krilu Očevu" - Jedinorođenac, i po tome je Isus iz Nazareta i Sin Božji. Zato Isus može reći i kaže da nije došao "sam od sebe", nego kaže da ga je poslao "jedan istiniti".

Na koncu, Laviću, ako je Otac došao i nastanio se u "Tijelu zvanom Sin", tko je gore kod Ivana "jedan istiniti" koji je Oca poslao?

Zašto preseče tekst i ne dozvoli dalje da se čuje ko jedino može reći ko je Otac?
I pitaše učenici baš to POKAŽI NAM OCA jer ga samo Sin zna i POKAZA im Oca Slape šta misliš ti kao trojičar koga to Isus pokaza Ocem?

Evo čuj:

14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. 14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. .

Misliš li ti da im Isus pokaza i reče: "Vidite li koliko sam ja visok, Otac vam je toliko visok. Vidite li moju kosu, Otac ima istu kosu. Vidite li moje ruke, Očeve su iste. Kako zapravo ne vidite da sam ja Otac?" Zar zaista misliš da je Isus ovo htio reći i da je ovo rekao kad je izrekao ovo što si ti gore citirao? Naravno da nije, jer Isus (Sin) nije Ocu jednak po visini, kosi i rukama, nego po tome što je pravi Bog kao što je i Otac pravi Bog. Zato im je mogao reći, "Tko je vidio mene, vidio je i Oca".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Pravite problem opet zbog prevoda.Danicic i mnogi prevodili su rec sarks(ova rec oznacava jedinstvo duse i tela) recju telo sto je pogresno jer rec koja bi oznacavala jedinstvo tela i duse u nasim jezicima ne postoji dok samo telo na grckom glasi SOMA, Danicic je obe reci prevodio recju Telo.Cinjenica jeste da je Hristos imao ljudsko telo i dusu, a ne samo telo, jer sto nije uzeto to nije ni spaseno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Postoje mnoge stvari koje su obimnije od Biblije, a takodje su otkrivene samo su zaboravljene ili su deo apokrifa ili Predanja.
Covek ne moze znati sta Otkrivenje govori dok ne pocne da se ostvaruje.

Sve o čemu govori otkrivenje je ostvareno - mi smo pred samim krajem vremena milosti.
Ono što treba da se ostvari je "podizanje antihrista koji će uvesti zakon o obaveznom praznovanju sumčevog dana nedelje, i progonstva onih koji će u to vreme uz Božju pomoć objaviti istinu ovom svetu, i zbog ne prihvatanja ovog zakona koji će ujediniti svet u novom svetskom poredku - biti progonjeni, nakon čega će isteći vreme milosti i nastupiti kratko vreme izlivanja poslednjih sedam zala, i Isusov dolazak na oblacima sa silom i slavom velikom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve o čemu govori otkrivenje je ostvareno - mi smo pred samim krajem vremena milosti.
Ono što treba da se ostvari je "podizanje antihrista koji će uvesti zakon o obaveznom praznovanju sumčevog dana nedelje, i progonstva onih koji će u to vreme uz Božju pomoć objaviti istinu ovom svetu, i zbog ne prihvatanja ovog zakona koji će ujediniti svet u novom svetskom poredku - biti progonjeni, nakon čega će isteći vreme milosti i nastupiti kratko vreme izlivanja poslednjih sedam zala, i Isusov dolazak na oblacima sa silom i slavom velikom.

Već se slično i događalo. U Australiji je bio donešen zakon koji propisuje neradnu nedjelju za određene djelatnosti i trgovine. Tako je zakon obvezivao i adventiste da zatvore svoje izdavačke kuće u nedjelju. Za tri nedjelje adventisti nisu poslušali. Tada im je zaprijećeno uhićenjem. Što sada? Evo ih pred izborom o kojem im je uvijek Ellen White govorila. Ostati na Božjoj strani i prihvatiti kaznu, ili se povinovati državnim (ljudskim) zakonima i zapovijedima i primiti žig zvijeri?

Je li Ellen White dosljedna „odvjetnica mučeništva“? Evo što sada Ellen White poručuje svima onima koje je prethodno instruirala kako će svatko osobno kada se nađe u položaјu da bira između „Božјih zapovesti i ljudskih zapovesti“, ako se ne odluči za Božje, primiti žig zvijeri.

