Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Nisi odgovorila na pitanje, kako moze to biti raj za ljude koji znaju da im dece vise nema ( ili gore, da im neko muci decu zauvek ).
Odgovorila sam ti da naša shvaćanja koja vrijedi za zemlju neće biti ista kao na nebu.
Niti jedan otac ne ide ubijati ljude zato što mu je sin ubojica, niti iskazuje svoju očinsku ljubav time što ga podržava. Postoji dobro i postoji zlo. Svaki se mora sam opredjeliti, i otac i sin.
Razumijem ja tebe što želiš reći...na samu pomisao da bi netko meni blizak završio u paklu, plaće mi se, već sada. Ali, ja neću iz ljubavi prema nekome postati ateistkinja niti se odreći Boga da prikrijem nečije zlo djelo i prikažem kao dobro. Mogu se moliti za neku osobu i nadati se da će prihvatiti Boga i njegovu milost.
Nemoj misliti da Bog jedva čeka da nekoga baci u pakao. To je uvreda Milosrdnom Bogu.
Ali, čovjek koji teško griješi i ustraje u tom zlu, odbacuje ljubav Božju, sam je sebe osudio na muke.
Ja to ne mogu razumjeti, ali ima takvih tvrdokornih grešnika, a imamo i slučaj dobrog razbojnika. Dakle, pokajanje je bitno. Bog nikome ne uskraćuje svoju milost i nitko u pakao neće doći slučajno.