kako kolega savkiću ?
kada je Isus jedini od Boga Jehove porođeni, dakle nestvoreni
Isus je izašao iz sjaja slave i moći Boga Jehove, Božjim glasom
sam Jehova je rekao: izađi iz mene Sine moj
od prije svakog vremena, prije nego je bilo šta stvoreno Isus je bio zajedno sa Ocem
Krist nije Bog niti če to ikada biti, ali mu je ravan
dakle ima Božanstvo u sebi, svemoč, sveznanje, sveprisutnost
Isus ima sposobnost da svojim glasom može kreirati život
ja respektujem tvoje misljenje,ali mi se cini da moras uci u kazano. nije Bog a ima bozanstvo u sebi? nije li to kontradiktorno?ko ima bozanstvo u sebi je Bog,zar ne. citaj posl.kolosanima,unutar Njega Hrista prebiva sva punina bozanstva Jahvea Telesnso,sva ne deo bozanstva,pise sva! i oprez nalaze apostol,da vas niko ne prevari nikakom filozofijom o ovog sveta i praznim nadimanjem....
pitao sam laodikeju koji drzi trojstvo kako mogu dvojica biti vecna,koliko onda vecnosti imamo? dve ,tri? Isus nije u telu imao sveprisutnost,ni sveznanje,kaze da o dolasku kraja svega ne znaju ni andjeli,ni on .njegova sluzba u telu je bila takada je telom umro na krstu kako petar pise u poslanici(Bogu nije moguce valjda umreti) kako vecni Bog moze umreti?!! dakle telo je okusilo smrt,bilo bolesno,slabo,gladno umorno(kako se Bog vecni moze umoriti?) i sam Isus kaze stoga da telo ne pomaze nista,ono sto je on bio Bozanstvo u njemu je bilo u sili i nije umrlo,vec je duhom sisao u donje delove zemlje pise das propoveda onima koji ne htese verovati u pretpotopno vreme,dakle Isus kad deluje kao Bog obara hramsku strazu na zemlju recima ja sam taj,a kad potom kao covek kaze ja sam nista se ne dogodi i oni ga odvode kajafi na sud.Isus je vecni zivot jer njegovo iem oznacava sta je on u sustini Jehosu Jahve spasitlje,ili na sprskom Isus.zato je to ime Isus jedino dato pod celim nebom kojim se mi mozemo spasiti i samo u njegovo ime apostoli su logicno krstili jer samo u tom imenu se moglo dobiti oprost greha stoga su i jovana ucenici bili u efezu privedeni na ponovno krstenje u ime Isusa . to je rec Gospodnja.