Dragi brate, pokušaću odgovoriti na tvoje pitanje što treba raditi kad zakon o prisilnom svetkovanju nedjelje stupi na snagu. Prema svjetlosti koju mi je Gospod dao u vrijeme kad smo mi očekivali takvu istu krizu kakva se, izgleda, sad vama približuje, kad jedna sila odozdo nagoni narod da svetkuje nedjelju, adventisti sedmog dana moraju pokazati svoju mudrost na taj način što će se toga dana uzdržati od uobičajenog rada i posvetiti se misionstvu.
Prkositi zakonu o svetkovanju nedjelje značilo bi samo još više ohrabriti vjerske fanatike u njihovom nastojanju da nametnu taj zakon. Nemojte im pružiti priliku da vas nazivaju prijestupnicima. .....
Niko neće primiti žig zvijeri zbog toga što uviđa da je mudro sačuvati mir, ako se uzdržava od rada koji može izazvati negodovanje, i ako istovremeno vrši djelo koje je od najvećeg značaja. (Ellen White, Svjedočanstva za Crkvu)

Pogledajte, najprije ih je poučila kako će svi, koji prihvate zakonom nametnuti nedjeljni odmor, primiti žig zvijeri, a sada im poručuje, prema „svjetlosti od Boga“, da „moraju pokazati svoju mudrost na taj način što će se toga dana uzdržati od uobičajenog rada“. Prije ih je poučavala kako će biti otpadnici od Boga, ako prihvate ljudsku zapovijed o nedjelji, a sada im poručuje da se povinuju baš ljudskoj zapovijedi kako ne bi bili prijestupnici. Pogledajte, prije ih je plašila kako će takvim izborom „primiti žig zvijeri“, a sada im poručuje i hrabri ih: „Niko neće primiti žig zvijeri zbog toga što uviđa da je mudro sačuvati mir, ako se uzdržava od rada koji može izazvati negodovanje ...“

Pogledajte, sada je najvažnije sačuvati mir i izbjeći progone, a prije ih je uvjeravala kako su upravo progoni sudbina i legitimacija onih koji su na Božjoj strani. Evo što im Ellen White još piše:

Kad god je to moguće, vjerske službe treba održavati i nedjeljom. Neka ovi sastanci budu što zanimljiviji. Ljudi koji su upravljali školom u Avondejlu postavili su mi jednom slijedeće pitanje: »Što da radimo? Čuvari zakona su bili ovdje s nalogom da uhapse one koji rade nedjeljom«. Odgovorila sam: »Ova teškoća se može vrlo lako izbjeći. Odredite nedjelju za misionstvo, kao dan rada za Gospoda. Uputite studente da u raznim mjestima održavaju sastanke i rade na zdravstveno misionarskom polju. Nedjeljom će zateći, ljude kod kuće i tako će im se pružiti izvanredna prilika da iznesu istinu. Ako se nedjelja uvijek tako provodi, to će biti ugodno Gospodu. (Ellen White, Svjedočanstva za Crkvu)

Pogledajte tek ovo, nevjerojatno, kao da ono u Velikoj Borbi i ovo ovdje u "Svjedočanstvima za crkvu" nije pisala ista osoba!!! Sve ono zbog čega će drugi primiti žig zvijeri – odvajanje nedjelje za Boga, vjerska služba nedjeljom, misionarski rad nedjeljom – od adventista Bog će to primiti kao ugodu!? Sve što Ellen White sugerira adventistima da čine nedjeljom upravo kršćani čine dva tisućljeća - daruju nedjelju Gospodinu. Kako i zašto će kršćani primiti "žig zvjeri" ako čine baš ono što Ellen White sugerira adventistima - "darujte nedjelju Gospodinu"? Ne bi li onda i adventisti trebali primiti žig zvjeri ako poslušaju savjet Ellen White? S druge strane, zašto bi primili žig zvijeri ako čine ono što je "prihvatljivo za Gospodina"? Sve je jasno. Za adventiste su otpadnici svi oni koji su zbog vjere u Krista i među divlje zvijeri bacani, a oni su "vjerni ostatak" i onda kada se povinuju "bezakoniku koji mijenja zakon".

