Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ja to ne radim, to si ti radio Taramani, opet svoje grehe drugom pripisujes. Ja zelim da ti objasnim da ti pomognem, ali ti imas zlo oko, ides sa nepoverenjem, bez ljubavi...Znam i da ti je cilj da me ispovociraš, da eksplodiram da te žestoko izvrijeđam, onda ti javiš Jurivaki i on me izbaci.
Ne drzis se uopste Hristovog saveta da ne vracas zlo za zlo, nego si se svetio Taramani. To je pokazalo tvoje srce. Osramotio si se!
Zasto ne priznas? Hoce ti kruna s glave spasti?
Baš si vidim. Opet bježiš od onog stiha samo kažeš vidiš da piše NIKOG i onda meni pripisuješ svoju zabludu da se to odnosi i na fiz. očeve.
Po tvojoj logici ne bi trebao da stoji onaj stih.
Ko od cega bezi?
Isus je rekao:
"nikog ne nazivajte Ocem, jer je jedan vas Otac na nebesima"
Ali potom kaze:
"Ko je moja mati i sestra i braca, oni koji vrse volju Oca mojega na nebesima"!
Tako je pokazao da nije mislio doslovno da ne smemo "nikog zvati ocem ili majkom ili bratom" vec da ih ne smemo stavljati ispred Boga!
Zato on i majci kaze: "sta je tebi do mene zeno, jos nije dosao cas moj" , drugim recima "nemoj da me ometas, Bog je ispred tebe"!
Dakle, kad Isus kaze da "nikog ne zovemo Ocem", misli da mu ne smemo dati prednost ispred Boga!
Pa nisu se fariseji uopste nazivali "ocevima" u ono vreme, vec on govori o fizickim ocevima!
Kaze ti na drugom mestu:
"Ko god ne mrzi na oca i na majku svoju , nije mene dostojan".
Po tvom formalistickom shvatanju, ti bi ove reci uzeo bukvalno!
Ne treba ti da mrzis svoje roditelje, on to nije rekao, vec je rekao da ti oni ne smeju biti ispred Boga!!!
Da sam u pravu to pokazuje i Pavle, kad sam sebe naziva "duhovnim ocem":
"Jer da imate u Kristu i deset tisuća učitelja, ipak ne biste imali više otaca.Ta u Kristu Isusu po evanđelju ja vas rodih!" (1. Kor. 4:15)
Ovde Pavle sebe naziva "duhovnim ocem" i kaze da ih je on "duhovno rodio"!
Eda li je i Pavle krsio Hristove reci koje ti formalisticki i bukvalno shvatas??
Ne , nego si ti lazljivac. I to sam vec dokazao nebrojeno mnogo puta!
Neces priznati, vrteces se u krug i izbegavati sve ovo, jer si krajnje neiskren covek.
S druge strane, sta vi radite kad oslovljvate vase pretpostavljene sa:
- Doktor
- Magistar
- Teolog
- Pastor
???
Pripisujes nam opet ono sto i sami radite, a to se po smislu gleda, a ne po slovu!
Poslednja izmena: