Paranormalna bića i pojave

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
I ovdje bi se moglo naučiti dosta toga, kada bi ljudi bili voljni da vode konstruktivnu raspravu o tome. Isključivost i arogantnost, tipa: sve je glupo što se ne uklapa u moj svjetonazor, unaprijed dezavuiše sve takve napore. Ja ću, ipak, da malo proširim svoje mišljenje o neprirodnim, ili, paranormalnim pojavama. Kao što sam rekao, mislim da one ne postoje. Ovim neću da kažem da ljudi koji su takvo što doživjeli, lažu. Ne, oni su to doživjeli, često na tako ubjedljiv način, da ih ništa ne može razuvjeriti u istinitost samog doživljaja. Međutim, pri tome se zanemaruje da u tom trenutku, osoba nije bila u normalnom psihičkom stanju (uzroci mogu biti razni). Takvo stanje je u psihologiji poznato kao anksiozno stanje. Da ovdje ne opisujem kakvo je to stanje, evo linka o tome, pa koga interesuje neka pogleda: Šta je anksioznost?
Dakle, u takvom stanju, koga čovjek ne mora biti ni svjestan, on, pored raznih prisilnih radnji i prisilnih misli, postaje idealan medij za paranormalne doživljaje. Psihologija smatra da je u osnovi svega strah. Strah izazvan raznim životnim situacijama, kao što je poznato, na neke ljude djeluje stimulativno, dok na druge djeluje depresivno. Ovi drugi su najčešće i skloni anksioznosti.
Sve je to lepo receno i objasnjeno, iz spektra nauke. Za subjekta je realnost koju dozivljava uvek realnost i tu nema polemike. Da li iz cinizma, krutog postovanja naucnih stavova ili jednostavno straha, pojedini ljudi ne zele da priznaju da postoje stvari koje se ne mogu definisati i staviti na papir, nije bitno, jer anksioznost kako se kaze i kako sam procitao je stanje u kojem covek pri stresu umislja stvari. Definisi umisljanje. Vizualne halucinacije npr. U redu. A audio halucinacije? Znam da su moguce ove vizelne, ali za audio ti treba dobra halucinogena droga, jer ja sam cuo 2 krika tu noc. "Sve se desava u glavi". Ajde ok.

Ali objasni ti meni kako dolazi do pucanja usiju usled pritiska koji sam osecao oko sebe, objasni mi brujanje. I objasni to kako se posle paljenja tamjana pojava izgubila?

Zar ne znas da je svaciji um poseban? Organizacija, odnosi sa drugim ljudima, inteligencija, sposobnosti? Jesi ikad cuo za pojam cakre? I za trece oko kao jednu od njih? Kao sto samo ime kaze, covek sa izrazenom pomenutom cakrom ima jaku sposobnost intuicije i vidi stvari koji drugi ne vide. Imam poznanika koji je poceo da se bavi astralnom projekcijom i kojem se izrazila ista cakra. Ispricao mi je pricu da mu se na putu do kuce ukazala 2 bela psa, presavsi ulicu i ne obrativsi paznju na njega. Ok to. Ali prica postaje jezivija kada on prolazi pored ulicnih svetiljki i pored svake koje prodje se gasi svetlo. Rekao mi je da je tad dobio onu najgoru vrstu jeze i da je u jednom trenutku ugledao osobu obucenu u crnu mantiju sa kapuljacom. Prvo sam mislio da je demon, jer oni manipulisu objektima/energijom i menjanju svoje oblike (nemaju stalan, jer su po sebi inteligentna bestelesna energija), ali moguce je i da mu se vezbanjem astralne projekcije (koristio je i audio halucinogene, binarne zvucne talase), izrazilo trece oko, sto konkretno znaci, da je MOGAO da vidi "bica" koja inace nije pre jer ne pripadaju nasoj astralnoj ravni, tj. ovom svetu.

I postoji mnogo veliki procenat ljudskog mozga za koji MEDICINA KAO NAUKA, ne zna sta predstavlja. Veliki, cak vise od 30%. Podsvest, snovi itd. Mozak je jos uvek neispitan i njegove fantasticne mogucnosti su jednostavno neshvatljive.

:info:

Procitaj ovo: RTS :: Izašla iz kome i progovorila nemački

Primljena je zbog povisene "temperature i halucinacija", te je i pala u komu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ako čovjek ima intenzivan doživljaj neke pojave, nije bitno da li je to halucinacija ili stvarnost, posledice takvog doživljaja su iste i u jednom i u drugom slučaju. Prema tome, do pucanja ušiju usled prejakog zvuka ili pritiska, može doći i u jednom i u drugom slučaju.
Isto kao vizuelne, postoje i zvučne halucinavije. One su čak češće od vizuelnih i dešavaju se mnogima.
Pitaš me da li znam da je svačiji um poseban? Pa, da ti odgovorim: čuo sam za to, vjerovao ili ne! Ali, ono što "proizvodi" um, dakle, mozak, iste je strukture kod svakoga i funkcioniše na identičnim principima.
Evo, na kraju, i jednog mog "paranormalnog" doživljaja: Bio je četvrti, ili peti dan kako sam prestao pušiti. Idem širokom gradskom ulicom i najednom vidim oboreno ogromno stablo koje je ležalo preko ulice!? Slika je bila nevjerovatno stvarna! Zastao sam i protljao oči. Stablo je, naravno, nestalo!

