Otkrivenje 13:17

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bog je duh,jedino lice jednog Boga je bilo u Isusu Hristu.
Pa, kada vi vjernici, koji spavate sa Biblijom pod jastukom, ne možete da se složite čak ni oko toga šta je Bog i kako izgleda, šta očekujete od onih koji ne vjeruju, ili malo vjeruju? Sad i Bog ispada velika dilema - da li je duh, da li je otjelovljen, da li je jedan ili tri entiteta...? Da li je moguće da se bar složite oko toga?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, da...vidim.:???:

Adventistička vjerovanja: Svetom Trojstvu daju druga objašnjenja, Bogu, Ocu i Sinu pripisuju Božansku narav, a o Duhu Svetom govore nejasno i tvrde da je to samo Božja sila, tj. jedna božja kreacija.

Nisam znala da ste toliko razdjeljeni.

Najvažnije adventističke skupine su:

1) Adventisti sedmog dana
2) Adventisti kršćani
3) Evanđeoski adventisti
4) Životno adventističko jedinstvo
5) Božja crkva
6) Adventistička braća vremena

Greska, Duh Sveti je Bog isto kao i Otac i Sin, i on je licnost.

Nikada nisam cuo za ove frakcije sa imenom Adventizma.
Poznajem samo Hriscansku Adventisticku crkvu, Reformni pokret Adventista sedmmog dana, i cuo sam da ima jos jedna.
Bez obzira, ljudi se mogu podeliti iz razlicitih razloga, istina je jedna, i crkva koja ima autoritet da je propoveda je jedna.

Pa, kada vi vjernici, koji spavate sa Biblijom pod jastukom, ne možete da se složite čak ni oko toga šta je Bog i kako izgleda, šta očekujete od onih koji ne vjeruju, ili malo vjeruju? Sad i Bog ispada velika dilema - da li je duh, da li je otjelovljen, da li je jedan ili tri entiteta...? Da li je moguće da se bar složite oko toga?

To je bar jasno, i biblija nedvosmisleno govori o tome, da pored njega postoje i dva druga entiteta - Bog Otac i Sveti Duh.
On sa Ocem razgovara, njemu se moli, Bog govori Isusu svojim glasom, Isus upucuje na Oca, Obecava da ce poslati drugog utesitelja Duha Svetoga dok on bude na nebu u svetinji, on odlazi na nebo i sedi pored Oca...itd.

Evo samo jednog biblijskog dokaza da Bog i Isus nisu jedna licnost, vec da su to dve nezavisne licnosti:

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Jevandjelje po Marku 16. 19 )

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Greska, Duh Sveti je Bog isto kao i Otac i Sin, i on je licnost.

Nikada nisam cuo za ove frakcije sa imenom Adventizma.
Poznajem samo Hriscansku Adventisticku crkvu, Reformni pokret Adventista sedmmog dana, i cuo sam da ima jos jedna.
Bez obzira, ljudi se mogu podeliti iz razlicitih razloga, istina je jedna, i crkva koja ima autoritet da je propoveda je jedna.

To je bar jasno, i biblija nedvosmisleno govori o tome, da pored njega postoje i dva druga entiteta - Bog Otac i Sveti Duh.
On sa Ocem razgovara, njemu se moli, Bog govori Isusu svojim glasom, Isus upucuje na Oca, Obecava da ce poslati drugog utesitelja Duha Svetoga dok on bude na nebu u svetinji, on odlazi na nebo i sedi pored Oca...itd.

Evo samo jednog biblijskog dokaza da Bog i Isus nisu jedna licnost, vec da su to dve nezavisne licnosti:

"А Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Jevandjelje po Marku 16. 19 )

Dobro, a šta onda čita mrsavkic, kada tvrdi da je Bog duh? Čitate li vi obojica istu Bibliju?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dobro, a šta onda čita mrsavkic, kada tvrdi da je Bog duh? Čitate li vi obojica istu Bibliju?

Ako si pratio predhodne komentare korisnika Mrskavic, on veruje da su Bog Otac, Isus Hristos i Duh Sveti jedna te ista licnost, odnosno da je Bog Otac sam sisao sa neba i uzeo oblicje Isusa, a potom kasnije svetog Duha.

