Mire, sve što si napisao i pripisao mi - je potpuno pogrešno, jer istina je jedna, i ona se nalazi u reči Božjoj, i svako ko je iskren da ovu istinu spozna, tražeći od Boga da ga u nju osvedoči - Bog će to učiniti, i daće mu ovu spoznaju istine, i rezultat će uvek biti isti, a to je zaključak - da je Adventistička crkva jedina koja ima u potpunosti 100% ovu biblijsku istinu.
Vidi se da si upravo TI u ovom trenutku neiskren, i potpuno slep za istinu, i plus toga insinuiraš "da smo navodno videli na nebrojeno primera da Adventističko učenje nije 100% biblijsko" jer je upravo suprotno, da smo iz nebrojeno mnogo primera videli da jeste, samo što ti ne želiš da prihvatiš čistu reč Božju, već ljudske teorije koje nemaju veze sa pismom, i koje se jedino mogu dokazati vađenjem biblijskih citata iz konteksta, njihovo seckanje i prekrajanje, i prikazivanje u pogrešnom svetlu, i čak šta više - otvorenim laganjem kojim se takvim vađenjem tih tekstova iz konteksta, i njihovim seckanjem i prekrajanjem - pokušava dokazati da oni govore o nečemu što navodno dokazuje pogrešnost Adventističkog učenja, i ako u suštini ti tekstovi govore o sasvim desetoj stvari od one kako se oni žele prikazati, što može da ne uoči samo krajnje neiskren, ili duhovno slep čovek, koji svesno previđa celinu, ili koji svesno to radi da bi one koji ne poznaju pismo prevario, i uverio u svoju smišljenu prevaru.
Ja nisam prihvatio nikakav kalup, niti je mene iko ubeđivao, već sam samostalno proučavao pismo, i sam Bog me je osvedočio da je istina koju poseduje Adventistička crkva potpuno zasnovana na bibliji.
Svaka tačka Adventističkog učenja je potpuno 100% biblijska, odnosno - nema nikakve razlike između učenja biblije, i učenja Adventističke crkve.
TI Mire treba da kreneš iz početka, da se odrekneš ustaljenih ljudskih teorija koje podržavaš, kao i onih koje su stvorili zlonamerni protivnici Adventizma u pokušaju da dokažu navodnu pogrešnost Adventističkog učenja, da bibliji priđeš prazne glave, i da počneš iskreno da tražiš od Boga da te on sam povede putem istine.
Od tvoje iskrenosti i nivoa želje da istinu spoznaš - Bog će ti to i dati.
Neka ti Bog pomogne u tome, i da ti razumevanje istine.