Član
- Učlanjen(a)
- 30.07.2009
- Poruka
- 165
Sve je to lepo receno i objasnjeno, iz spektra nauke. Za subjekta je realnost koju dozivljava uvek realnost i tu nema polemike. Da li iz cinizma, krutog postovanja naucnih stavova ili jednostavno straha, pojedini ljudi ne zele da priznaju da postoje stvari koje se ne mogu definisati i staviti na papir, nije bitno, jer anksioznost kako se kaze i kako sam procitao je stanje u kojem covek pri stresu umislja stvari. Definisi umisljanje. Vizualne halucinacije npr. U redu. A audio halucinacije? Znam da su moguce ove vizelne, ali za audio ti treba dobra halucinogena droga, jer ja sam cuo 2 krika tu noc. "Sve se desava u glavi". Ajde ok.I ovdje bi se moglo naučiti dosta toga, kada bi ljudi bili voljni da vode konstruktivnu raspravu o tome. Isključivost i arogantnost, tipa: sve je glupo što se ne uklapa u moj svjetonazor, unaprijed dezavuiše sve takve napore. Ja ću, ipak, da malo proširim svoje mišljenje o neprirodnim, ili, paranormalnim pojavama. Kao što sam rekao, mislim da one ne postoje. Ovim neću da kažem da ljudi koji su takvo što doživjeli, lažu. Ne, oni su to doživjeli, često na tako ubjedljiv način, da ih ništa ne može razuvjeriti u istinitost samog doživljaja. Međutim, pri tome se zanemaruje da u tom trenutku, osoba nije bila u normalnom psihičkom stanju (uzroci mogu biti razni). Takvo stanje je u psihologiji poznato kao anksiozno stanje. Da ovdje ne opisujem kakvo je to stanje, evo linka o tome, pa koga interesuje neka pogleda: Šta je anksioznost?
Dakle, u takvom stanju, koga čovjek ne mora biti ni svjestan, on, pored raznih prisilnih radnji i prisilnih misli, postaje idealan medij za paranormalne doživljaje. Psihologija smatra da je u osnovi svega strah. Strah izazvan raznim životnim situacijama, kao što je poznato, na neke ljude djeluje stimulativno, dok na druge djeluje depresivno. Ovi drugi su najčešće i skloni anksioznosti.
Ali objasni ti meni kako dolazi do pucanja usiju usled pritiska koji sam osecao oko sebe, objasni mi brujanje. I objasni to kako se posle paljenja tamjana pojava izgubila?
Zar ne znas da je svaciji um poseban? Organizacija, odnosi sa drugim ljudima, inteligencija, sposobnosti? Jesi ikad cuo za pojam cakre? I za trece oko kao jednu od njih? Kao sto samo ime kaze, covek sa izrazenom pomenutom cakrom ima jaku sposobnost intuicije i vidi stvari koji drugi ne vide. Imam poznanika koji je poceo da se bavi astralnom projekcijom i kojem se izrazila ista cakra. Ispricao mi je pricu da mu se na putu do kuce ukazala 2 bela psa, presavsi ulicu i ne obrativsi paznju na njega. Ok to. Ali prica postaje jezivija kada on prolazi pored ulicnih svetiljki i pored svake koje prodje se gasi svetlo. Rekao mi je da je tad dobio onu najgoru vrstu jeze i da je u jednom trenutku ugledao osobu obucenu u crnu mantiju sa kapuljacom. Prvo sam mislio da je demon, jer oni manipulisu objektima/energijom i menjanju svoje oblike (nemaju stalan, jer su po sebi inteligentna bestelesna energija), ali moguce je i da mu se vezbanjem astralne projekcije (koristio je i audio halucinogene, binarne zvucne talase), izrazilo trece oko, sto konkretno znaci, da je MOGAO da vidi "bica" koja inace nije pre jer ne pripadaju nasoj astralnoj ravni, tj. ovom svetu.
I postoji mnogo veliki procenat ljudskog mozga za koji MEDICINA KAO NAUKA, ne zna sta predstavlja. Veliki, cak vise od 30%. Podsvest, snovi itd. Mozak je jos uvek neispitan i njegove fantasticne mogucnosti su jednostavno neshvatljive.
Procitaj ovo: RTS :: Izašla iz kome i progovorila nemački
Primljena je zbog povisene "temperature i halucinacija", te je i pala u komu.