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
A oni govore o meni kako nemam duha?
Oni su rekli kakvi ljudi nemaju Duha, a ja sam s obzirom da nisi u crkvi zakljucio da ti nemas Duha.
Znači u hramovima se okupljaju zapravo umetnici a ne vernici?
HRAM je prestao postojatito bi trabao znati.
Hram je imao svrhu ceremonijalnih službi u primaru žrtvovanje.
Ko ima Hrista taj ima žrtvu a koga Hrist ima taj je hram Duha svetoga (Hrista u Duhu).
Taj pokušaj skrivanja u veri iza umetnosti je smešan.
I Vavilonjani su bili veliki umetnici kao i Grci ali tosa verom nema veze.
Judejski hram je bio umetnicki ukrasen i pagani su ga gradili takodje.Apsotoli i prvi hriscani su ucestvovali u bogosluzenju hrama judejskog dok on nije bio unisten, Hristos nije ukinuo nista iz SZ On je samo to ispunio odnosno preobrazio.SZ bogosluzenje je prasliak NZ Bogosluzenja, mi vrsimo Svetu Tajnu Evharistije u kojoj se vrsi secanje na buduce Carstvo Bozije,na svakoj liturgiji se Hristos simbolicno zrtvuje, a hleb i vino postaju blagodatno telo i krv, u oltaru imas zrtvenik i umivaonik kao i u Hramu, imas takodje sto sa hlebovima(prosfora) i svecnjake.

Hristos nije ukinuo nista iz SZ pa ni bogosluzenje.
Nisam u zgradi ili nisam uskupu Božjih vernih?
Upitah te ispunjava li tvoja crkva onih pet Hristovih naloga ti prećuta...gde zapelo?
Znači ko ide na kađenje i rukocelivanje taj ima Duha...šteta,apostoli to nisu imali ali zato kod pagana preliva duh pogotovo iz slika i kipova.
Pagani nisu imali ikone vec idole, a velika je razlika izmedju te dve stvari ikona prikazuje onog ko je na njoj, a idol bukvalno jeste bog, tu je velika razlika, u PC niko ne veruje da je ikona Bog.Ti nisu us kupu vernika(crkve) koju su osnovali apsotoli.
Eno starac iznad prosipa duha u mlazovima.
U pravu si ti neće Duh da silazi u jednu osobu već traži cenzus minimum 1000 ljudi i to pored kipa ili ikone drugačije neće da dođe.
Imaš li nalog za ovo suđenje?
Imas pricu kako su sinova svestenika pokusali da isteraju demona iz onog coveka u Dap, i u ime Njegovo su to cinili i sta im je demon odgovorio?
Mnogi ce doci Gospodu i reci "Gospode, Gospode", ali On ce im reci da ih ne poznaje, ti nisi u evharistijskoj zajednici sa Bogom niti sa bliznjima, "Gde su jedan ili dvojica sabrani u ime moje onde sam i Ja sa njima".
Doketi su takodej verovali u Boga, ali imali su pogresno ucenje i sam sveti apsotol Jovan Bogoslov ih ne smatra clanovima crkve jer su imali pogresno ucenje, kao sto ti imas pogresno ucenje.
I ja dobro znam da đavo čini velika čuda ida je extreman.
DA VI REČEM veze on nema sa istinom a o Duhu Svetom nebih.
Djavo ne izgoni djavola to zapamti, a Otac Joil govori protiv djavola i popravlja njihova nedela svojom recju koju upucuje onima koji mu se obracaju, taj covek je u Hrista obucen, veliki podviznik, a ti koji nisi podviznik najverovatnije, nemas smirenje, gord si, nisi u zajednici sa Bogom tvrdis da je istina kod tebe,a ne kod tog coveka?
Srami se.
Misliti i znati nije isto.
Stvarno,nisam znao da je Bog uredio da kade u Hramu....čudo jedno.
Otvori SZ i videces.
A reci mi ko dade vama nalog da kadite slike i kipove i narod?
Otvori SZ i vidi gde je Bog rekao da se kadi kovceg zaveta i skinija.Niko ne kadi narod.
Zar Bog nije najstrožije zabranio kađenje privatno?
Ko kadi privatno?
Pošto niste dobili ni nalog za Hram niti sveštenika niti Prvosveštenika to je Korejeva služba gdese samovoljno uzima ono ZABRANJENO da čini.
Sve sam vise ubedjen da ne znas sta je Stari Zavet.
Da li je Bogosluženje kađenje ikona i kipova i naroda?
Ne to je samo jedan deo, osnova liturgije je Sveta Evharistija, a osnova ostalih bogoslzuenja je molitva.
Bog reče da se apotekarskom preciznošću spravlja za kađenje i da to sme SAMO NJEMU da se kadi znate lito????
Opet, otvri SZ.