Dakle ne postoje tri licnosti, vec jedna, Bog koji je uzimao razlicita oblicja.

To sad povlaci razlicita pitanja kao sto su, sa kime Isus razgovara u Jevandjeljima, kome se moli, na koga upucuje, ko mu govori pred ljudima i apostolima, pored koga je seo nakon vaskrsenja i odlaska na nebo... itd?

Ja koristim razlicite prevode, sve koje koriste i drugi Hriscani, ali najvise prevod Danicic - Karadjic, i u svakom prevodu stoji isto, a licno ne znam koji prevod koristi Mrskavic, i cije tumacenje podrzava, mada je biblija po tom pitanju nedvosmisleno jasna.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Još nisam skopčala kojoj crkvi pripada mrsavkic, možda je Jehovin svjedok, ali u svakom slučaju mrsavkic, spedy i harribonnot su trojica forumaša (gle, TROJICA) :) koji ne ispovjedaju vjeru u Presveto Trojstvo.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pa ne moraju, oni su Trojstvo:D
koliko ja razumevam jurivaka bolje poznaje od vas Bibliju ,jer nije opsednut duhom crkve. njemu je logicno i za razumeti da proguta pricu o trojednom Bogu,prvo sto Biblija nigde to ne spominje. i tragicno je ,a o tome sam i poceo, sto ovoliko smucivanja se donosi kroz nesto sto Biblija ne pise ,jednom jurivaki. da li ce neko biti odgovoran za krv njegovu na svojim rukama na dan suda?
dakle,ako nesto ne pise kako onda mi mozemo reci trojedan Bog? na kontu licnih tumacenja na izgled nejasnih stihova,kao sto su sedi ocu s desna? ako ne znamo sto to znaci to nam ne daje pravo da "znamo "na nacin na koji Biblija to ne govori,i ne spominje,tj., da to mora da su dve osobe onda itd! Bog se ne gnevi ako mi nesto ne znamo,ali se gnevi ako pokusamo biti prepametni pa zaobici i ne cekati na Gospoda dok nam se ne otkrije to sto ne znamo i to ako opet Bog oce,kao sto je i pisano,niko ne zna ko je sin do Otac,i niko ne zna Oca do sin i AKO SIN HOCE KAZATI!!
ja sam sugestivno napisao jovanovo jevandjelje 17 gl. gde Isus kaze jasno sta je vecni zivot! prema tome ako je Bog rekao sta jeste vecni zivot onda zasto se ne prihvatimo tog svedocanstva. 3.red kaze jasno da je vecni zivot prepoznati Jedinog svetog Boga i poslatog Isusa hrista.6. rec kaze jasno da je on Isus objavio pozvanima ime Oca. ime Spasitelja. jedino ime koje je objavljeno za nase spasenje je ime Isusa hrista. i svi do 4.veka imali su jasno krstenje (a i danas postoje oni koji to tako cine) u ime Gospoda Isusa Hrista. i niko nikad u apostolsko vreme nije postavio pricu o tri boga niti krstio u trojstvo. ako ovo nije zabrinjavajuce onda sto reci,osim da je jedan duh na trojicarima ,a koji ne moze biti Bozji,jer ne postoji jedan duh na apostolima,a drugi na vama trojicarima,jedan je krivi duh lazi,vrlo jednostavno. ne mozemo Boga naciniti lazovom kada je jasno receno sta je vecni zivot. zar bi Bog zanekao da kaze prepoznati jednog trojedinog?ali on kaze ovo je zivot vecni,prepoznati u poslanom Isusu Hristu Jednog jedinog Boga kako ga Biblija sve vreme donosi. u 1000 stranica nigde pomena trojstva . mi mozemo nesto znati i nesto ne znati,ali ne mozemo znati nesto osim toga Bog je jedan jedini. ako misao "sedi s desna Bogu",ne mozemo razumeti u sklopu sustine Jedan jedini onda nemojmo se praviti mudriji od Boga i reci pogibeljno,mora da je to dve ili tri osobe,dok pise da sedni Bogu s desna,tj.Ocu s desna. moze se reci razgledaanje ovoga ali mislim da je to suvisno,ako nece verovati jednostavnom donosenju istine tesko da ce verovati neko ovde malo dubljem razgledanju. savet bi dao,Bojte se Boga i trazite njegovu Rec a ne crkvenu rec nekih proroka,prorocica,papa i kardinala i koga sve.malo je onih koji ce naci uski put ,pisano je,klonite se te guzve i ordije,mnozine,nije tu Bog.
Man of God-Cekanje na Gospoda (Part 2.) - YouTube

