Izvini,ja mislio da je Otac zapravo Bog pa se ono na Boga odnosi ,, Bog beše Reč.,,
Otac jest Bog, ali ti si htio dokazati da je
Otac Riječ, pa si naveo citat u kojem ne piše "
Otac bijaše Riječ", dakle, nisi dokazao ono što si citatom htio dokazati. I dobro je da si se povukao i sam ovdje priznao da si ti to "
samo mislio". Nije loše da čovjek misli, a dobro je kada misli u skladu s onim što čita u Svetom Pismu. Kad smo kod svetog Ivana i Ivanova govora o Riječi pročitajmo i ovo:
Iv 1,14:
I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.
Dakle, "
Riječ tijelom postaje i nastanjuje se među ljudima", kazuje Ivan. Tko je
taj, tko je ta
Riječ, koji se nastanjuje među ljudima?
Otac ili netko drugi? Čitajmo dalje Ivana. "
Vidjesmo slavu njegovu", kaže Ivan i nastavlja,
"slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca". O čijoj i kakvoj slavi Ivan govori? O
"slavi koju ima kao Jedinorođenac od Oca". Dakle,
Riječ, koja je tijelom postala, je "
Jedinorođenac od Oca". Kao prvo,
Otac nije rođen, pa ne može biti ni
Jedinorođenac. I drugo, Otac nije "
od Oca", naime, kad bi ovaj "Jedinorođenac od Oca" bio Otac onda bismo imali dva Oca. Potpuno je jasno,
"Jedinorođenac od Oca" nije Otac. Mnoštvo je mjesta u Svetom Pismu koja ovo najjasnije ističu pa evo nekih:
Iv 7,28:
Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika: "Da! Poznajete me i znate odakle sam! A ipak ja nisam došao sam od sebe: postoji jedan istiniti koji me posla. Njega vi ne znate.
Da se u tijelo nastanio Otac, ne bi li ove Isusove riječi bile i
sablazan i prijevara? Kako bi Otac mogao reći da nije došao
sam od sebe i da postoji
jedan istiniti koji ga je poslao? Pogledaj u kakvo tek krivovjerje pa i bogohulstvo upadaš svojim tezama. Po tvom učenju
dolazi Otac i nastanjuje se u tijelu, ali Otac to ne čini
sam od sebe, nego
postoji još jedan istiniti koji ga šalje.
2 Kor 1,2-3:
Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista! Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe!
Da se Otac nastanio u tijelu Isusa, kako bi Otac mogao biti
Otac samom sebi? Kako bi sveti Pavao mogao Oca nazvati i
Ocem Gospodina Isusa Krista?
Ali tu nije reč o Bogu Ocu nego Bogu sinu kao drugom delu mnogoboštva.
Nije riječ o mnogoboštvu, nego o tvojoj tvrdokornosti. Ti Boga ne pokušavaš razumijeti prema onome što je zapisano u Svetom Pismu, nego si svoje vlastito razumijevanje Boga postavio kao
kriterij tumačenja Svetog Pisma. Ti zbog svog vlastitog razumijevanja, koje je tvoj vrhunski kriterij, odbacuješ najočitije iz Svetog Pisma. U Svetom Pismu
jasno stoji da
Sin svjedoči da je poslan od Oca, a ti kažeš: "Ne, nisu dvojica, isti je koji šalje i koji je došao". Ponovo, da bi svoje vlastito razumijevanje Boga zadržao na pijedestalu čak i iznad Svetog Pisma, praviš još strašnije vratolomije. Kako bi dokazao da nisu dvojica, iznjedrio si učenje kako je
Sin samo Tijelo, citiram tebe - "
Tijelo zvano Sin". Tvoja logika kojom si došao do ovoga je posve jasna. Ako je Otac Bog, ako je Bog samo jedan, i ako se Otac nastanio u Tijelu Sinu, onda Sin mora biti
samo Tijelo. Logika ti nije nakaradna, dapače, ali je nakaradna tvoja teza da je
Sin samo Tijelo, i to upravo zbog toga što si krenuo od krive i protubiblijske činjenice da je Otac nastanio tijelo. Birajući između svog vlastitog razumijevanja Boga i onoga što piše u Svetom Pismu ti si se priklonio svom vlastitom razumijevanju.
Pogrešio Jovan te u jednini pisao nije znao kako će jedan postati trodelan.
Tebi tvoja tvrdokornost i oholost ne dopušta razumjeti ono što Ivan piše.
I oni apostoli sve u jednini tukli tekstove neznajući za novo učenje i novo krštenje u titule trojice kao jednog.
To su Isusove riječi, a ne novo učenje i novo krštenje.
Može li normalan čovek reći sledeće:Bog je trojedan?Zašto tro ako je jedan.
Može li normalan čovjek nijekati Oca, Sina i Duha Svetoga. Može li normalan čovjek tvrditi da su Sin i Duh Sveti samo maske i službe?
Paja totalno promašio nije mu palo na pamet da izjavi Bogovi se u telu pojaviše već BOG se javi u TELU opet jednina i Boga i tela....isključiti ga pod hitno.
Eno ti gore Pavlovih riječi -
Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista!. Zar bi nam Pavao zagovarao milost i mir od Isusa kad bi Isus bio
samo služba?
A koji to Bog bešeoduvek i beše reč i posta telom imaju li to dva Boga pa da biramo ili je jedan,ako je jedan zašto pitanje koji Bog posta reč?
Zato što onaj koji se nastani u tijelu svjedoči da je
poslan i da ga je
poslao Otac. Ako Sin ovo svjedoči u Svetom Pismu, tko bi normalan to odbacio i prihvatio tvoje razumijevanje?