Član
- Učlanjen(a)
- 24.09.2010
- Poruka
- 544
Čitajući tekstove na ovu temu, primetio sam da svi koji podržavaju i brane homoseksualnost kao normalnu pojavu, redovno se obrušavaju na religiju.
Naravno, jer religija je relikt prošlosti koji onemogućava slobodan razvoj ljudskog duha i ljudske civilizacije onima koji su zadojeni njome.
Pitam se da li je homoseksualizam zamena komunizmu. I jedno i drugo dolazi sa zapada (setite se odakle je Marks kao i odakle je Lenjin stigao u Rusiju). Razlika je samo u tome, što je komunizam imao i neke dobre strane (za sirotinju npr).
Homoseksualizam je prirodna pojava kod jedinki čiji je seksualni libido usmeren na jedinke istog pola. Komunizam je društvena pojava nastala kao rezultat razmišljanja i dovoditi te dve stvari u vezu notorna je glupost.
Pored toga, homoseksualizam ne dolazi sa zapada. On je prisutan u svim kulturama od najranijih vremena. Sa zapada dolazi svest o slobodi različitosti koju naše društvo, u većini, i nažalost, još ne može da shvati a kamoli da prihvati.
Još jedna zabrinjavajuća pojava je odavno sve prisutnija na zapadu, a širi se i na ostale delove sveta. Reč je o sektama. Prvenstveno satanističkim. Mislim da su svima poznate posledice njihovog delovanja.
Sa ovim se slažem. Problem sekti jeste nešto što bi se moralo rešavati jer iste uništavaju mnogo, prvenstveno mladih, života.
Zajedničko za sve ove pojave koje sam naveo jeste netrpeljivost prema crkvi i religiji.
I?
Komunizam, tačnije socijalizam je nastao kao eksperiment zapadnih sila. Računalo se da će razoriti pravoslavni duh, zapadu uvek omraženih Rusa.
Ovo je paranoično rezonovanje koje nema nikakvog uporišta u činjenicama. Zapitaj se, sa druge strane, zašto je komunizam imao tako dobru "prođu" u Rusiji tada? Zbog toga što je aristokratija, zajedno sa tadašnjom crkvom, jašila onaj nesrećni i siromašni narod.
Doduše socijalizam je doneo i neku svest o socijalno pravednijem društvu, ali prvobitna namera njegovih tvoraca je imala sasvim drugačije ciljeve. Satanizam takođe ima svoju ulogu u urušavanju moralnih vrednosti. Pad moralnih vrednosti, jednostavnije pad morala = gubitak volje i mirenje sa nepravednim novim svetskim poretkom.
Ti, naravno, "znaš" koji su to ciljevi. Sem toga, o kojim to tačno moralnim vrednostima govorimo? Od kada je to hrišćanstvo bedem morala?
Koliko nepravde u svetu a nigde javne osude intelektualne elite.
Nije istina - prati dešavanja na sajtu (http://www.iheu.org/) i fejsbuk stranici (International Humanist and Ethical Union | Facebook) Međunarodne humanističke i etičke unije, Britanskog udruženja humanista (British Humanist Association - London, United Kingdom - Organisation à but non lucratif | Facebook), da navedem samo neka mesta gde se može videti to što ti smatraš da ne postoji.
Gde je bila SPC kada je trebalo onog pedofila osuditi? Umesto toga, isti se nije pojavljivao na ročištima, slučaj je na kraju zastareo, a taj Pahomije je dobio orden. Pravi bedem morala je ta SPC, nema šta.
Nametanjem da je homoseksualnost normalna pojava, takođe se atakuje na moralne vrednosti društva, sa krajnjim ciljem da se dođe do da tako nazovem obamrlosti današnjeg čoveka na sve druge negativnosti i nemoralnosti.
Upravo suprotno - krajnji cilj današnjih naprednih pokreta i pogleda na svet, u koji spada i Humanizam koji ja zastupam, jeste razvijanje moralnosti i etičnosti kroz razvijanje ličnih sloboda i socijalne odgovornosti.
Menja se svest današnjem čoveku do te mere da je postala svakodnevna pojava bezosećajnost prema drugome ili bližnjem svom, ne zainteresovanost za muke drugih, ne solidarnost itd. Zato je valjda crkva kao poslednje uporište morala, toliko na udaru homoseksualizma, satanizma i sl.
Pitaj tu decu koja su se susrela sa "moralnim" Pahomijem da li crkvu vide kao poslednje uporište morala. Ja bih rekao da jeste poslednje uporište, samo ne morala nego nečeg drugog...
Poslednja izmena: