Parada ponosa ili srama?

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Samo neka nastave da se "dogovaraju" kada su nesigurni, meni je dovoljan zdrav razum da bih postavila sve stvari na svoje mesto.

A tvoj zdrav razum je biblija :(



Psihičke bolesti mogu da se pojave kod bilo koje jedinke i to je tačno. Već sam napisala da homoseksualnost kao psihičko obolenje ima kompleksniju kliničku sliku od većine drugih psihičkih obolenja. Istina je i to da u poređenju sa nekim drugim psihičkim obolenjima homoseksualnost ima nešto manju učestalost agresije bilo da se radi o agresiji usmerenoj prema sebi ili prema okolini, ali je patološka agresivnost itekako prisutna. Poređenje stepena agresije homoseksualaca sa stepenom agresije kod "heteroseksualaca" je glupo u istoj meri kao kada bi poredili stepen agresije šizofreničara ili nekog drugog obolenja sa "heteroseksualcima".

Daj radove istraživanja koja pokazuju da je stepen agresivnosti kod homoseksualaca veći nego kod heteroseksualaca. Postavi radove gde se sve vidi ; metod, uzorak , ako ima kontrolnu grupu, rezultate, verifikaciju, koja je institucija radila istraživanja, gde su publikovani ?
Svako može da piše šta hoće , evo ja mogu da kažem da su Romi neuporedivo agresivniji od Srba, običnom čoveku to može da izgleda i prihvatljivo ali ako nemam nikakve radove to moje kazivanje je obično trabunjanje.


Šta uopšte znači pojam "heteroseksualac"? Pojavio se tek buđenjem homoseksualnosti kao "prava na različitost" i želje LGBT zajednice da sebi obezbedi legitimitet deleći kategoriju seksualnost na homo i hetero. To je izmišljotina te zajednice jer sam pojam sex znači pol, a kada je nešto pol (jedan) onda mora postojati automatski i drugi (istovrstan po svojoj suštini postojanja u celini koju čine dva pola, ali dijametralno suprotan od onog drugog po svim svojim karakteristikama). Posebno imenovanje stanja prirodnosti i normalnosti je jednostavno suvišno i nepotrebno. U istoj meri nepotrebno kao kada bi neka hipotetička zajednica osoba koje imaju jedan bubreg (bilo da su rođeni takvi ili su jedan bubreg izgubili tokom života), ljude koji imaju dva bubrega prozvala "dvobubrežnjacima". "Dvobubrežnost" ljudskog roda je uobičajena, normalna i prirodna i nije je potrebno posebno imenovati samo zbog toga što postoji patološko stanje osoba koje imaju jedan bubreg. Istovetan slučaj je i sa pojmom seksualnosti.

Kao prvo termin heteroseksualnost se pojavio 1868. godine kada i termin homoseksualnost, a u literaturi se pominje 1880. Oba termina je skovao mađarski psiholog Kertbenji i nema nikakve veze sa LGBT udruženjima .
Kao drugo, zaboravljaš da si ti ta koja je proglasila homoseksualnost kao neprirodnu i nenormalnu a zatim sa tog stanovišta polaziš kao da je to nesumljivo . Heteroseksualnost jeste većinski, no to ne znači da za većinske pojave ne postoje nazivi npr. levoruk - desnoruk .



Seksualnost kao kategorija je sačinjena samo i jedino od dva pola, muškog i ženskog koji su samoprivlačeći, nadopunjujući (komplementarni) i svojim postojanjem čine samu suštinu kategorije. Takvo stanje je uobičajeno, normalno i prirodno, jednostavno univerzalno i vanvremensko, vaseljensko. Nikakav pojam "heteroseksualnosti" nije potreban najvećem broju jedinki ljudskog roda da bi definisali stanje prirodnosti u kojem se nalaze. Ali je zato potreban onoj malobrojnoj grupi devijanata koja boluje od homoseksualnosti da bi sebe prikazala kao jedan od dva moguća izbora. Izmišljeni pojam "heteroseksualnost" jednostavno nije u istoj kategorijalnoj ravni sa pojmom homoseksualac, to nisu dva pojma seksualnosti (za koju sam objasnila šta je čini), mada nam se tako od strane LGBT zajednice želi prikazati. Jabuke i kruške, babe i žabe.

Seksualnost je mnogo šira kategorija od heteroseksualnosti pa čak i od genitalne seksualnosti, da li si ikada čula da su deca "polimorfno perverzna" ?
O tome šta je prirodno i normalno ovde je raspravljano. Homoseksualnost je prirodna jer postoji u prirodi (ima je kod životinja) . Norme određuje čovek sa različitog stanovišta , nekada ličnog , nekada ideološkog. Ali ako bi se posmatralo sa nekog opšteljudskog stanovišta ne postoji ni jedan funkcionalno medicinski , socijalni i antropološki razlog da se homoseksualnost proglasi poremećajem .

Na kraju samo da prokomentarišem tvrdanje da je afirmacija problema prava homoseksualaca nekakva urota protiv srBstva i pravoslavlja. Ovakva tvrdnja još bi imala smisla da se takva afirmacija dešava smo kod nas i da se to nije desilo na zapadu , da na zapadu odavno ne postoje parade , udruženja , zakonita venčavanja itd. Evo u Slovenij ta parada postoji čini mi se od 1987. godine, to je nekih 25 godina ; da li je tamo povećan broj homoseksualaca , da li je tamo ta parada sve veća i veća , da li je tamošnja crkva ugrožena ?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poruka
242
A tvoj zdrav razum je biblija
Pa pobogu zar vama homoseksualcima ili simpatizerima istih nije dovoljno kada vam se dva puta kaže da o religiji raspravljate na odeljku Religija. Dobro je primetio DraženBG, bez pljuvanja po religiji vi jednostavno niste u stanju da raspravljate o problemu homoseksualne bolesti. Niko vam nije kriv što živite u predominantno pravoslavnom okruženju čija crkva o javnom promovisanju homoseksualnosti ima negativan stav. Ja mogu da razumem vašu konsternaciju činjenicom da ove godine parada srama nije održana, da počinju sa istoka da duvaju neki novi vetrovi (zabrana paradiranja u Rusiji na 100 godina, u Ukrajini takođe), da su čak i neke savezne države u SAD zabranile istopolne brakove, da će EU pritisnuta krizom i egzistencijalnim problemom u budućnosti imati sve manje sluha i želje da promoviše kojekakve nastranosti pa i homoseksualizam. Nije vam lako, priznajem, pa nekako i razumem vašu nervozu ali tolika ostrašćenost u pljuvanju po religiji je najblaže rečeno neukusna i ukazuje na nedostatak kućnog vaspitanja i prikrivenu agresiju. Ali to je verovatno jedna od manifestacija homoseksualne bolesti.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Eto konačno smo saglasni makar u tome da se radi o prirodnoj devijaciji. Ovde bih dodao da nije kod svih homoseksualaca u pitanju prirodna devijacija, već je kod nekih u pitanju čista perverzija.
Po statistikama, više od polovine registrovanih pedofila su homoseksualci, tako da ima i te kakvog smisla pominjati i pedofiliju. Nekako idu ruku pod ruku po statistici. Zajedničko im je perverzno ponašanje.

Hajde, zapitaj se, da li se tebi može "dizati" na muškarce samo tako, odjednom, kao rezultat neke perverzije? Ili, da koristim naučni jezik - da li misliš da se polni nagon, koji je biološki uslovljen, može samo odjednom promeniti na način da traži ispunjenje u odnosu sa istim polom?

A koliki postotak homoseksualaca su pedofili?


Oh, kako to gordo zvuči. Takvom humanizmu koji pominješ učila nas je i Nataša Kandić zatim Sonja Biserko.... sve sami "humanisti".

Nažalost, ne poznajem dela ni jedne od navedenih pa ne mogu da komentarišem.

Pominješ negde u tekstovima lažni moral, a zaboravljaš da postoji i lažni humanizam.
Naravno ima i istinskih humanista, ali onda valjda ima i istinskih moralista.

U ovome se u potpunosti slažem sa tobom.

Osim zvaničnih zakona, postoji i nešto što se zove društveno prihvatljivo ponašanje sa moralne tačke gledišta. Zato na javnom mestu ipak, vodimo računa o svom ponašanju. Ne radimo javno, ono što će s pravom uznemiriti većinu građana. Na primer nije lepo videti devojku od 22g. kako se ljubi sa starcem od 80g. Nije prihvatljiva ljubav između srodnika. Ni oni ne moraju da imaju sopstvenu decu, već mogu da ih usvajaju. Takođe njihovo ponašanje nikoga ne ugrožava. Da li je to dovoljan argument, da se ova pojava smatra normalnom? Zašto onda zabranjivati zakonom poligamiju? Koga oni ugrožavaju?
Zašto ne voditi ljubav na javnom mestu i pred decom? Niko neće biti povređen. Gde je onda granica?
Nasilje ne mora uvek da bude samo fizičko. Često je gore ono psihičko. Parade su čisto psihičko nasilje perverznih učesnika nad moralom većine građana.

Ako nas je istorija nečemu naučila, to je da je "društveno prihvatljivo" ponašanje relativna kategorija, koja zavisi od društva i vremenskog konteksta. Ono je takođe i dinamička kategorija jer ljudska civilizacija se razvija i, iako neko može da kaže da je danas društvo puno trulih ideja i stavova, činjenica je da je današnje zapadno društvo ipak najrazvijenije društvo po pogledu ljudskih prava i ljudskih sloboda. Na kraju krajeva, to je jedino bitno, zar ne? Uzmimo za primer sredinu pedesetih godina kada je bilo društveno neprihvatljivo da se dvoje mladih ljubi na ulici. Da li smo trebali ostati na tom nivou jer to je tada zaista bio "društveni moral"?

Neprihvatljivost ljubavi između srodnika ima svoje biološke razloge. Ako nemaju sopstvenu decu, ja kažem neka im. Ko smo mi da sudimo jer, zaista, njihovo ponašanje nikoga ne ugrožava (Inače, i Ajnštajn je oženio svoju sestru od tetke, pa ne vidim da ga neko smatra za perverznjaka)?

Zabrana poligamije je, takođe, relativna kategorija jer je karakteristična za zapadno društvo. Seti se kako stvari stoje u islamskim kulturama.

Vođenje ljubavi pred decom, tj. zabrana istog, ima svoje psihološko-razvojne razloge.


Moral većine građana nije sigurno lažan.

Uveren sam da su to mislili i stanovnici Nemačke dvadesetih i tridesetih godina. Da li su zbog toga bili u pravu?

Samo neka nastave da se "dogovaraju" kada su nesigurni, meni je dovoljan zdrav razum da bih postavila sve stvari na svoje mesto.

A čiji je, onda, zdrav razum u pravu kada moj meni kaže potpuno suprotno?

Psihičke bolesti mogu da se pojave kod bilo koje jedinke i to je tačno. Već sam napisala da homoseksualnost kao psihičko obolenje ima kompleksniju kliničku sliku od većine drugih psihičkih obolenja. Istina je i to da u poređenju sa nekim drugim psihičkim obolenjima homoseksualnost ima nešto manju učestalost agresije bilo da se radi o agresiji usmerenoj prema sebi ili prema okolini, ali je patološka agresivnost itekako prisutna.

Kompleksnija klinička slika? Patološka agresivnost? Verujem da sve to baziraš na naučnim istraživanjima, je li?


Poređenje stepena agresije homoseksualaca sa stepenom agresije kod "heteroseksualaca" je glupo u istoj meri kao kada bi poredili stepen agresije šizofreničara ili nekog drugog obolenja sa "heteroseksualcima". Šta uopšte znači pojam "heteroseksualac"? Pojavio se tek buđenjem homoseksualnosti kao "prava na različitost" i želje LGBT zajednice da sebi obezbedi legitimitet deleći kategoriju seksualnost na homo i hetero. To je izmišljotina te zajednice jer sam pojam sex znači pol, a kada je nešto pol (jedan) onda mora postojati automatski i drugi (istovrstan po svojoj suštini postojanja u celini koju čine dva pola, ali dijametralno suprotan od onog drugog po svim svojim karakteristikama). Posebno imenovanje stanja prirodnosti i normalnosti je jednostavno suvišno i nepotrebno. U istoj meri nepotrebno kao kada bi neka hipotetička zajednica osoba koje imaju jedan bubreg (bilo da su rođeni takvi ili su jedan bubreg izgubili tokom života), ljude koji imaju dva bubrega prozvala "dvobubrežnjacima". "Dvobubrežnost" ljudskog roda je uobičajena, normalna i prirodna i nije je potrebno posebno imenovati samo zbog toga što postoji patološko stanje osoba koje imaju jedan bubreg. Istovetan slučaj je i sa pojmom seksualnosti. Seksualnost kao kategorija je sačinjena samo i jedino od dva pola, muškog i ženskog koji su samoprivlačeći, nadopunjujući (komplementarni) i svojim postojanjem čine samu suštinu kategorije. Takvo stanje je uobičajeno, normalno i prirodno, jednostavno univerzalno i vanvremensko, vaseljensko. Nikakav pojam "heteroseksualnosti" nije potreban najvećem broju jedinki ljudskog roda da bi definisali stanje prirodnosti u kojem se nalaze. Ali je zato potreban onoj malobrojnoj grupi devijanata koja boluje od homoseksualnosti da bi sebe prikazala kao jedan od dva moguća izbora. Izmišljeni pojam "heteroseksualnost" jednostavno nije u istoj kategorijalnoj ravni sa pojmom homoseksualac, to nisu dva pojma seksualnosti (za koju sam objasnila šta je čini), mada nam se tako od strane LGBT zajednice želi prikazati. Jabuke i kruške, babe i žabe.

Vidim da je Rollmilan o ovome govorio tako da ja neću.

Jesi li ti to počeo da izmišljaš ili si negde stvarno pročitao ovu izmišljotinu?

Čitao sam o tome u nekim člancima, ali ne mogu trenutno da ih pronađem (ne pišem od kuće). Zbog toga povlačim šta sam rekao, bar dok ne uspem to da pronađem.

Možda se u tvom slučaju i zove strah, kod verujućih ljudi bogobojaznost ne podrazumeva strah nego ljubav.
Opet on o religiji kao Švabo tra-la-la. Izgleda da imaš priličan unutrašnji konflikt po pitanju religije, stalno je spominješ u negativnom kontekstu da to već prelazi meru dobrog ukusa i postaje svojevrsno verbalno nasilje prema onima koji veruju. Ponavljam: - Za diskusije o religiji imaš poseban odeljak na ovom forumu.

Strah od nepoznatog je evolutivni produkt dok je naš mozak pronašao adekvatne načine da se "zaštiti", koristeći, između ostaloga, i veru u nadprirodna bića. Mogao bih da pišem mnogo o tome (jer to je tema koja me lično vrlo interesuje) ali imam osećaj da u ovom slučaju to ne bi imalo efekta.

Pa pobogu zar vama homoseksualcima ili simpatizerima istih nije dovoljno kada vam se dva puta kaže da o religiji raspravljate na odeljku Religija. Dobro je primetio DraženBG, bez pljuvanja po religiji vi jednostavno niste u stanju da raspravljate o problemu homoseksualne bolesti.

Evo treći post uzastopce (uskoro će biti jedan poduži kada ih Jurivaka spoji) a da nisam spomenuo religiju (u stvari, evo upravo jesam).

Niko vam nije kriv što živite u predominantno pravoslavnom okruženju čija crkva o javnom promovisanju homoseksualnosti ima negativan stav. Ja mogu da razumem vašu konsternaciju činjenicom da ove godine parada srama nije održana, da počinju sa istoka da duvaju neki novi vetrovi

Samo da nas sve zajedno ne oduvaju jer teško onome kome Rusi pomažu..


(zabrana paradiranja u Rusiji na 100 godina, u Ukrajini takođe), da su čak i neke savezne države u SAD zabranile istopolne brakove

Koje i kada?

, da će EU pritisnuta krizom i egzistencijalnim problemom u budućnosti imati sve manje sluha i želje da promoviše kojekakve nastranosti pa i homoseksualizam.

Sad se bavimo i proricanjem budućnosti?

Nije vam lako, priznajem, pa nekako i razumem vašu nervozu ali tolika ostrašćenost u pljuvanju po religiji je najblaže rečeno neukusna i ukazuje na nedostatak kućnog vaspitanja i prikrivenu agresiju. Ali to je verovatno jedna od manifestacija homoseksualne bolesti.

Proguglaj "projekcija kao mehanizam odbrane".
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poruka
242
Auuu... kolika pisanija. Nešto vas mnogo zasvrbelo čim se i rollmilan morao trgnuti iz učmalosti i letargije i posle dužeg odsustva stati na prvu borbenu liniju odbrane tvrđave duginih boja.

Da, da 100Dinara... Rusi, ništa bez braće Rusa.:D
 
Član
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poruka
455
Hajde, zapitaj se, da li se tebi može "dizati" na muškarce samo tako, odjednom, kao rezultat neke perverzije? Ili, da koristim naučni jezik - da li misliš da se polni nagon, koji je biološki uslovljen, može samo odjednom promeniti na način da traži ispunjenje u odnosu sa istim polom?

A koliki postotak homoseksualaca su pedofili?

Pitaj one koji su perverzni. Sada ispada da je perverzija izmišljen pojam. Polni nagon jeste biološki uslovljen. Eto složili smo se da mu je uloga produženje vrste. Dva suprotna pola zato i postoje kod ljudi. U samom činu seksualnog odnosa, igra ulogu psihologija čoveka. Zato je moguća i pojava izopačenog ponašanja.
Statistički podaci govore, od ukupnog broja registrovanih pedofila, njih 50% takođe su i homoseksualci.
Ako homoseksualaca ima između 3% i 5% u ukupnoj populaciji, zapitaj se kako to da im je 50% učešće u broju pedofila. Matematika i zdrava logika će ti objasniti. Onda dolazimo i do toga da veliki broj homoseksualaca u takvom (homoseksualnom) odnosu, nalazi zadovoljenje svojih perverznih potreba. Pedofilija je odvratno, perverzno i izopačeno ponašanje a toliki procenat homoseksualno orijentisanih među pedofilima govori samo po sebi.



Uveren sam da su to mislili i stanovnici Nemačke dvadesetih i tridesetih godina. Da li su zbog toga bili u pravu?
Besmisleno je porediti pojavu fašizma sa ovom temom. U Nemačkoj su mnogi činioci doveli do pojave nacizma. Između ostalog i poliitika tadašnje Velike Britanije, Sjedinjenih Fašističkih Država. Mnogo je složeno i kompleksno o tome pričati.


A čiji je, onda, zdrav razum u pravu kada moj meni kaže potpuno suprotno?
E sad bih, u šali naravno, mogao da preporučim adresu.


Strah od nepoznatog je evolutivni produkt dok je naš mozak pronašao adekvatne načine da se "zaštiti", koristeći, između ostaloga, i veru u nadprirodna bića. Mogao bih da pišem mnogo o tome (jer to je tema koja me lično vrlo interesuje) ali imam osećaj da u ovom slučaju to ne bi imalo efekta.
Zašto te ta tema vrlo interesuje? Da nije u pitanju strah od nepoznatog ili nesigurnost u sopstveni stav?.

