Paradoks raja

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
zato sto je BOG obecao da cemo biti oslobodjeni bola i patnje i tuge i da ce sve nase suze otrti ako je on tako rekao tako ce biti .... nema tu raspravke sa BOGOM sigurno ce se pobrinuti da on ispuni tu prazninu jer je pravedan i svima nam je dao priliku.... nadam se da si vernik ako nisi zapitaj se ko te podstice da mislis o njemu...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
zato sto je BOG obecao da cemo biti oslobodjeni bola i patnje i tuge i da ce sve nase suze otrti ako je on tako rekao tako ce biti .... nema tu raspravke sa BOGOM sigurno ce se pobrinuti da on ispuni tu prazninu jer je pravedan i svima nam je dao priliku.... nadam se da si vernik ako nisi zapitaj se ko te podstice da mislis o njemu...

zato sto u nekoj knjizi pise da je jedan od 10 000 bogova obecao da cemo biti oslobodjeni i patnje i tuge i da ce se sve nase suze otrti, isto je obecao da ce da se vrati pre nego sto se sledeca generacija zavrsi, tako da mu rec nije jaca strana, kako nam je svima dao priliku kad se razliciti bogovi slave sirom sveta sa razlicitim zakonima, znaci nije svima dao istu priliku, i naravno nisam vernik u ljudske izmisljotine :)

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nije naravno
Biblija je jedna, za sve ljude, mogu to prihvatiti ili ne
nemam ja svoju Svetu Knjigu ni istinu
ljudi krivo shvačaju

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
isto tako ce musliman reci za kuran, jedan, za sve ljude, mogu to prihvatiti ili ne

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
isto tako ce musliman reci za kuran, jedan, za sve ljude, mogu to prihvatiti ili ne

Isus je poslan Izraelcima!

Isus kaze svojim ucenicima, kada propovijedaju van Izraela: Ne bacajte bisere pred svinje!

Zamisli: svinje! Koje su njemu i Izraelcima zabranjene kao neciste i odvratne zivotinje!

Da li je aludirao da ce nekada u buducnosti ljudi koji cuju Jevandjelje usprkos sto je Isus potvrdio Zakon, jesti svinje?
Ili da ce neki Pavle usporkos Jevandjelju proglasiti Zakon ropskim, datu nauptke za osnivanje crkve, dozvoliti jedenje svinje i mnoge druge stvari suprotne Jevandjelju? Da li je na to mislio: ne bacajte bisere pred svinje?
Ne znam....

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Jos jedno pitanje na ovu temu za vernike. Vrlo je lako dokazati da raj ne bi bio lepo mesto za sve, evo na primer uzmimo za primer roditelje vernike koji imaju decu ateiste, ili neke vece gresnike, ti roditelji nkada nece biti srecni u raju dok god znaju da njihova deca gore u paklu ili su nestala zauvek, raj bi bio pakao za te osobe, a postoje milioni takvih, zar ne ?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jos jedno pitanje na ovu temu za vernike. Vrlo je lako dokazati da raj ne bi bio lepo mesto za sve, evo na primer uzmimo za primer roditelje vernike koji imaju decu ateiste, ili neke vece gresnike, ti roditelji nkada nece biti srecni u raju dok god znaju da njihova deca gore u paklu ili su nestala zauvek, raj bi bio pakao za te osobe, a postoje milioni takvih, zar ne ?

Da, to se i mnogi vjernici pitaju. Ne znamo i ne možemo reći sa sigurnošču, ali ono što znamo jest da mi mjerimo ljudskim očima, u dimenziji naših ljudskih shvaćanja i rodbinskih odnosa na zemlji. To neće vrijediti za nebo. Isus jasno kaže: niti že se ženiti ni udavati već će biti kao anđeli. Tkođer kaže da onaj koji se ne odrekne oca ili majke nije Njega dostojan...ima još: " razdijelit će se trojica protiv dvojice i dvojica protiv trojice - otac protiv sina i sinprotiv oca, mati protiv kćeri i kći protiv matere, svekrva protiv snahe .."

To znači da je bitno naše opredjeljenje za Boga, u značenju dobra, ljubavi, pravednosti, mira... U nebu ćemo pred Bogom stajati svaki sam za sebe, neće nam pomoći tata ni mama, niti ćemo mi moći pomoći njima. Svaki će biti sam sa svojom savješću koja će nam predočiti naša djela.
Imamo slučajeve kad se majka/ otac odreknu svog sina, recimo ubojice ili teškog kriminalca. Teško je za roditelje odreći se svoga djeteta, ali to samo znači da se ograđuju od njegovih zlih djela.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Nisi odgovorila na pitanje, kako moze to biti raj za ljude koji znaju da im dece vise nema ( ili gore, da im neko muci decu zauvek ).

Natrag