Bracika,nisu ni Jevreji u pustinji klanjali teletu već se saginjali zbog sjaja zlata shvataš?
Pusti Joila šta će jadan čovek,zar ti od njega očekuješ nešto pametno da kaže?
NAdji mi u SP gde pise da su se oni klanjali zbog sjaja zlata.
Joil je smiren covek i veliki podviznik, a ti si gorda osoba bez imalo postovanja, gordost je najveci greh, ni svi zajedno nisu gordosti ravni.
Znači neće više čerečiti svete niti ih ložiti niti vešati niti će prodavati oproštajnice niti će pokretati ratove što i sad čine pokajani. Znači sadste jedno telo?
Itocni deo nikada nije radio tako nesto, zapad jeste i onise sad zbog toga kaju i mi ih primamo nazad.
Ne,mi radimo ISTI POSAO u različitim vremenima.
A ja mislio da je Jovan poslednji prorok.........
Ispovedaju Isusa ikoni i kipu a ne oblače se u Isusa jer samo oni što se u Isusa krste u Isusa se oblače avi se odevate titulama.
Niko se ne klanja ikoni i kipu ponavljam mi se klanjamo onome ko je na njima naslikan.Ako amjka uzme sliku svog umrlog deteta i pljubi je da li to znaci da ona ljubi papir?
I ti nju osudjujes?
Ona ne ljubi papir vec onoga ko je na njemu.
19:4 Ne obraćajte se k idolima, i bogove livene ne gradite sebi; ja sam Gospod Bog vaš.

20:3 Nemoj imati drugih bogova uza me.
20:4 Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
20:5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene;
20:6 A činim milost na hiljadama onih koji me ljube i čuvaju zapovesti moje.
Opet On ovde kaze da ne treba da pravimo bilo sta sto bi Njega prikazivalo jer je Njega nemoguce prikazati, jer je neogranicen, vanvremen i nepromenljiv(sto ti ne prihvatas), i ovde pise da ne trab da se klanjamo idolima, niko se ne klanja drvetu, metal i sl. vec onome ko je na njima naslikan.

Ponekad mi padne na pamet da vi ni ne razmisljate zasto je Bog dao neke zapovesti vec ih samo bukvalno tumacite i slepo postujete.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Oni su rekli kakvi ljudi nemaju Duha, a ja sam s obzirom da nisi u crkvi zakljucio da ti nemas Duha.

A imaju li Duha oni što se ne krštavaju u IME Isusa?
Znači Duh dolazi tamo gde se prodaje oproštenje,gde se čereči i spaljuje,gde se veša i giljotinira?
Duh je tamo gde se podvizuje tako što se kaže da Adventiste i Js treba batinati?
Duh je tamo gde se časte rečju otpadnici i jeretici?
Duh je tamo gde su slike i kipovi?

mi vrsimo Svetu Tajnu Evharistije u kojoj se vrsi secanje na buduce Carstvo Bozije,na svakoj liturgiji se Hristos simbolicno zrtvuje, a hleb i vino postaju blagodatno telo i krv, u oltaru imas zrtvenik i umivaonik kao i u Hramu, imas takodje sto sa hlebovima(prosfora) i svecnjake.

Zar se Hrist nije jednom prineo i žrtvovao čemu ponovno žrtvovanje?
Imate li vi Hrista kao već PRINETU ŽRTVU ako imate čemu svakodnevno iznova žrtvovanje Isusa?
Zar Isus nije rekao kako svaki put kad se lomi hleb (tajna večera-euharistija) ČINIMO SPOMEN ILI SEĆANJE na delo žrtvovanja koje je OBAVIO čemu onda iznova žrtvovanje a ne sećanje i prihvatanje VEĆ UČINJENOG?

Hristos nije ukinuo nista iz SZ pa ni bogosluzenje.

A šta je predstavljalo Bogosluženje u Jerusalimskom Hramu?
Da li su kadili ikone u Hramu ?
Ko je kadio narod u Hramu?

