Piletina na više načina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Piletina sa pomorandžom

Piletina sa pomorandžom

18-PILE-SA-POMORANDZOM.jpg

Za 4 osobe:
pile od oko 1,5 kg, 3 pomorandže, koren celera, manja glavica luka, 4 zrna karanfilića, veza peršuna, 0,5 dl vinjaka, 50 g maslaca, so i biber.

Pile operite, osušite, isecite na komade, dobro posolite i pobiberite. Jednu pomorandžu prepolovite i u njenu koru zabodite zrna karanfilića. Preostale pomorandže oljuštite, koru sitno iseckajte, a pomorandže iscedite. Na vrelom ulju propržite seckani luk, dodajte komade piletine i pržite da porumene sa obe strane. Prelijte vinjakom, sipajte sok od pomorandži, seckanu koru od pomorandže, polutke pomorandži sa zrnima karanfilića i celer isečen na tračice. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, zatim sklonite poklopac i nastavite da kuvate još pet minuta. Meso i celer rasporedite u tanjire, prelijte sokom u kojem se meso dinstalo i servirajte toplo.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Piletina u lešnik sosu

Piletina u lešnik sosu

17-piletina.jpg

Potrebno je:
100 g seckanih lešnika, 2 komada pilećih grudi, sok od jednog limuna, 3 kašike soja sosa, pola kašičice soli, pola kašičice suvih začina, jedno jaje, 100 g brašna i 25 g butera za prženje.

Pileće grudi odvojite od kostiju, posolite, dodajte suve začine, prelijte sokom od limuna i soja sosom. U ovoj marinadi ostavite ih najmanje dva sata ili preko noći. Piletinu umočite prvo u brašno, zatim u umućeno jaje, pa u lešnike. Pržite na vrućem buteru na niskoj temperaturi dok meso ne porumeni. Izvadite na upijajući papir da se ocedi od masnoće.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Piletina u crvenom biberu

Piletina u crvenom biberu

17-piletina.jpg

Potrebno je:
1 pile od 1,5 do 2 kg, kašičica crvenog bibera, 3 glavice crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl paradajz pirea, kašičica rendanog đumbira, 2 kašike senfa, 2 kašike kima, 2 kašičice korijandera, morska so po ukusu i maslinovo ulje za prženje.

Pile očistite, odvojite od kostiju i isecite na manje komade. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju sa nelepljivom podlogom na umerenoj temperaturi, dodajte senf i crveni biber, pa promešajte. Zatim dodajte sitno iseckani crni i beli luk, kao i đumbir. Kad luk dobije braon nijansu, stavite piletinu, dinstajte nekoliko minuta, posolite, dodajte kim i korijander, a kad meso bude gotovo umešajte paradajz pire, promešajte dobro i servirajte odmah.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Pohovani štapići

POHOVANI ŠTAPIĆI

23346_pohovani-stapici-stock-photo-a-basket-of-crispy-chicken-fingers-with-platter-of-vegetables.jpg

POTREBNO JE

600 g pilećeg belog mesa, 3 jajeta, 4 kašike brašna, čaša prezli, pola čaše parmezana, ulje za pohovanje, so, čaša jogurta, 2 čena belog luka, sitno seckani peršun

PRIPREMA
Belo meso isecite na štapiće, posolite, pa svaki štapić pospite brašnom. Umutite jaja, a prezle i parmezan izmešajte u drugoj posudi. Meso prvo uvaljajte u jaja, pa u prezle s parmezanom. Pržite ih na vrelom ulju dok lepo ne porumene. Štapiće poslužite s prelivom od seckanog belog luka, peršuna i jogurta.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Belo meso u pršuti

Belo meso u pršuti

news_10689.jpg

SASTOJCI:

* 1 kašika po mogućstvu bućinog ulja (bundeve)
* 1 kašika aceto balsamico sirćeta
* 1 kašika suvog začina
* biber
* so
* 1 kg pilećih prsa bez kostiju
* 150 g pršute s masnim delom tanko nasečene

PRIPREMA:

1. Meso pilećih prsa isecite na komade tako da dobijete lep i okrugao oblik ne previše debeo. Začine za mariniranje dobro utrljajte u meso. Tako pripremljeno meso stavite u kesicu, zavežite i ostavite da odstoji nekoliko sati kako bi meso upilo začine.

2. Kada je meso poprimilo arome iz marinade obmotajte ga pršutom. Možete koristiti i pančetu ili domaću slaninu ali jako tanko nasečene.

3. Pecite na roštilju ili bar roštilj tiganju. Uz ovo jelo preporučuje se i rizi-bizi ili neki drugi prilog od pirinča. A ako budete pravili roštilj u prirodi tada će i kukuruzni hleb dobro odgovarati uz ovo jelo.

Izvor: S media




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Piletina sa povrćem

Piletina sa povrćem

PILE-TINA-SA-POVRCEM.jpg

Za 4 osobe:
pile od oko 1,2 kg isečeno na komade, 3 šargarepe, 150 g smrznutog graška, 8 većih šampinjona, 2 korena celera, grančica majčine dušice, 1 dl belog vina, 8 manjih krompira, 8 struka mladog luka, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Komade piletine pržite 15 minuta, prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, pa meso preručite u pleh, okolo rasporedite oljuštene krompire, isečene na kriške, posolite, pobiberite i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dodajte očišćene i na kolutove isečene šargarepe i celer, prepolovljene šampinjone, cele strukove mladog luka i grašak. Vratite pleh u rernu i pecite još 30 minuta, povremeno prelivajući s malo tople vode. Pečeno meso rasporedite u tanjire, dodajte povrće, pospite majčinom dušicom i servirajte.
 
Član
Učlanjen(a)
10.08.2009
Poruka
0
Svaka cast na uredjenju celokupnog sajta a pogotovu o hrani.Ziveli !!!
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Pileća krilca u sosu

Pileća krilca u sosu

234470_krilca_f.jpg

Sastojci:

  • 700 grama pilećih krilaca
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1/2 čašice prošeka (ili crnog vina sa šećerom)
  • 2 kašike gustina
  • malo đumbira
  • 1/2 seckanog belog luka
  • 4 mlada luka (samo beli deo)
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 manjeg celera iseckanog na trake
  • 2 dl pileće supe od kocke
Priprema:

Pomešajte soja sos, prošek, đumbir, beli luk i luk iseckan na kolutove. Prelijte preko krilaca i ostavite oko 2 sata u toj marinadi.

Krilca izvadite iz marinade i pržite na jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Ocedite i luk iz marinade, pa ga stavite u piletinu, poklopite i dalje na laganoj vatri dinstajte oko pola sata. Dodajte celer i dinstajte još dva minuta.

Dve kašike gustina pomešajte s dve kašike hladne vode, pa dodajte u supu i preostalu marinadu sa začinima. Ulijte u tiganj s krilcima i kuvajte mešajući još oko dva minuta.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Piletina u sosu od limuna

Piletina u sosu od limuna

17-piletina.jpg

Za 4 osobe potrebno je:
800 g pilećih fileta, kašičica rendane kore limuna, 2 kašike limunovog soka, 2 kašičice rendanog đumbira, 3 čena belog luka, kašika seckanog svežeg ruzmarina i kašičica senfa. Za sos: 5 kašika maslinovog ulja, 175 ml vode, 2 kašičice gustina, 1 dl ml belog vina, 2 kašičice suvih začina i biber po ukusu.

Filete stavite u plitku posudu, limun dobro operite i pomešajte malo rendane korice sa sokom iz ploda, đumbirom, sitno iseckanim belim lukom, ruzmarinom i senfom. Sve dobro izmešajte sa piletinom i ostavite da odstoji u frižideru u marinadi najmanje 60 minuta.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte mariniranu piletinu i pržite na niskoj temperaturi dok meso ne porumeni. U manjoj posudi za kuvanje sipajte vodu i razmutite gustin, dodajte vino, suve začine i biber, promešajte, prelijte preko piletine i pojačajte temperaturu da sos provri.

Zatim smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta. Piletinu servirajte uz krompir ili pirinač.
 
Natrag
Top