Paradoks raja

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nisi odgovorila na pitanje, kako moze to biti raj za ljude koji znaju da im dece vise nema ( ili gore, da im neko muci decu zauvek ).

Odgovorila sam ti da naša shvaćanja koja vrijedi za zemlju neće biti ista kao na nebu.
Niti jedan otac ne ide ubijati ljude zato što mu je sin ubojica, niti iskazuje svoju očinsku ljubav time što ga podržava. Postoji dobro i postoji zlo. Svaki se mora sam opredjeliti, i otac i sin.

Razumijem ja tebe što želiš reći...na samu pomisao da bi netko meni blizak završio u paklu, plaće mi se, već sada. Ali, ja neću iz ljubavi prema nekome postati ateistkinja niti se odreći Boga da prikrijem nečije zlo djelo i prikažem kao dobro. Mogu se moliti za neku osobu i nadati se da će prihvatiti Boga i njegovu milost.

Nemoj misliti da Bog jedva čeka da nekoga baci u pakao. To je uvreda Milosrdnom Bogu.
Ali, čovjek koji teško griješi i ustraje u tom zlu, odbacuje ljubav Božju, sam je sebe osudio na muke.
Ja to ne mogu razumjeti, ali ima takvih tvrdokornih grešnika, a imamo i slučaj dobrog razbojnika. Dakle, pokajanje je bitno. Bog nikome ne uskraćuje svoju milost i nitko u pakao neće doći slučajno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Roditelji koji budu spaseni, njima ce se deca dati u ruke prilikom Hristovog dolaska i vaskrsenja u poslednji dan, i ona ce zajedno sa svojim roditeljima biti u Bozjem carstvu.
Ovde se radi o deci koja su jos mala i nemaju moralnu odgovornost pred Bogom.

Sta ce biti sa ostalima, sud pripada Bogu a ne ljudima.

Niko se nece vecno muciti, jer vecni pakao ne postoji.

Takozvani vernici koji propagiraju vecno mucenje u paklu, trebalo bi dobro da se zapitaju za svoju sopstvenu odgovornost za postojanje ateizma, i tu dolazimo do jedne osnovne istine, da ateizam u slucaju da postoje vecne muke u paklu, ima cvrst razloga za svoje postojanje, jer ateisti su u tom slucaju i te kako u pravu, jer pretstavljati Boga na taj nacin - kao okrutnog tiranina koji ce kroz citavu vecnost ljudima zadavati strahovite muke przeci ih u ognju pakla, muskarcima, zenama, starcima, pa cak i deci, je stvar koja donosi veliku sablazan.

Ja licno u takvo ucenje nikada ne bi mogao da verujem.

Biblijsko ucenje je "BOG JE VECNA LJUBAV I MILOST"

Ova ljubav i milost su bezuslovni, i prema tome, nase spasenje zavisi od ove ljubavi i milosti, a sud prepustimo Bogu, i ne izmisljajmo sami sebi kazne preudicirajuci time i nasu sopstvenu propast.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zasto na ekranu racunara ne vidim svoj komentar a pise da je moj poslednji.

Evo pnovo u pokusaju.

Roditelji koji budu spaseni, njima ce se deca dati u ruke prilikom Hristovog dolaska i vaskrsenja u poslednji dan, i ona ce zajedno sa svojim roditeljima biti u Bozjem carstvu.
Ovde se radi o deci koja su jos mala i nemaju moralnu odgovornost pred Bogom.

Sta ce biti sa ostalima, sud pripada Bogu a ne ljudima.

Niko se nece vecno muciti, jer vecni pakao ne postoji.

Takozvani vernici koji propagiraju vecno mucenje u paklu, trebalo bi dobro da se zapitaju za svoju sopstvenu odgovornost za postojanje ateizma, i tu dolazimo do jedne osnovne istine, da ateizam u slucaju da postoje vecne muke u paklu, ima cvrst razloga za svoje postojanje, jer ateisti su u tom slucaju i te kako u pravu, jer pretstavljati Boga na taj nacin - kao okrutnog tiranina koji ce kroz citavu vecnost ljudima zadavati strahovite muke przeci ih u ognju pakla, muskarcima, zenama, starcima, pa cak i deci, je stvar koja donosi veliku sablazan.

Biblijsko ucenje je "BOG JE VECNA LJUBAV I MILOST"

Ova ljubav i milost su bezuslovni, i prema tome, nase spasenje zavisi od ove ljubavi i milosti, a sud prepustimo Bogu, i ne izmisljajmo sami sebi kazne preudicirajuci time i nasu sopstvenu propast.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Takozvani vernici koji propagiraju vecno mucenje u paklu,

А такозвани пророци и визионари ће говорити да нема вечних мука и вечног живота. Све је тренутно. И вечни живот није вечан, него ми не разумемо ту тајну коју ви у сектама знате.

Не мораш и да верујеш ни у шта, веруј у оно што се теби чини лепо и примамљиво. Што голица уши. Тако и неки верују у реинкарнацију јер им делује сурово да се мора умрети и примити плата за бунтовништво. Радије ћемо веровати у све оно лепо и умирујуће, а оно сурово што следи нећемо. То не одговара нашој психи и то одбацујемо. То је неко умислио да постоји.

А нико се не може крити иза маме и тате јер ће свако за СВОЈЕ да одговара. Као када идеш пред световног судију и теби се лично суди за твоја дела. Наравно да је родитељима жао што им је син завршио у затвору, али он је сам прекршио закон.

Бог јесте милост и љубав, али ако неко одбацује Бога, он одбацује и милост и љубав. Шта је онда то чудно да такав бунтовник заврши тамо где је сам хтео да заврши? И ја могу да верујем да нема затвора јер га нисам никада видео (стварно нисам), и могу да верујем да нећу робијати до краја живота ако некога убијем. А када завршим у затвору доживотном, онда је касно.

Јер као што посиначки дух прима вечни живот, тако и бунтовнички (сотони наклоњен) прима вечну муку. Тело је ту мање битно. Тек Васкрсењем добијамо безгрешно тело које не робује страстима. Сад смо у овом инфицираном (још од Едема).

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Opet stoji ono sta sam ja rekao, raj za mnoge nece biti raj, jer ce njihovi bliznji biti na mnogo gorem mestu, cak i da je istina da su to zasluzili, opet raj ce biti pakao za mnoge ( po vasim verovanjima ).

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Није тачно. Одличан одговор је на претходној страни:

zato sto je BOG obecao da cemo biti oslobodjeni bola i patnje i tuge i da ce sve nase suze otrti ako je on tako rekao tako ce biti .... nema tu raspravke sa BOGOM sigurno ce se pobrinuti da on ispuni tu prazninu jer je pravedan i svima nam je dao priliku.... nadam se da si vernik ako nisi zapitaj se ko te podstice da mislis o njemu...

Мислим да је овај пост злата вредан и верујем да више ништа не мора човек додаје или одузима.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
A sta ako se doda da neko vise razmislja o grckoj mitologiji ili islamu nego o isusu ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jokerma, u Hrišćanstvu postoji jedna istinita tvrdnja, a ona glasi "DA JE MANJINA UVEK U PRAVU"
To znači da većina uvek greši, i da ne sluša svoju savest, već verske vođe koji kreiraju tu ljudsku savest po svvojim merilima.

Ja razumem tvoju težnju da odbraniš svoje poglede, ali moraš ih braniti objektivno, ne stavljajući sve u isti koš, jer kao što i sam znaš, u Hrišćanstvu postoje velike podele što se tiče osnovnih istina koje su date Hrišćanskoj crkvi od strane Proroka, Hrista i apostola.

Tradicionalno Hrišćanstvo po pitanju zagrobnog života uglavnom svoju veru zasniva na mitologiji koja je izmišljena tvorevina koja se ne može racionalno objasniti, a iz koje je u Hrišćanstvo upravo preneseno ovo učenje o večnim mukama u paklu.

Iz tog razloga sam napomenuo da je manjina uvek u pravu, jer se vera manjine po pitanju zagrobnog života zasniva na realnim shvatanjima čovekove prirode, što uključuje i naučni aspekt, ali i religiozni, bez čega vera ne bi bila vera već čista nauka.

Ovo je ujedno odgovor i za Adrijana.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
mrsavkicu, zapanjen sam kako mozes da zatvoris oci i zapusis usi svaki put kada ti neko da dokaz protiv tvog verovanja, kako moze da bude bez boli ako znas da ti deca tvoja gore u paklu, ili cak ako znas da ih nikada neces videti vise ?

Natrag