Otkrivenje 13:17

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
Biblijski nauk jasno govori da je Bog Jedan Jedini Vječni Jehova
zakomplicirao si ti istinu o Bogu tvrdnjama koje nema u Bibliji da je Bog trojedini, nazivaš ga raznim imenima koja Bogu ne pripadaju
2011.g jasno si napisao da je Bog Jedini u svom jednom postu

zašto danas tvrdiš drugačije da je trojedini kada to ne stoji na temeljima reci Bozje ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nisam ja komplicirao, vec Mrsavkic, ja sam prikazao samo prizmu njegovog sagledavanja.

Ucenja da je Isus Bog ili da to nije jesu razlicita, ali su mnogo objektivnija, ali ono sto govori Mrsavkic ja licno ne mogu prihvatiti jer je to suvise ljudska mistifikacija Boga i Isusa Hrista koja ne stoji na temeljima reci Bozje.
Bog kaze das je on Bog jednostavnosti. kako sam ja to iskomlicirao?sam sam ti prezentovao jasni Bozji aprirorni stav,Bog je Jedan jedini. i da je njegovo ime jedino pod nebom dato zaSPASENJE Isus Hristos. gde je to zakomplikovano? to kaze Bog,onda je loi to Bog zakomplikovao? ili si ti u nemogucnosti da doneses resenje tekstova kroz jasnu"matematicki znak jednokaosti i resenja na kraju jednacine,pribegao svojoj crkvenoj dogmatskoj mistifikaciji matematickog novog resenja,gde si znak puta zamenuo sa znakom plus te si dobio tri mesto jedan Bog.
spedy zna da je Jahve ime Boga Jedinoga ali ne razumeva da je Jahve rekaod a ce doci kao jedini Spasitelj u navrsenju prorockog vremena i da je to ucinio u objavi coveka Isusa Hrista.donevsi izabranima za koje se molio(sam kaze,ne moli za sve) ime Bozje Jehosu.Jahve Spasitelj ,na sprskom Isus. vrlo jednostavno otkrivenje. to sto tebe laodikeja muce cudni stihovi Bozjeg promisla to je druga stvar. kako ces u otkrivenju razjasniti objavu koja stoji da na prestolju se vidi Jagnje. kolikoonda njih ima na prestolju? Vecni jahve,Sin Bozji Isus i Jagnje? gde je sveti Duh? gde on sedi kao osoba? po trojicarima? i koliko to njih stoji na prestolju? vise od dva ,vise i od tri,sad i Jagnje? koliko je to onda,racunaj? resi? vidis svako odlazenje od Jednog Jedinog donosi samo nerazresivu konfuznost tek. ocemo da udjemo u Bozju sustinu delovanja.
pisao sam ti kako Isus sam kaze nebesko,da je dole i da je isti cas tvrdio da je gore na nebesima,jovan 3.gl. kako sad to mozes objasniti,ajde daj ti odgovor postop ti znas kako je to moguce. ti kazem trojicarski otac je jedna osoba gore sin druga dola.ali sad u jovanu 3,. Isus kaze licno tebi i meni da je on tu med onima kojima govori i da je i gore na nebu? kako ces sad to razmrsiti? on ne kaze ja sam ovde a moj otac gore sto bi tebi pasovalo,vec za sebe kaze da je dole i da je u nebu isti cas,kako?
BOzja transformacija delovanja i raskazivanja prorockih sluzbi,delovanja u vremenu,van vremena mi to ne mozemo vremenski ljudi uhvatiti sve dok ne budemo gore i videli ga kakav jest.
najveca zamka za tebe i druge po pitanju trojstva jeste da gubite spasenje jer trojstvo je zamka zbog odbacivanja jedinog imenma Spazenja tj. jedinog Vecnog spasitelja u imenu Isus.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
@laodikeja
Biblijski nauk jasno govori da je Bog Jedan Jedini Vječni Jehova
zakomplicirao si ti istinu o Bogu tvrdnjama koje nema u Bibliji da je Bog trojedini, nazivaš ga raznim imenima koja Bogu ne pripadaju
2011.g jasno si napisao da je Bog Jedini u svom jednom postu

zašto danas tvrdiš drugačije da je trojedini kada to ne stoji na temeljima reci Bozje ?

Onda mogu da zaključim samo jedno, da ne poznaješ biblijski kontekst po ovom pitanju, a on govori o tome da je Isus pre nego što je preuzeo ljudsko telo, bio večni Bog, jedno sa Ocem kroz čitavu večnost.

Evo samo dva teksta koji govore o ovome:

"A sinu: Presto je Tvoj, Boze vavijek vijeka; palica je pravde palica carstva TVOG
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te,
Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.