Samo da nas sve zajedno ne oduvaju jer teško onome kome Rusi pomažu..
Misliš da nisu bili "milosrdni" kao anđeli pakla sa zapada?


Na kraju, samo postojanje dva pola kod ljudi a ne samo jednog, kao i svrha toga, govori samo po sebi, bez potrebe da se raspravlja.
 
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Ne mogu da pronađem isti članak koji sam prethodno čitao, ali ovaj je još bolji i pokazuje istu "izmišljotinu":

Download Bezruchka 2.pdf from Sendspace.com - send big files the easy way

Obeležio sam najbitnije zaključke; ukoliko ne znaš engleski, reci pa ću ovde napisati prevod.

(Ukoliko ne možete da pokrenete download klikom na link, pokušajte desnim klikom na link a zatim "open in new tab").

Nije loše pročitati i ovo ali ne mogu da pronađem izvor datih informacija:

http://atheism.about.com/b/2004/12/26/atheism-theism-and-violence.htm
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.07.2012
Poruka
18
Parada srama...treba da se sakriju u neki cosak i cute,a ne da javno izlaze i truju decu...a kao da ce im setnja nesto pomoci-niko nece promeniti misljenje.
 
Član
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poruka
242
Ne mogu da pronađem isti članak koji sam prethodno čitao, ali ovaj je još bolji i pokazuje istu "izmišljotinu":

Download Bezruchka 2.pdf from Sendspace.com - send big files the easy way

Obeležio sam najbitnije zaključke; ukoliko ne znaš engleski, reci pa ću ovde napisati prevod.

(Ukoliko ne možete da pokrenete download klikom na link, pokušajte desnim klikom na link a zatim "open in new tab").

Nije loše pročitati i ovo ali ne mogu da pronađem izvor datih informacija:

Atheism, Theism, and Violence

I ti ovo nazivaš naučnim radom, kao prethodni si zagubio ali je ovaj još bolji.:haha:

Takvu zemlju u kojoj je religioznost dovedena na nivo cirkuskih predstava i dobro plaćenog šou biznisa, u kojoj uporedo postoje i opstaju Sajentolozi, Sotonina crkva i Crkva Elvisa Prislija i u kojoj bi ladno mogao da osnuješ Crkvu Pevca Sofronija ili Kojota Pere, autor „studije“ imenuje „duboko religioznom zemljom“ da bi potom komparacijom te “dubole religioznosti“ sa ostalim, uglavnom zapadnim zemljama izvlačio neke zaključke. Zemlju u kojoj svaki dan niču i bivaju registrovane desetine novih sekti pod firmom „prava na ispovedanje vere“ samo da bi se tim dozvoljavanjem svega i svačega razvodnila i uništila osnovna suština i ideja vere. To su SAD, a ne „duboko religiozna zemlja“.
To što si ti podvukao (požuteo) je spisak tvojih želja iz ovog pamfleta koji pretenduje na naziv naučne studije. Smešno.:haha:

Ne vređaj mi pamet.:ludd/:
 
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Čime argumentuješ to da isti nije naučni rad? Da li kriterijume naučnog rada ovde ne zadovoljava način prikupljanja podataka? Način obrade podataka? Da li je problem analiza rezultata? Donešeni zaključci? Da li možeš da citiraš neku kritiku dotičnog rada? Da li možeš da priložiš neki drugi rad koji pobija ovde rečeno?

Bez valjanih argumenata tvoji napadi na stručnost ovog (ili bilo kojeg drugog) članka mogu zvučati sjajno i "pametno" ljudima kao što si ti. Nama koji ipak nešto znamo o tome potrebno je nešto više od sarkastično-humorističkih komentara.
 
Natrag
Top