koliko onda bogova imamo(laodikeja jjej dobrop objasnio) dali je Rec jedan Bog a Bog koji je ta Rec drugi Bog. pomalo smesno tcrdjenje. onaj koji rec izgovara on je sam ta Rec koju je izgovorio. sad dali ce Jedan koji je Rec svojim promislom uzeti i tu Rec koja je on sam Jedini Bog obuci u telo ,toje njegov promisao ,i da lic e ona govoriti u odnosu ljudskih bica ,moliti se,ici na krstenje,biti raspet,biti prvosvestenik za ljude,prrook,mesija,jagnje, sudija sa crvenom haljinom od krvi na belom konju,sedeti s desna dok ne polozi poslednjeg neprijatelja smrt itd to je dakle Bozja sustina delovanja koju mi moramo priznati donekle samo razumemo,ali osnovica je da je Bog Rec ,jedan jedini Bog je Rec,i nema vise od jednog Boga. kada dobijemo jasno razumevanje da je Isus Bog to ga ne cini drugim bogom onog casa kada on deluje kao Spasitelj i predstavlja u molitvi nas ljudska bicas kao i u casu smrti i vaskrsa na kraju,te kada se isti Jedan sveti vraca u formi Duha svetog na crkvu spasenih i pecati ih sve vreme,(marko 16,dela 2.gl.) tako Bog nam otkriva sebe kao andjela Gospodnjeg u starom zavetu i mnogo drugih manifestacija,u novom takodje,a sustinski on ne donosi niti jedan drugi izvestaj osim Jednog Jedinogi da ga prepoznamo u poslatom Sinu kao vecnog Jedinog,te da se krstimo u jedino dato ime jedinog SpasiteljaIsus Hristos. to sa posvecenjem ,koje je ispunjavanje Duhom ,je sustinski dato za vecni zivot. sve ostalo je zamka i manipulacija i cilj te manipulacije sotone je da odvede coveka od onoga sto jeste vecni zivot(gore izneseno)_ kao i evuu edemu,cega radi pavle sa zebnjom i kaze,dase boji da nas sotona kao evu ne zavede,ne odvede od prostote jevandjelja. da li je teolosko mudrovanje o necemu sto Biblija ne govori,kao pricu o tri boga u jednom jednbostavnost jevandjelja?