Svećnjak je simbol čega?
Oltar je simbol čega?
Životinjska žrtva je simbol čega?
Isusovo stradanje čega je to simbol ?

Pagani nisu imali ikone vec idole, a velika je razlika izmedju te dve stvari ikona prikazuje onog ko je na njoj, a idol bukvalno jeste bog, tu je velika razlika, u PC niko ne veruje da je ikona Bog.

Bog je veoma jasan:
NE PRAVI SLIKE -LIKA niti im klanjaj niti im SLUŽI,a klanjanje pred slikom i kađenje istoj je služba.
Izbacite sve ikone i slike i kadite Bogu a ne narod i ostalu rukotvorinu pa sam tamo.

Ti nisu us kupu vernika(crkve) koju su osnovali apsotoli.

Ako to usta Božja rekoše onda je istina a ako zlo srce onda mi te žao.
Pripadnost ovoj ili onoj zajednici ništa nema sa spasenjem jer Bog i Muslimane spasava pozivajući ih i nikome nijerekao budi glan ove ili oneveć čitaj Bibliju i veruj a onda živi tako.

Imas pricu kako su sinova svestenika pokusali da isteraju demona iz onog coveka u Dap, i u ime Njegovo su to cinili i sta im je demon odgovorio?

Veliko je neverstvo.
Uho treba za ove reči:
19:13 I počeše neki od Jevreja, koji se skitahu i zaklinjahu đavole, spominjati nad onima u kojima behu zli duhovi ime Gospoda Isusa govoreći: Zaklinjemo vas Isusom koga Pavle propoveda.

Ko su bile te SKITNICE čujmo:
19:14 A behu nekih sedam sinova Skeve Jevrejina, poglavara svešteničkog, koji ovo činjahu.

Da li su oni verovali u Isusa i išli sa Njim NISU.
Da li su onidobili nalog i vlast da to čine NISU.
Da li je zato IME Isusa ništavno NIJE već je veliko neverstvo i ne poznavanje reči.

Čuj šta kaže zli duh zna li on Isusa:
19:15 A duh zli odgovarajući reče: Isusa poznajem, i Pavla znam; ali vi ko ste?

Poznaje ih jer imaju vlast nad tim zlim duhom zato pita skitnice KO SU ONI DA BI MU NAREĐIVALI i pokaza im da oni nemaju vlast.
19:16 I skočivši na njih čovek u kome beše zli duh nadvlada ih, i pritište ih poda se tako da goli i izranjeni utekoše iz one kuće.

ČUJ kako verni reaguju na to:

19:17 I ovo doznaše svi koji življahu u Efesu, i Jevreji, i Grci; i uđe strah u sve njih, i veličaše se ime Gospoda Isusa.

Zašto ga ti nipodaštavaš?

A evo šta verni kaće o sili Isusovog IMENA:

19:18 I mnogi od onih što verovahu, dolažahu te se ispovedahu i kazivahu šta su učinili.

Doketi su takodej verovali u Boga, ali imali su pogresno ucenje i sam sveti apsotol Jovan Bogoslov ih ne smatra clanovima crkve jer su imali pogresno ucenje, kao sto ti imas pogresno ucenje.

Nisu prodavali oproštajnice niti spaljivali niti učili trodelnog Boga.

Djavo ne izgoni djavola to zapamti,

Znam ali znam i to da se jedan drugom nesuprotstavljajuveć jedan odlazi ustupajući drugom teren.

a Otac Joil govori protiv djavola i popravlja njihova nedela svojom recju koju upucuje onima koji mu se obracaju, taj covek je u Hrista obucen, veliki podviznik, a ti koji nisi podviznik najverovatnije, nemas smirenje, gord si, nisi u zajednici sa Bogom tvrdis da je istina kod tebe,a ne kod tog coveka?
Srami se.

Kad ja budem govorio da su Advent.đavoli kao Jolio i kad budem rekao datreba batinatiAdv. onda će to biti znak ispunjenja Duhom...i sramim se što izreče Joilo.

Niko ne kadi narod.

Pa nisam ja baš retard da bi mi mogao svašta reći....bio sam sa protama i vladikom i mnogim sveštenicima iz pravoslavlja i znam šta se kadi i bio mnogo puta na službama, pa nemoj pisati takve stvari bar meni ne.
Kadi se narod i kade se slike ,svetaca, imaj bar malo straha Božjeg.