jos bih dodao jedan citat iz jova,3. da vidimo kako to Isus je na zemlji a kaze da je u nebu,kad se neko vdc brine kako to mozebiti da bogocovek se moli,i navodno kome se moli,pakako onda moze Isus reci da je i dole i gore isti cas? 12. ne verujete KAD SAM VAM KAZAO O ZEMALJSKIM STVARIMA,kako ce te verovati ako vam kazem o nebeskim?13. i niko se nije popeo na nebo- sem onoga sto je sisao sa neba ,KOJI JE NA NEBU.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitanje za Mrsavkica:

Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Jevandjelje po Marku 16. 19 )

Pored koga je Isus seo nakon odlaska na nebo, da li pored sebe samoga ilu pored neke druge licnosti njemu ravne?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pitanje za Mrsavkica:

Господ пошто им изговори узе се на небо, и сједе Богу с десне стране" ( Jevandjelje po Marku 16. 19 )

Pored koga je Isus seo nakon odlaska na nebo, da li pored sebe samoga ilu pored neke druge licnosti njemu ravne?
vec sam odgovorio u prethodnom postu,upravo u vezi primera satim stihom. ako nesto ne poznajemo do kraja,a to nije greh,to ne znaci da mozemo od toga praviti dve osobe,dva lica itd. ma kako nam to zvucalo cudno,priznajmo radije nerazumljivo ,mi moramo to gledati u kontekstu Biblije koja izricito donosi Boga kao Jednog Jedinog,ne trojedinog. ako to ne mozemo resiti u tom kontekstu onda to ostavimo po strani i dalje ispovedajmop jednog Jedinog Boga. ko nam trazi vise od ovoga? u sustini ovo se stalno provlaci samo kao motiv tudje greske davno sacinjene u nikeji,da bi se ta greska odrzala,buduci da su mnogi nastavili zidati na toj pogresci.
ocigledno da je cak neverovatbno za primiti da je ne samo smisao sin Bozji postao dvojedini bog vec cak i dokraja besmisleno tvrdjenje da je i sveti Duh ,poseba osoba u bostvu! pa Bog je duh,naravno da je uz to i sveti Duh,nije valjda problematicno da je Bog svet a da je jasno svedocanstbvo Boga da je on Duh.kao sto je Rec,pa zar i Rec trebamo proglasiti osobom? posebnom od jednog Svemoguceg. to je doista totalna konfuznost naspram jasnog ucenja Pisma.kojim Duhom su govorili proroci onda? svertim ilinekim drugim starozavetnim svetim Duhom,a apostoli opet novozavetnim svetim Duhom. ne cudi sto ateisti se cudom cude na ovake nerazumnosti,a i jevreji,buduci za trojstvo jasno kazu da je u pitanju totalno neznabostvo.ne znati nista o pravom Bogu! a Isu7s kaze da je spasenje od jevreja.ar jevreji ne znaju da je Bog trojedan? vrlo cudno. preda primetimo da oni za taj veruju iskaz s pravom kazu totalno neznabostvo.logicno cak.
cilj sotone kroz nikeju i pricu o trojstvu je jasan,sakriti jedino ime spasenja Isus. ne videti kako Duh Bozji deluje u delima apostola a videti nesdto sto ne pise,i videti nikejce otpadne ljude crkve tog vremena,kao temelj istine je doista prepoznatljiv stav Pisma ,da je na svakom takom tumacu jedan demonski duh na zalost.jedno robovanje pogresnom duhu. za svaku taku nauku Bog mora suditi na zalostsvojim pravednim sudom. ili ceonda apostole morati suditi? neko mora na sud...

Natrag