Otkrivenje 13:17

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkic, tvoje namere nisu podle i zle, i tvoje misli i razmišljanja ne idu iz oholog srca. Ali razmišljaš po ljudskoj ograničenoj logici kada je Trostvo u pitanju...Ne radi se o tri boga, radi se o Tri Božija Lica Jednog Boga-> Otac, Sin, Sveti Duh.
U Jevanđeljima je to sasvim lepo objašnjeno i očitano. Ali ako polovično čitamo, preskačući čitave pasuse po sopstvenim željama, onda se to ne vidi...
ja mislim da mi hriscani trebamo iskljuciti nase umovanje,i ja sam uvek bio za to. Bog je duh i on se mogao videti samo u teofaniji,da li starozavetnoj kod avraama kao covek sa dva andjela,da li kao vatreni stub ili oblak koji je vodio izrael ka zemlji obecanja,da li kao goruci grm kod mojsija,kao silan glas na gori,kaoi tihi glas kod ilije,da li kao forma gol;uba na jordanu i glas sa neba(on nije ogranicen na jedno fiksno mesto opn je duh i dise gde hoce i kako hocer i kad hoce) kao sto je vidjen i u licu Isuaa Hrista. to je jedino lice jedinog Boga. duh nema lica zasebno. Pismo ne poznaje ,iskren sam ka tebi,ne poznaje pojam trojedan. sve ostalo sto nam se moze uciniti da je to trojedan je fiks ideja,ma kako to pisalo,jer onaj koji ej sebe objavioBog je jasan on je Jedan jedini. Biblija nikad ne donosi Bozja lica u mnozini niti pak tri lica ili trojednog izricito jednog. postoji nase nerazumevanje i dugo ukorenjena nikejska prevara o tri Boga vekovima te ne cudi ako danas to postaje jedan kamen za spoticanje poznati Isusa hriata kao tog jedinog Boga,koji se objavio u telu kao Jahve svemoguci. Biblija je jednostavnost ne konfuznost i teolopsko mdrovanje. tertulijani,origeni i drtugi crkveni filozofi su doneli konfuznost,ali Pismo ostyaje do veka isto,Jedan jedini je Bog. ne prepoznati gde on deluje u kojoj objZvi znaci ne prepoznatui zivot. to se desilo kajafi i druzini. to se desava trojicarima. svaki jedan tekst mora biti jednak prvoj osnovnoj objavi Bog je jedan jedini. ako to ne mozemo uklopiti u tu istinu onda je nasa greska. nama se ne trazi da mudrujemo vec da uzmemo sto je za nase spasenje otkriveno. Isus nije ucio ako ne mozete znati sta znaci Isus s desna Ocu necete uci u zivot,vecako ne budete verovali u jedino ime spasenja pod nebom koje je objavljeno a koje je Isus Hristos necetew moci imati blagoslov. covek moze da ne razume,jer sad gledamo kao kroz zagonetku neke stvari kaze pavle ali kad ga vidimo gore znacemo sve o njemu i kakav jest Bog.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
@mrsavkic
kolega nisam te razumio najbolje zato pitam
da li ti tvrdiš da je Isus Bog ?
Isus je po posl.kolosanima 2. SVA PUNINA BOGA JAHVEA TELESNO,SVA PUNINA BOZANSTVA TELESNO Dakle ne punina coveka telesno,jer je on obukao telo sa svrhom da dodje kao Spasitelja na svoj izabrani nacin ,vecPUNINA BOZANSTVA jAHVEA TELESNO I TO SVA PISE. to govori ko je Isus. ko tvrdi da poznaje Boga mora to dokazati na nacin da pozna onoga koji je poslat Isusa Hrista tj. da ga prepozna u Njemu kao puninu Bozanstva. inace masamo. u tome je tajna vecnog zivota ,jovan 17 3 i 6. stih ,posl.Jovana 1. 5.gl zivot vecni imaju oni koji veruju U IME SINA BOZJEGA. zato je pisano ko nema sina nema ni oca.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Isus je morao doći u tijelu da bude kao čovjek, novi Adam
i da dokaže kako se Božji Zakon 10.zapovijedi može održati u punini kada se čovjek oslanja na Boga
kolega savkiću napisao si stotine riječi o Isusu a ja te opet ne razumijem
dakle ponavljam ti pitanje
da li ti tvrdiš da je Isus, Sin Božji -Sin Jehovin Bog ili ne ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Isus je morao doći u tijelu da bude kao čovjek, novi Adam
i da dokaže kako se Božji Zakon 10.zapovijedi može održati u punini kada se čovjek oslanja na Boga
kolega savkiću napisao si stotine riječi o Isusu a ja te opet ne razumijem
dakle ponavljam ti pitanje
da li ti tvrdiš da je Isus, Sin Božji -Sin Jehovin Bog ili ne ?
u cemu bi bila prorocka rec dfanas ispunjavana,da ce Isus biti kamen spoticanja mnogima DAPADNU i stena sablazni ? u cemu. Isus je titulatorno sin Bozji,sin covecji,prorok Mesija.
Isus je Bog Jahve u telu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kako kolega savkiću ?

kada je Isus jedini od Boga Jehove porođeni, dakle nestvoreni
Isus je izašao iz sjaja slave i moći Boga Jehove, Božjim glasom
sam Jehova je rekao: izađi iz mene Sine moj
od prije svakog vremena, prije nego je bilo šta stvoreno Isus je bio zajedno sa Ocem
Krist nije Bog niti če to ikada biti, ali mu je ravan
dakle ima Božanstvo u sebi, svemoč, sveznanje, sveprisutnost
Isus ima sposobnost da svojim glasom može kreirati život

