U sustini to je zalosno, ali po delima se moze lako poznati koja je prava vera... Ne zelim da uvredim nekoga. Mnoge sekte su nastale posle otcepljenja rimokatolicke crkve od stare vere, upravo zbog raznih ljudskih umovanja,...
Meni licno su glavni dokazi cuda koja se u pravoslavnoj crkvi desavaju, a preporucujem ti da narucis ili kupis knjizicu ``Pravoslavlje je zivot vecni`` gde se prilicno jednostavno objasnjava razlika.
Mene kao hriscanina je zanimalo i zalostilo to zasto nismo jedna vera i jedna crkva, ova knjiga mi je dosta pomogla da bolje sagledam stvari i da vidim da postoje stvari preko kojih se ne sme prelaziti...
Ima i telefon za narudzbu 022 710 333. Cena je verovatno nekih 100/200 din. Nije vise. Interesantna je i nije velika... nece ti sigurno skoditi da procitas a procenices koliiko je relevantno i koliko odgovara stvarnosti... Bolje je tako nego da se ja trudim da objasnjavam razliku...
Mene zadivljuje cudo svake velike subote (pravoslavne) kada na liturgiji svetoj koju vodi pravoslavni patrijarh Jerusalimski blagodatni oganj pali svece i one ne peku prvih nekoliko minuta. Jedne prilike katolici su onemogucili patrijarhu da sluzi u hramu i on se sa vernima molio napolju, a munja je sevnula i kroz stub usla u hram i upalila svece... Ta pukotina u stubu postoji i danas...
http://www.youtube.com/watch?v=Pta89873ve0 stavio sam i tekst u temu cuda u pravoslavlju...
Ljudi i demoni su bas zgodna da kazem, knjiga o toj temi(o duhovima)... dosta toga objasnjava..