Sve o čemu govori otkrivenje je ostvareno - mi smo pred samim krajem vremena milosti.
Ono što treba da se ostvari je "podizanje antihrista koji će uvesti zakon o obaveznom praznovanju sumčevog dana nedelje, i progonstva onih koji će u to vreme uz Božju pomoć objaviti istinu ovom svetu, i zbog ne prihvatanja ovog zakona koji će ujediniti svet u novom svetskom poredku - biti progonjeni, nakon čega će isteći vreme milosti i nastupiti kratko vreme izlivanja poslednjih sedam zala, i Isusov dolazak na oblacima sa silom i slavom velikom.
Nisu stvari tako jednostavne, vi ste poklekli i izgubili veru svaki put kad je bilo opasnosti po crkvu, 1965. ste privatili Sveto Trojstvo iako Ellen goovori protiv Svetog Trojstva, onda ste radili subotom i prihvatili mnoge drzavne zakone o nedelji, pokleknuli ste pod najmanjim gonjenjima, a nas su krvavo ubijali i mucili oko dogmata da li je Bog imao dve volje ili jednu, pzi nas su oko takvih stvari gonili i nismo pokleknuli, a vi ste promenili celikupno ucenje o Bogu zbog klasifikacije, dokaz da niste crkva ni Hristova ni apsotolska vec ljudska, jete lise ikada zapitali zasto je Bog dao dan odmora?
Da jeste shvatili bi ste sto i apostoli na Pedesetnicu, da ta zapovest nema spasonosan znacaj vec prakticni i sad to stavljate kao dogmat bitan za spasenje, bilo kojoj veroispovesti da pripadam vi ste mi zadnji na listi odmah posle ateista.
A imaju li Duha oni što se ne krštavaju u IME Isusa?
"U ime Oca i
SINA i Svetoga Duha", mi krstavamo u ime Isusa.
Znači Duh dolazi tamo gde se prodaje oproštenje,gde se čereči i spaljuje,gde se veša i giljotinira?
Ne to bi bila rimokatolicka crkva.
i smo pravoslavni i kod nas jeretici nikada nisu bili gonjeni, naprotiv nas su smatrali jereticima palili nas cerecili i gonili.
Duh je tamo gde se podvizuje tako što se kaže da Adventiste i Js treba batinati?
Crkva ne podrzava nasilje, Otac Joil je rekao da njih treba batinati, a ne da idemo i da ih batinamo.
Duh je tamo gde se časte rečju otpadnici i jeretici?
?
Duh je tamo gde su slike i kipovi?
Kipovi i ikone nemaju veze sa Svetim Duhom.
Zar se Hrist nije jednom prineo i žrtvovao čemu ponovno žrtvovanje?
"Vrsite ovo u moj spomen".
Imate li vi Hrista kao već PRINETU ŽRTVU ako imate čemu svakodnevno iznova žrtvovanje Isusa?
Zar Isus nije rekao kako svaki put kad se lomi hleb (tajna večera-euharistija) ČINIMO SPOMEN ILI SEĆANJE na delo žrtvovanja koje je OBAVIO čemu onda iznova žrtvovanje a ne sećanje i prihvatanje VEĆ UČINJENOG?
Nisi me razumeo mi se secamo na ono sto ce doci, a ne ono sto je bilo, liturgija je ikona Carstva Bozijeg, a u Carstvu Bozijem mi ce mo se secati drugog dolska, a ne ocekivati ga.
A šta je predstavljalo Bogosluženje u Jerusalimskom Hramu?
Da li su kadili ikone u Hramu ?
Ko je kadio narod u Hramu?
Svećnjak je simbol čega?
Oltar je simbol čega?
Životinjska žrtva je simbol čega?
Isusovo stradanje čega je to simbol ?
Sve je praslika pravoslavnog bogosluzenja i imalo je i prakticnu, a ne samo simbolicnu svrhu i nije ukinuto.
Kadi se pravoslavni hram, a ne ikone i narod, to tako izgleda, ali svestenik kadi hram, a narod i ikone su u hramu pa normalno da tako izgleda.
NE PRAVI SLIKE -LIKA niti im klanjaj niti im SLUŽI,a klanjanje pred slikom i kađenje istoj je služba.
Izbacite sve ikone i slike i kadite Bogu a ne narod i ostalu rukotvorinu pa sam tamo.
Pa Bog je naredio da se kadi kovceg zaveta i heruvimi!
Inace dozvoli da ti psotavim pitanje, zasto je Bog nalozio da mu se ne pravi slika niti oblicije materijalno?
Ako to usta Božja rekoše onda je istina a ako zlo srce onda mi te žao.
Pripadnost ovoj ili onoj zajednici ništa nema sa spasenjem jer Bog i Muslimane spasava pozivajući ih i nikome nijerekao budi glan ove ili oneveć čitaj Bibliju i veruj a onda živi tako.
Ne moze se spasiti onaj koji se ne sjedinjuje sa Bogom, a ti to ne cinis.
Da li su oni verovali u Isusa i išli sa Njim NISU.
Da li su onidobili nalog i vlast da to čine NISU.
Da li je zato IME Isusa ništavno NIJE već je veliko neverstvo i ne poznavanje reči.
