Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Naravno da i van Biblije ima nadahnutih tekstova, koji govore istinu iz Biblije.
Tebi je ozbbiljna nauka smiješna.
Ozbiljna nauka "SAMO PISMO"
Nisi ti za adventiste, batali to
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno da i van Biblije ima nadahnutih tekstova, koji govore istinu iz Biblije.
Tebi je ozbbiljna nauka smiješna.
Ozbiljna nauka "SAMO PISMO"
Nisi ti za adventiste, batali to
Znam ono u Bibliji, doći će rugači.
Dobro dosao Tripo
Meni niko nista nije sugerisao...
Jeste ti sugerisao, samo ti toga nisi svestan.
Sugerisao ti je tvoj lični razum, i zato si i došao do zaključaka koje imaju i tradicionalne crkve, jer i oni su se u tumačenju koristili isključivo ljudskim razumom.
Bez primenjivanja konteksta, i prosvetljenja i vodstva Duha Svetoga - SVI tumače bibliju ljudskim razumom, i zato stvaraju dogme zasnovane na ljudskim filozofijama.
Biblija je sama po sebi u celini jasna po SVIM pitanjima vere, ali površnost, i vankontekstualizam - odnose svoj danak.
Crkva ima prava da tumaci Rec koju je i sama dala, ali vi niste ti koji su tu rec pisali, vec nasa crkva, stoga mi imamo najvise prava da tumacimo ono sto od nas i potice..
Stoga je licno osvedocenje najsigurnije, ono sto si primio bez tudjeg uticaja Duhom.
Takav covek vodjen Duhom, i bez uticaja "predubedjenja i predznanja"(kao sto sam i ja bio) , ne moze za rezultat dobiti "pogresno tumacenje".
Osim ako je totalno neiskren u srcu, pa ne zeli slusati ono sto tamo pise(sto kod mene nije bio slucaj).
Dakle takvoj osobi "sam Bog tumaci" i svedoci, tj. vodi ga u istinu i dovodi u svoju crkvu, odnosno zajednicu vernih, koja je nebeska, univerzalna, a sto ti ne razumes..
O tome sam ti pricao, da coveku nisu potrebne "sugestije ljudi",