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Ako čovjek ima intenzivan doživljaj neke pojave, nije bitno da li je to halucinacija ili stvarnost, posledice takvog doživljaja su iste i u jednom i u drugom slučaju.
Znaci isti je osecaj kad sanjas da su te ubili i kad te stvarno pogodi metak? Wow, ti mora da si se vratio iz mrtvih kad toliko toga znas.
Prema tome, do pucanja ušiju usled prejakog zvuka ili pritiska, može doći i u jednom i u drugom slučaju.
Hvala lepo.
Isto kao vizuelne, postoje i zvučne halucinavije. One su čak češće od vizuelnih i dešavaju se mnogima.
Heh, cuti 2 jasna krika u razmaku od 2 sekunde nije nesto sto bih ja nazvao halucnicijom ali ok. Sve je moguce.
Pitaš me da li znam da je svačiji um poseban? Pa, da ti odgovorim: čuo sam za to, vjerovao ili ne! Ali, ono što "proizvodi" um, dakle, mozak, iste je strukture kod svakoga i funkcioniše na identičnim principima.
Evo, na kraju, i jednog mog "paranormalnog" doživljaja: Bio je četvrti, ili peti dan kako sam prestao pušiti. Idem širokom gradskom ulicom i najednom vidim oboreno ogromno stablo koje je ležalo preko ulice!? Slika je bila nevjerovatno stvarna! Zastao sam i protljao oči. Stablo je, naravno, nestalo!
Ako "halucinacija" traje sekundu-dve, to i jeste. Ako te nesto gnjavi sa izmenjenim intenzitetom sat i po, pravi buku, brujanje, pritisak i konstantni osecaj prisutnosti, to nije haluciniranje. Niti je anksioznost.

Molim te procitaj na netu o astralnim larvama.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Znaci isti je osecaj kad sanjas da su te ubili i kad te stvarno pogodi metak? Wow, ti mora da si se vratio iz mrtvih kad toliko toga znas.

.

Ja nisam govorio o snovima nego o halucinacijama. Vidim da ti to ne razlikuješ. Kada naučiš praviti razliku između toga dvoga, moći ćeš se kompetentnije upuštati u ovakve rasprave.

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Ja nisam govorio o snovima nego o halucinacijama. Vidim da ti to ne razlikuješ. Kada naučiš praviti razliku između toga dvoga, moći ćeš se kompetentnije upuštati u ovakve rasprave.
Pa po tvojoj definiciji snovi bi trebalo da budu halucinacije, a i nema neke velike razlike. U snovima, osim ako nisu lucidni, covek ne shvata to kao san vec deluje u njemu kao sto bi i u stvarnosti, tako je i sa halucinacijama, one predstavljaju samo aditiv njegovoj trenutnoj sferi realnosti i on koresponduje kako zna i ume. Po mom misljenju, san je deo kada astral napusta telo i odlazi na mesto predodredjeno zeljama, strahovima, potrebama... A to sto ti paranormalne pojave trpas pod halucinacije, to je za medalju. Ali u pravu je neko ko je rekao da neke stvari ljudi i ne treba da znaju. Zato je dusa i vecna. Voditi dalju raspravu samo sa tobom na ovu temu je po meni dosadno jer ne umes da sagledas stvari iz oba ugla, sto ja umem. Ja razumem tvoj spektar pogleda na stvarnost kao racionalistu, ali ti jednostavno ne dopustas ovaj niti imas tolerancije za tudja iskustva, kamoli misljenja. Konkretno im se ismevas. I tu je blokada bilo kakvih zajednickih konkluzija, ako nisi imao iskustva u vezi ovog nzm ni zasto postujes ovde i pravis se psiholog.

Da ti sumiram, ne postoje stvari kao normalna univezalna stvarnost za sve ljude i kriterijumi, jer ljudi nisu mnozina, vec pojedinci. Postoje samo drugacije realnosti. Ocigledno je da nisi iskusio ovu, stoga je svako TVOJE misljenje na datu temu NEKOMPETENTNO.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Vidi, tema mi je dobila sticky :) Bas mi drago...

Elem, sta mislite, da li postoje entiteti suprotni demonima, u smislu dobri, cuvari?

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
Prvo ne postoje pali andjeli ,drugo demoni nisu pali andjeli, trece pricate u prazno,

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Prvo ne postoje pali andjeli ,drugo demoni nisu pali andjeli, trece pricate u prazno,
Razumem tvoj skepticizam. Ali ne mislim na andjele koje vidis u hriscanskoj mitologiji. Vec na suprotnost demonima, kao obliku zle inteligentne energije. Postoje mnogi istorijski dokazi da se desavalo zaposedanje ljudi i da su isti kobno zavrsili.

Ako pricamo u prazno, nije mi jasno zasto postujes? Sigurno te nesto zanima, a ne smes da pitas ;)

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
POstujem jer se evo zezam pa da vam kažem da pričate u prazno. Nije skepticizam ,to je stvarnost. Znaš kako izdvojiš rječ demon i ne čitaš više ništa o tome očistiš tu rječ svega sem njenog značenja i to je ta rječ i nema više.

Natrag