Paradoks raja

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Baš naprotiv vječni pakao postoji jer "tamna strana sile" i elementarno ultrakosmičko zlo uzimaju mnoge forme i oblike i dok živiš patićeš pa makar billo to i tvojemu raju ljubljenom, jer se ultrakosmičko elementarno zlo rađa iz pepela svoga uništenja. Za razliku od vašeg nečastivog nikakvi anđeli sa isukanim mačevima tu ne pomažu i ne mogu te odbraniti niti te tvoj Gospod može spasiti. Jer vreme za Zlo ne igra nikakvu ulogu. Dok traješ ti si njegov klijent. Niko i ništa ne može poraziti elementarno ultrakosmičko zlo, jer imaš čitavu vječnost da ga iskusiš. Šta misliš koliko patnje može da izdrži besmrtnik pre nego što poludi? Tako mi svih ponora duboke tame. Bogme jesu duboki i bogme njesu "prazni"!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
mrsavkicu, zapanjen sam kako mozes da zatvoris oci i zapusis usi svaki put kada ti neko da dokaz protiv tvog verovanja, kako moze da bude bez boli ako znas da ti deca tvoja gore u paklu, ili cak ako znas da ih nikada neces videti vise ?
raj neće imati takih stvari.to je neki tvoj raj,ne i Božji. ne moraš se brinuti kako sećanje neće imati tu vrstu stvari.kako možeš imati misli koje su negativne i bolne tamo ge bola neće biti. ne radi se o tvojoj verziji raja. koga će se sećati neko za koga se ne zna ni da je postojao? nemoj se bakćati takim problemima,već misli kako ćeš izbeći pakao i doći u raj.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Jel namerno zvucis nerazumljivo da bi izbegao odgovor koji je jasan ? Obrisace secanja ljudima da su ikada imali tu decu koja su zavrsila u paklu, jel to hoces da kazes ?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
И ти си дете свог чукун - чукун деде. Да ли те то оправдава, јер је он био побожан и страдао од османлија јер се није потурчио и одрекао Христа, а ти овде хулиш на Бога?

Ствари су једноставне, а они којима треба оправдање за бунтовништво философирају и заговарају против Бога. Ниси ти тек онако овде да се ругаш Богу за кога наводно кажеш да не постоји, а овамо не можеш да се уздржиш да не покажеш одбојност. Себи пркосиш, јер реално гледано не мењаш апсолутно ништа. Оно што Христос мења је - ја. Значи, себе прво мењаш (Христ те мења).

Револуционари хоће да промене свет у складу са егоцентичним веровањима. Тако је и сотона од почетка са својом револуцијом бунтовништва започео такво заговарање. И што се онда исчуђавате када неко каже да говорите као сотона? Јер стварно исто говорите. Веровали ви у постојање нечега или не.

Није твој деда (мајка, отац,...) крив што ти хулиш на Бога. Сам си бирао пут. И сад он треба да пати што му је унук антихришћанин? Таман посла! Обрисаће Господ све сузе праведника, прихватао твој ум то или не.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne hulim ja, postavljam samo pitanja na koja vi nemate odgovore, i mislim da ni jedan hriscanin nema pravo da prica drugima da su egocentricni, jer ste vi ti koji misle da je ceo univerzum stvoren za vas.
Naravno da moji roditelji nisu krivi sto ja koristim razum i ne mogu da prihvatim bajke, ali po vasem verovanju oni ce biti srecni u raju iako ce znati da ja gorim u paklu zauvek, sto je nemoguce.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Јесам ли ја крив ако мој отац одбацује Спасење и верује у нешто друго? Зато ја сада тугујем, сада ми је срце у грчу. Што рече пророк: ридам у жалости. Те сузе ће обрисати мој Господ. И шта ја могу да учиним да се неки мој ближњи покаје и обрати Господу, да се ти покајеш и умириш? Не могу апсолутно ништа сем да се помолим да ти Бог неким примерима скрене пажњу да схватиш и прихватиш. Ако Бог не утиче на слободну вољу, како ћу ја овако небитан да утичем да се неко уразуми? Једино кроз неке примере који се догађају око тебе ти можеш препознати или рећи у себи: случајност.

Ти си добио одговоре и то више пута. Веома прецизне и конкретне. То што понављаш да одговоре немаш, ја не могу ништа. Јер, пре свега, сви одговори су у јеванђељу, а ако ту ниси видео све оно кључно што се тиче Човека, онда сваки мој (или било чији) одговор не може да подмири твоју жељу да докажеш како је моја вера бајка или илузија. Моја вера је жива и истина је, она се не може укинути или оспорити. Ту никаква световна сила не може да промени ствар. Може ме неко само убити и рећи: ето ти сад, сад иди у твој рај! Тако су говорили сви док су сумануто убијали хришћане, још од самог почетка.

Веома је битна ствар, а то сам увидео код себе прво, увек треба гледати са чијим се речима поклапа оно човек говори. Онда се лако види на каквом (чијем) је путу.

Ако и кажеш понижавајући: бајка, онда треба да знаш да свака бајка има срећан крај. Да у бајци постоје зли људи који пркосе чистоти срца, скромности итд., да свака бајка има поруку и поуку. Ова јеванђеоска "бајка" говори да постоји нада и да је неко учинио за нас нешто што ни један философ, научник, лажни учитељ и пророк није. Што није заговарао да Га други зацаре, већ је бирао нашу душу да сачува. Свиђало се то Његовим непријатељима или не.

И да не дужим више. Кад си пред амбисом, када увидиш да ти је крај пред очима, када поносита и хулна уста заћуте, тада само једно име можеш призвати. Јер све друго осим тог имена је бајка. Бајка која служи да одаљи човека од тог спасоносног имена. Јер ни једно друго име у историји људској не може сачувати нашу душу. Узалуд карикираш да испадне некакав парадокс, тога уопште нема.

39. А један од обешених злочинаца хуљаше на Њега говорећи: Ако си ти Христос помози себи и нама.
40. А други одговарајући ћуткаше га и говораше: Зар се ти не бојиш Бога, кад си и сам осуђен тако?

41. И ми смо још праведно осуђени; јер примамо по својим делима као што смо заслужили; али Он никакво зло није учинио.
42. И рече Исусу: Опомени ме се, Господе, кад дођеш у царство своје.
43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају.

И то ти је то...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ne hulim ja, postavljam samo pitanja na koja vi nemate odgovore, i mislim da ni jedan hriscanin nema pravo da prica drugima da su egocentricni, jer ste vi ti koji misle da je ceo univerzum stvoren za vas.
Naravno da moji roditelji nisu krivi sto ja koristim razum i ne mogu da prihvatim bajke, ali po vasem verovanju oni ce biti srecni u raju iako ce znati da ja gorim u paklu zauvek, sto je nemoguce.
adrijan ti je odgovorio sa određenim rasuđivnjem,da čak tvoja logika može to shvatiti,ali ti ne primaš ništa. verujem da će Bog u raju kako je i pisano obrisati sve to,TAMO VIŠE NEĆE BITI BOLI,SUZA,PATNJI,TUGE SMRTI UMIRAnja i rata. pa ako će obrisati onda će obrisati.što je to tebi čudno. jedno je sigurno da raj sa sećanjem i patnjom nije raj.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ok, znaci objasnjenje je da ce nekako uciniti da roditelji vise ne vole svoju decu, ili mozda ce im obrisati pamcenje, kapiram :)

Natrag