Verovali su oni u Isusa cim su verovali da mogu imenom Njegovim isterivati demone, vec nisu bili u crkvi innisu zapovsti Njegove izvrsavali.
Nisu prodavali oproštajnice niti spaljivali niti učili trodelnog Boga.
Ni mi to ne radimo.
Znam ali znam i to da se jedan drugom nesuprotstavljajuveć jedan odlazi ustupajući drugom teren.
Ne, ne, ne ide to tako i sam HRistos je rekao kako to funskcionise, nemozes dela isterivanja djavola i protiv djavola smatrati djavolskim.Ne kazem ja da Bog ne deluje medju nehericanima, On je delovao i medju filosofima i u njih posadio seme istine, ali su oni pali u gordost.Kaze sv. Justim Mucenik da su Sokrata ubili ljudi zaposednuti demonima jer je u sebi nosio seme istine.
Kad ja budem govorio da su Advent.đavoli kao Jolio i kad budem rekao datreba batinatiAdv. onda će to biti znak ispunjenja Duhom...i sramim se što izreče Joilo.
Otac Joilo zna nekad da pretera jedno je cak rekao "onaj smrdljivi sotona......", ali on je u pravu.Batinati adv. i JS i ja kazem da ih treba batinati i nas us pagani abtinali, treba ih goniti da vidimo koliko ce veru odrzati i jesu li pravi kao mi, oni su primili dogmate kojima se i njihov osnivac ona vestica suprostavlja samo da ih ne bi klasifikovali kao protestantsku sektu, oni su radili subotom kad je drzava tako nalagala i odmarali nedeljom kad je drzava nalagala.
Pa nisam ja baš retard da bi mi mogao svašta reći....bio sam sa protama i vladikom i mnogim sveštenicima iz pravoslavlja i znam šta se kadi i bio mnogo puta na službama, pa nemoj pisati takve stvari bar meni ne.
Kadi se narod i kade se slike ,svetaca, imaj bar malo straha Božjeg.
Kadi se samo hram, reci mi ime vladike i svestenika koji su ti rekli da se narod kadi molim te.
Narod se ne kadi vec hram, ali znam da tako izgleda, ni ikone se ne kade, neki svestenici to rade, ali to je pogresno i nije predanjski, ako i zatvaranje dveri, tiho citanje molitava, bogosluzenje na mrtvom jeziku, klecanje pri citanju jevandjelja na Veliki PEtak i mnoge druge stvari koje su pogresne neke vladike i svestenici ce ti reci da su tacne, a neki da su pogresne, tu je stvar mislejnaj i prakse, a ne vere.
Nemate nalog za HRAM a to je bezakonje uzeti i kaditi bez ponomoći.
Šta rade popovi kad po kućama idu dali nose kandilo?
Kade li i pogrobljima...gde ti živiš...malo obiđi i vidi.
Svete vodicu i sl. jel an to aludiras?
Bogosluzenje moze da se vrsi i u podrumu ako hoces nije bitno kakvo je emsto u pitanju, gde je narod tu je i crkva i to mesto se kadi opet, a ne anrod.Sarhane i vodoosvecenje su neke vrste obreda iako ne direktno bogosluzbene mogu se smatrati delom bogosluzenja i opet se kadi prostor, ane ljudi ili pokojnik i sl.Kod vodoosvecenja se zaista kadi voda ili bilos ta drugo sto se osvecuje, ali to je proces osvecenja koji ima poreklo i u SZ.
Pogrešno si mislio.
Otvori Otkrivenje 11 gl.i čućeš o Iliji i Mojsiju koji će se pojaviti.
A ko proriče u Korinćanima među darovima Duha?
Ilija i Mojsej su se rodili pre Jovana, oni ce se vratiti da propovedaju i to je jos jedan dokaz da govorim istinu, to sto ce se oni pojaviit je doakz da nece biti drugih proroka koji bi prorokovali vec njih dvojica koju su proroci odavno.
To ti kažem oni u pustinji voleli teletinu i kroz zlatno tele se molili Bogu.
Ne nisu, oni su se molili teletu i kipu za kog su verovali da je bog.Idolopoklonstvo samo po sebi znaci da se neko idolu klanja, anne onome koga idol izobrazava.
Ovo je lukavo igranje.
Vidi,ako majka uzme i uveličasliku svogsina u pozlatu i odnese u crkvu i da da je postaviš tamo da joj kadiš i da se narod istoj klanja i celiva onda je to Visina a onaj tvoj primer je lukava podvala.
Opet, niko se ne klanja ikonama vec onome ko je na njima i sta je tu pogresno?
Nije lukavo vec je istina.
Ni tele nisu ljubili već Boga obožavali kroz tele.
Ne oni su telel smatrali bogom, ta filosofija obozavanja boga kroz idole je nastala u 4. veku kad je mnogobostvo pocelo da umire pa su se filosofi pravdali kako se oni neklanjaju kipu(jer je glupo) vec kroz kipa bogu koji bi im se javio.
Zašto onda radite suprotno?
Mi ne radimo suprotno, u SZ je to bilo zabranjeno jer je nemoguce, ali u NZ Bog postaje covek koji je opipljiv i materijalan i sada mi ga mozemo naslikati.