Ko kadi privatno?

Nemate nalog za HRAM a to je bezakonje uzeti i kaditi bez ponomoći.
Šta rade popovi kad po kućama idu dali nose kandilo?
Kade li i pogrobljima...gde ti živiš...malo obiđi i vidi.

Sve sam vise ubedjen da ne znas sta je Stari Zavet.

A šta je to?

NAdji mi u SP gde pise da su se oni klanjali zbog sjaja zlata.

Odmah iznad onoga gde piše da se ikonama kadi i klanja.

A ja mislio da je Jovan poslednji prorok.........

Pogrešno si mislio.
Otvori Otkrivenje 11 gl.i čućeš o Iliji i Mojsiju koji će se pojaviti.
A ko proriče u Korinćanima među darovima Duha?

Niko se ne klanja ikoni i kipu ponavljam mi se klanjamo onome ko je na njima naslikan.

To ti kažem oni u pustinji voleli teletinu i kroz zlatno tele se molili Bogu.

Ako amjka uzme sliku svog umrlog deteta i pljubi je da li to znaci da ona ljubi papir?
I ti nju osudjujes?

Ovo je lukavo igranje.
Vidi,ako majka uzme i uveličasliku svogsina u pozlatu i odnese u crkvu i da da je postaviš tamo da joj kadiš i da se narod istoj klanja i celiva onda je to Visina a onaj tvoj primer je lukava podvala.

Ona ne ljubi papir vec onoga ko je na njemu.

Ni tele nisu ljubili već Boga obožavali kroz tele.

Opet On ovde kaze da ne treba da pravimo bilo sta sto bi Njega prikazivalo jer je Njega nemoguce prikazati, jer je neogranicen, vanvremen i nepromenljiv

Zašto onda radite suprotno?

Ponekad mi padne na pamet da vi ni ne razmisljate zasto je Bog dao neke zapovesti vec ih samo bukvalno tumacite i slepo postujete.

Ja zato nosim kačketda mi tako nešto nebi palo na pamet jer onda to više nebi bila pamet.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Nisu stvari tako jednostavne, vi ste poklekli i izgubili veru svaki put kad je bilo opasnosti po crkvu, 1965. ste privatili Sveto Trojstvo iako Ellen goovori protiv Svetog Trojstva, onda ste radili subotom i prihvatili mnoge drzavne zakone o nedelji, pokleknuli ste pod najmanjim gonjenjima, a nas su krvavo ubijali i mucili oko dogmata da li je Bog imao dve volje ili jednu, pzi nas su oko takvih stvari gonili i nismo pokleknuli, a vi ste promenili celikupno ucenje o Bogu zbog klasifikacije, dokaz da niste crkva ni Hristova ni apsotolska vec ljudska, jete lise ikada zapitali zasto je Bog dao dan odmora?
Da jeste shvatili bi ste sto i apostoli na Pedesetnicu, da ta zapovest nema spasonosan znacaj vec prakticni i sad to stavljate kao dogmat bitan za spasenje, bilo kojoj veroispovesti da pripadam vi ste mi zadnji na listi odmah posle ateista.
A imaju li Duha oni što se ne krštavaju u IME Isusa?
"U ime Oca i SINA i Svetoga Duha", mi krstavamo u ime Isusa.
Znači Duh dolazi tamo gde se prodaje oproštenje,gde se čereči i spaljuje,gde se veša i giljotinira?
Ne to bi bila rimokatolicka crkva.
i smo pravoslavni i kod nas jeretici nikada nisu bili gonjeni, naprotiv nas su smatrali jereticima palili nas cerecili i gonili.
Duh je tamo gde se podvizuje tako što se kaže da Adventiste i Js treba batinati?
Crkva ne podrzava nasilje, Otac Joil je rekao da njih treba batinati, a ne da idemo i da ih batinamo.
Duh je tamo gde se časte rečju otpadnici i jeretici?
?
Duh je tamo gde su slike i kipovi?
Kipovi i ikone nemaju veze sa Svetim Duhom.
Zar se Hrist nije jednom prineo i žrtvovao čemu ponovno žrtvovanje?
"Vrsite ovo u moj spomen".
Imate li vi Hrista kao već PRINETU ŽRTVU ako imate čemu svakodnevno iznova žrtvovanje Isusa?
Zar Isus nije rekao kako svaki put kad se lomi hleb (tajna večera-euharistija) ČINIMO SPOMEN ILI SEĆANJE na delo žrtvovanja koje je OBAVIO čemu onda iznova žrtvovanje a ne sećanje i prihvatanje VEĆ UČINJENOG?
Nisi me razumeo mi se secamo na ono sto ce doci, a ne ono sto je bilo, liturgija je ikona Carstva Bozijeg, a u Carstvu Bozijem mi ce mo se secati drugog dolska, a ne ocekivati ga.
A šta je predstavljalo Bogosluženje u Jerusalimskom Hramu?
Da li su kadili ikone u Hramu ?
Ko je kadio narod u Hramu?

Svećnjak je simbol čega?
Oltar je simbol čega?
Životinjska žrtva je simbol čega?
Isusovo stradanje čega je to simbol ?
Sve je praslika pravoslavnog bogosluzenja i imalo je i prakticnu, a ne samo simbolicnu svrhu i nije ukinuto.
Kadi se pravoslavni hram, a ne ikone i narod, to tako izgleda, ali svestenik kadi hram, a narod i ikone su u hramu pa normalno da tako izgleda.
NE PRAVI SLIKE -LIKA niti im klanjaj niti im SLUŽI,a klanjanje pred slikom i kađenje istoj je služba.
Izbacite sve ikone i slike i kadite Bogu a ne narod i ostalu rukotvorinu pa sam tamo.
:roll:
Pa Bog je naredio da se kadi kovceg zaveta i heruvimi!
Inace dozvoli da ti psotavim pitanje, zasto je Bog nalozio da mu se ne pravi slika niti oblicije materijalno?
Ako to usta Božja rekoše onda je istina a ako zlo srce onda mi te žao.
Pripadnost ovoj ili onoj zajednici ništa nema sa spasenjem jer Bog i Muslimane spasava pozivajući ih i nikome nijerekao budi glan ove ili oneveć čitaj Bibliju i veruj a onda živi tako.
Ne moze se spasiti onaj koji se ne sjedinjuje sa Bogom, a ti to ne cinis.
Da li su oni verovali u Isusa i išli sa Njim NISU.
Da li su onidobili nalog i vlast da to čine NISU.
Da li je zato IME Isusa ništavno NIJE već je veliko neverstvo i ne poznavanje reči.
Verovali su oni u Isusa cim su verovali da mogu imenom Njegovim isterivati demone, vec nisu bili u crkvi innisu zapovsti Njegove izvrsavali.
Nisu prodavali oproštajnice niti spaljivali niti učili trodelnog Boga.
Ni mi to ne radimo.
Znam ali znam i to da se jedan drugom nesuprotstavljajuveć jedan odlazi ustupajući drugom teren.
Ne, ne, ne ide to tako i sam HRistos je rekao kako to funskcionise, nemozes dela isterivanja djavola i protiv djavola smatrati djavolskim.Ne kazem ja da Bog ne deluje medju nehericanima, On je delovao i medju filosofima i u njih posadio seme istine, ali su oni pali u gordost.Kaze sv. Justim Mucenik da su Sokrata ubili ljudi zaposednuti demonima jer je u sebi nosio seme istine.
Kad ja budem govorio da su Advent.đavoli kao Jolio i kad budem rekao datreba batinatiAdv. onda će to biti znak ispunjenja Duhom...i sramim se što izreče Joilo.
Otac Joilo zna nekad da pretera jedno je cak rekao "onaj smrdljivi sotona......", ali on je u pravu.Batinati adv. i JS i ja kazem da ih treba batinati i nas us pagani abtinali, treba ih goniti da vidimo koliko ce veru odrzati i jesu li pravi kao mi, oni su primili dogmate kojima se i njihov osnivac ona vestica suprostavlja samo da ih ne bi klasifikovali kao protestantsku sektu, oni su radili subotom kad je drzava tako nalagala i odmarali nedeljom kad je drzava nalagala.
Pa nisam ja baš retard da bi mi mogao svašta reći....bio sam sa protama i vladikom i mnogim sveštenicima iz pravoslavlja i znam šta se kadi i bio mnogo puta na službama, pa nemoj pisati takve stvari bar meni ne.
Kadi se narod i kade se slike ,svetaca, imaj bar malo straha Božjeg.
Kadi se samo hram, reci mi ime vladike i svestenika koji su ti rekli da se narod kadi molim te.