( Jevrejima posl;anica 1. 8 - 12 ).

Potvrda u starom zavetu:

"Presto je Tvoj,
Bože, večan i nepokolebljiv; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice.
Ljubiš pravdu i mrziš na bezakonje; toga radi pomaza te,
Bože, Bog Tvoj uljem radosti više nego drugove Tvoje.
Sve haljine tvoje mirišu smirnom, alojom i kasijom. Koji žive u dvorima od minijske slonove kosti, one te vesele.
Carske kćeri dvore te; s desne ti strane stoji carica u ofirskom zlatu.
Čuj, kćeri, pogledaj i obrati k meni uho svoje, zaboravi narod svoj i dom oca svog.
I caru će omileti lepota tvoja; jer je On Gospod tvoj, i Njemu se pokloni.
Kći Tirova doći će s darovima, najbogatiji u narodu tebe će moliti.
Sva je ukrašena kći careva iznutra, haljina joj je zlatom iskićena.
U vezenoj haljini vode je k caru; za njom vode k tebi devojke, druge njene.
Vode ih veselo i radosno, ulaze u dvor carev.
Mesto otaca tvojih biće sinovi tvoji, postavićeš ih knezovima po svoj zemlji.
Učiniću da se ne zaboravlja ime tvoje od kolena na koleno; potom će te slaviti narodi va vek veka. ( psalam 45. 6 - 17 ).

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Isus ne samo da ima preijesto, nego je i Gospodar
i ne samo to nego dijeli vlast sa Ocem Nebeskim, Bogom Jehova
svi arhanđeli, anđeli, upravitelji svemira, sva stvorena se klanjaju licem do zemlje pred Kristom, odavajući tako poštovanje
ali, unatoč svemu tome, On nije Bog

laodikeja pročitaj Evanđelje Marko
Nego idi k braći mojoj i kaži im: Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
Marko 10:18

mislim da i malo dijete odmah shvača da je Jehova Jedan Jedini
i da Spasitelj nije izjavio da ide bogovima

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
svi arhanđeli, anđeli, upravitelji svemira, sva stvorena se klanjaju licem do zemlje pred Kristom, odavajući tako poštovanje

Nego idi k braći mojoj i kaži im: Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."

prijatelju moj,zbrka nastaje upravo ne prepoznavati Vecnog u Isusu Hristu. ako ne uhvatimo sustinu spasavajuceg imena onda ne razumevamo ni poslanje ni onoga koji je sebe nazvao jedinim Spasiteljem. Bog je Rec. osim Reci nema Boga. kaze jasno da je ta Rec obukla telo. sta je onda Rec u telu,ako je Bog Rec?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Bog je riječ
riječ novog i starog zavjeta
stari zavjet najavljuje dolazak Spasitelja, novi zavjet ispunjuje obećanja
riječ je obukla tijelo, tijelo je Krist,
riječ u tijelu je Krist, Spasitelj, jer je govorio, iznosi istinu o Bogu i spasenju
Božja riječ u tijelu je Sin Njegov u prvom redu, u drugom redu smo to mi kršćani koji naučavamo vjeru Kristovu, jer i mi učimo isto onako kako je Spasitelj učio

Isus kaže:
nemojte misliti da dođoh ukinuti Zakon i proroke, već da ih ispunim Evanđelje Matej 5:17
dakle Isus drži Božji Zakon
prva zapovijed govori:
Ja sam Jehova Bog tvoj Jedini, ne imaj drugih bogova kraj mene
znači Isus nije Bog, jer Jedan je Jehova i nema drugoga

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Tekstovi koje sam naveo nedvosmisleno govore o tome da se Bog Otac obraca sinu sa Boze, i pridaje mu atribute koje poseduje samo Bog.

Nisi razumeo zasto je Isus davao takve izjave od kojih si ti pomenuo iz jevandjelja po Marku, a to je up[ravo zato sto je uzeo ljudsko telo i postao covek izjednacivsi se sa nama kao stvorenjima Bozjim.
Iz tog razloga je mogao reci da je Bog njegov Otac kao sto je Otac svakog coveka koji se radja na zemlji, da on postuje Boga kao sto je svaki covek duzan da postuje, i da je on odrzao zapovesti Bozje, kao sto svaki covek treba da odrzi.

"Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;

Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.

Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

U 1 glavi Jevandjelja po Jovanu za Isusa se kaze:

"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA, I BOG BESE REC.
ONA U POCETKU BESE U BOGA (original kaze "KOD BOGA" )
SVE JE KROZ NJU POSTALO I BEZ NJE NISTA NIJE POSTALO STO JE POSTALO.
U NJOJ BESE ZIVOT, I ZIVOT BESE VIDELO LJUDIMA, I TAMA GA NE OBUZE.
I REC POSTADE TELO, I VIDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA"

U ovom tekstu Isus je predstavljen kao rec Bozja koja je STVORITELJ, u kojoj je ZIVOT i VIDELO, i da je ta rec BOG koji je uzeo ljudsko TELO postao COVEK.

Ovo je tako jasno i nedvosmisleno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
koliko onda bogova imamo(laodikeja jjej dobrop objasnio) dali je Rec jedan Bog a Bog koji je ta Rec drugi Bog. pomalo smesno tcrdjenje. onaj koji rec izgovara on je sam ta Rec koju je izgovorio. sad dali ce Jedan koji je Rec svojim promislom uzeti i tu Rec koja je on sam Jedini Bog obuci u telo ,toje njegov promisao ,i da lic e ona govoriti u odnosu ljudskih bica ,moliti se,ici na krstenje,biti raspet,biti prvosvestenik za ljude,prrook,mesija,jagnje, sudija sa crvenom haljinom od krvi na belom konju,sedeti s desna dok ne polozi poslednjeg neprijatelja smrt itd to je dakle Bozja sustina delovanja koju mi moramo priznati donekle samo razumemo,ali osnovica je da je Bog Rec ,jedan jedini Bog je Rec,i nema vise od jednog Boga. kada dobijemo jasno razumevanje da je Isus Bog to ga ne cini drugim bogom onog casa kada on deluje kao Spasitelj i predstavlja u molitvi nas ljudska bicas kao i u casu smrti i vaskrsa na kraju,te kada se isti Jedan sveti vraca u formi Duha svetog na crkvu spasenih i pecati ih sve vreme,(marko 16,dela 2.gl.) tako Bog nam otkriva sebe kao andjela Gospodnjeg u starom zavetu i mnogo drugih manifestacija,u novom takodje,a sustinski on ne donosi niti jedan drugi izvestaj osim Jednog Jedinogi da ga prepoznamo u poslatom Sinu kao vecnog Jedinog,te da se krstimo u jedino dato ime jedinog SpasiteljaIsus Hristos. to sa posvecenjem ,koje je ispunjavanje Duhom ,je sustinski dato za vecni zivot. sve ostalo je zamka i manipulacija i cilj te manipulacije sotone je da odvede coveka od onoga sto jeste vecni zivot(gore izneseno)_ kao i evuu edemu,cega radi pavle sa zebnjom i kaze,dase boji da nas sotona kao evu ne zavede,ne odvede od prostote jevandjelja. da li je teolosko mudrovanje o necemu sto Biblija ne govori,kao pricu o tri boga u jednom jednbostavnost jevandjelja?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
da se Bog Otac obraca sinu sa Boze,

laodikeja to Biblija nigdje ne naučava

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
da se Bog Otac obraca sinu sa Boze,

laodikeja to Biblija nigdje ne naučava

Novi zavet:

"A sinu: Presto je Tvoj, Boze vavijek vijeka; palica je pravde palica carstva TVOG
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje:
toga radi pomaza Te,Boze Bog tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima posl;anica 1. 8 - 12 ).

Potvrda u starom zavetu:

"Presto je Tvoj, Bože, večan i nepokolebljiv; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice.
Ljubiš pravdu i mrziš na bezakonje;
toga radi pomaza te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti više nego drugove Tvoje.
Sve haljine tvoje mirišu smirnom, alojom i kasijom. Koji žive u dvorima od minijske slonove kosti, one te vesele.
Carske kćeri dvore te; s desne ti strane stoji carica u ofirskom zlatu.
Čuj, kćeri, pogledaj i obrati k meni uho svoje, zaboravi narod svoj i dom oca svog.
I caru će omileti lepota tvoja; jer je On Gospod tvoj, i Njemu se pokloni.
Kći Tirova doći će s darovima, najbogatiji u narodu tebe će moliti.
Sva je ukrašena kći careva iznutra, haljina joj je zlatom iskićena.
U vezenoj haljini vode je k caru; za njom vode k tebi devojke, druge njene.
Vode ih veselo i radosno, ulaze u dvor carev.
Mesto otaca tvojih biće sinovi tvoji, postavićeš ih knezovima po svoj zemlji.
Učiniću da se ne zaboravlja ime tvoje od kolena na koleno; potom će te slaviti narodi va vek veka. ( psalam 45. 6 - 17 ).

Natrag