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kako kolega savkiću ?

kada je Isus jedini od Boga Jehove porođeni, dakle nestvoreni
Isus je izašao iz sjaja slave i moći Boga Jehove, Božjim glasom
sam Jehova je rekao: izađi iz mene Sine moj
od prije svakog vremena, prije nego je bilo šta stvoreno Isus je bio zajedno sa Ocem
Krist nije Bog niti če to ikada biti, ali mu je ravan
dakle ima Božanstvo u sebi, svemoč, sveznanje, sveprisutnost
Isus ima sposobnost da svojim glasom može kreirati život
ja respektujem tvoje misljenje,ali mi se cini da moras uci u kazano. nije Bog a ima bozanstvo u sebi? nije li to kontradiktorno?ko ima bozanstvo u sebi je Bog,zar ne. citaj posl.kolosanima,unutar Njega Hrista prebiva sva punina bozanstva Jahvea Telesnso,sva ne deo bozanstva,pise sva! i oprez nalaze apostol,da vas niko ne prevari nikakom filozofijom o ovog sveta i praznim nadimanjem....
pitao sam laodikeju koji drzi trojstvo kako mogu dvojica biti vecna,koliko onda vecnosti imamo? dve ,tri? Isus nije u telu imao sveprisutnost,ni sveznanje,kaze da o dolasku kraja svega ne znaju ni andjeli,ni on .njegova sluzba u telu je bila takada je telom umro na krstu kako petar pise u poslanici(Bogu nije moguce valjda umreti) kako vecni Bog moze umreti?!! dakle telo je okusilo smrt,bilo bolesno,slabo,gladno umorno(kako se Bog vecni moze umoriti?) i sam Isus kaze stoga da telo ne pomaze nista,ono sto je on bio Bozanstvo u njemu je bilo u sili i nije umrlo,vec je duhom sisao u donje delove zemlje pise das propoveda onima koji ne htese verovati u pretpotopno vreme,dakle Isus kad deluje kao Bog obara hramsku strazu na zemlju recima ja sam taj,a kad potom kao covek kaze ja sam nista se ne dogodi i oni ga odvode kajafi na sud.Isus je vecni zivot jer njegovo iem oznacava sta je on u sustini Jehosu Jahve spasitlje,ili na sprskom Isus.zato je to ime Isus jedino dato pod celim nebom kojim se mi mozemo spasiti i samo u njegovo ime apostoli su logicno krstili jer samo u tom imenu se moglo dobiti oprost greha stoga su i jovana ucenici bili u efezu privedeni na ponovno krstenje u ime Isusa . to je rec Gospodnja.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega savkiću
Krist ima sve atribute Božanstva: svemoć sveznanje sveprisutnost
ali unatoč tome nije Bog
istina je da mu je ravan, ali Bog nije
jer Jehova je jedan jedini
pročitaj pa se zamisli u Evanđelju Ivan 14:28 gdje Isus govori:

Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama.
Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.
Evanđelje Ivan 14:28

Apostol pavao piše:

Ali hoču da znate da je Krist glava svakome čovjeku
da je čovjek glava ženi i da je Bog glava Kristu
1 Korinćanima 11:3

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kolega savkiću
Krist ima sve atribute Božanstva: svemoć sveznanje sveprisutnost
ali unatoč tome nije Bog
istina je da mu je ravan, ali Bog nije
jer Jehova je jedan jedini
pročitaj pa se zamisli u Evanđelju Ivan 14:28 gdje Isus govori:

Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama.
Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.
Evanđelje Ivan 14:28

Apostol pavao piše:

Ali hoču da znate da je Krist glava svakome čovjeku
da je čovjek glava ženi i da je Bog glava Kristu
1 Korinćanima 11:3
vec sam jednom rekao,svaki stih se mora naci jednakim onom sto Bog o sebi govori,Bog je Jedan jedini. takodje u Jevrejima 7. kaze seda je Isus bez oca majke,bez pocetka i kraja bez rodoslovlja. kad Isus dakle ima sve ovo,rodoslovlje i pocetak i kraj a kad nema? dakle kao covek rodjen ima sve ovo,kao Bog nema nista od nabrojanog. da li jevrejima 7. je kontradiktorno od mesta koje sipomenuo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Posto je korisnik Mrskavic izbegao pitanje, Dda li neko ima odgovor pored koga je Isus Hristos seo sa desne strane nakon svog odlaska na nebo?

"A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Poslanica Apostola Pavla Hebrejima 7.poglavlje govori da je židosvko svečenstvo bilo nesavršeno a Kristovo svečenstvo savršeno
piše da je svećenik Melkisedek
7:3 bez oca, bez majke, bez rodoslovlja, koji nema ni početka ni svršetka života
štoviše sličan Sinu Božjemu, ostaje vječno svećenik
a za Kristovo savšeno svećeništvo piše:
7:27 koji ne mora kao veliki svećenici prinositi žrtve svaki dan,
najprije za svoje grijehe, zatim za grijehe naroda, jer je to učinio jedanput zauvijek
prinoseći samoga sebe

@laodikeja
piše u poslanici Kološanima Apostola Pavla
3:1
Krist sjedeči Bogu s desne strane

Poslednja izmena:
Natrag