Narod se ne kadi vec hram, ali znam da tako izgleda, ni ikone se ne kade, neki svestenici to rade, ali to je pogresno i nije predanjski, ako i zatvaranje dveri, tiho citanje molitava, bogosluzenje na mrtvom jeziku, klecanje pri citanju jevandjelja na Veliki PEtak i mnoge druge stvari koje su pogresne neke vladike i svestenici ce ti reci da su tacne, a neki da su pogresne, tu je stvar mislejnaj i prakse, a ne vere.
Nemate nalog za HRAM a to je bezakonje uzeti i kaditi bez ponomoći.
Šta rade popovi kad po kućama idu dali nose kandilo?
Kade li i pogrobljima...gde ti živiš...malo obiđi i vidi.
Svete vodicu i sl. jel an to aludiras?
Bogosluzenje moze da se vrsi i u podrumu ako hoces nije bitno kakvo je emsto u pitanju, gde je narod tu je i crkva i to mesto se kadi opet, a ne anrod.Sarhane i vodoosvecenje su neke vrste obreda iako ne direktno bogosluzbene mogu se smatrati delom bogosluzenja i opet se kadi prostor, ane ljudi ili pokojnik i sl.Kod vodoosvecenja se zaista kadi voda ili bilos ta drugo sto se osvecuje, ali to je proces osvecenja koji ima poreklo i u SZ.
Pogrešno si mislio.
Otvori Otkrivenje 11 gl.i čućeš o Iliji i Mojsiju koji će se pojaviti.
A ko proriče u Korinćanima među darovima Duha?
Ilija i Mojsej su se rodili pre Jovana, oni ce se vratiti da propovedaju i to je jos jedan dokaz da govorim istinu, to sto ce se oni pojaviit je doakz da nece biti drugih proroka koji bi prorokovali vec njih dvojica koju su proroci odavno.
To ti kažem oni u pustinji voleli teletinu i kroz zlatno tele se molili Bogu.
Ne nisu, oni su se molili teletu i kipu za kog su verovali da je bog.Idolopoklonstvo samo po sebi znaci da se neko idolu klanja, anne onome koga idol izobrazava.
Ovo je lukavo igranje.
Vidi,ako majka uzme i uveličasliku svogsina u pozlatu i odnese u crkvu i da da je postaviš tamo da joj kadiš i da se narod istoj klanja i celiva onda je to Visina a onaj tvoj primer je lukava podvala.
Opet, niko se ne klanja ikonama vec onome ko je na njima i sta je tu pogresno?
Nije lukavo vec je istina.
Ni tele nisu ljubili već Boga obožavali kroz tele.
Ne oni su telel smatrali bogom, ta filosofija obozavanja boga kroz idole je nastala u 4. veku kad je mnogobostvo pocelo da umire pa su se filosofi pravdali kako se oni neklanjaju kipu(jer je glupo) vec kroz kipa bogu koji bi im se javio.
Zašto onda radite suprotno?
Mi ne radimo suprotno, u SZ je to bilo zabranjeno jer je nemoguce, ali u NZ Bog postaje covek koji je opipljiv i materijalan i sada mi ga mozemo naslikati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne borite se vi ovde protiv mene već nećete reč istine jer nema mesta za nju.

Koji se to deo Boga javi u telu?
Koji deo Boga je umro?
Može li Bog biti Bog ako mu nestane deo?
Ko se u Isaiji 9.6 javio u telu Otac ili Sin?

Provjerimo ipak kod koga to nema mjesta za "riječ istine", a ujedno ćemo dobiti i odgovore na ova tvoja pitanja.

"Nisam došao sam od sebe", kaže Isus ("Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu" (Iv 1,18); "jedinorođeni Sin kojega Bog posla u svijet" (1 Iv 4,9)), nego "postoji jedan istiniti koji me posla", obznanjuje Isus. Tko je onda Isus, a tko jedan istiniti koji ga posla? Ako kod tebe ima mjesta za gore citirane riječi istine, odgovori po tim riječima i eto ti odgovora i na ona tvoja četiri pitanja.

Natrag