Član
- Učlanjen(a)
- 30.07.2009
- Poruka
- 165
Sve sto je abnormalno, medicina tretira kao znak poremecenosti. Lekovi ce se prepisati i osobi ce se gusiti svest sa raznim antipsihoticima, antidepresivima i uspavljivacima. Jel znas sta rade neuroleptici? Totalno blokiraju nervne receptore u mozgu, pacijent se pretvara u zivu biljku i sve sto tu funkcionise normalno je metabolizam i disanje. Covekova svest umire i posle takvih terapija, mnogi od njih izgube sami sebe, prestanu da govore, postanu anoreksicni itd.Moja baba je patila od poremecaja paranoidne sizofrenije pracenje manijom gonjenja. Kad bi prestala da uzima terapiju Metotenom (neuroleptik, antipsihotik) imala bi i razlicite tipove halucinacija, padove u bunilo. Povremeno bi i dobijala napade agresivnosti kada je dobijala zacudjujucu snagu, i pored toga sto je bila prilicno stara i slabo je jela. Adrenalin je cudo.
Egzorcizam nije nesto sto se trpa pod tepih. Ako bi joj to pomoglo, da trebao si.I, ja sad treba da verujem da je ona bila opsednuta demonima? Jel to hoces da kazes? Da sam trebao da je vodim kod popa umesto kod psihijatra. Kod raznih vracara, da "skidaju madjiju"? Jel to trebalo?
A odakle ta snaga? Ako covek ne jede i ne proizvodi ATP? Adrenalin se pokrece u slucaju kada organizam zna da mu dolazi opasnost i tako se sam bori protiv shoka. Dedica ako je kljukan lekovima, on nije svestan okoline i ne moze da mu nadodje adrenalin tek tako.Secam se slucaja da mrsavi dedica na klinici dobije napad agresivnosti. Nema ga 50kg ali ne mogu da ga zadrze 6 tehnicara ko od brega odvaljenih. Covek u adrenalinskom soku dobija neverovatnu snagu, manje oseca bol...
Medicina je tu bila nemocna. Kako od dijagnoza, tako do prepisanih lekova.Sasvim su dobro objasnili. Nije ni prva ni zadnja mentalno obolela. Samo sto se u normalnim sredinama takvi ljudi stavljaju pod lekove i u sanatorijum, a iz nje su isterivali djavola. Kao u srednjem veku.... Mogli su i na lomaci da je spale....
Epilepsija sa sizofrenijom? To su 2 razlicita medicinska pojma, ali ajde ako ti kazes.Jos kako moze.
Nije se okrenuo, on je gledao u kameru par sekundi. Ali ne covek definitivno.Pregledaj jos jednom snimak. Oci su mu zasijale onog momenta kad se okrenuo ka kameri. A sad zelim da cujem tvoje objasnjenje, sta je to sto je bilo u sumi?
Svakom svetle oci u mraku, ali odmah pri fokusiranju svetla na njih.I da razjasnimo problematiku oko ociju, tj. da li sijaju u mraku:
Poslednja izmena: