Otkrivenje 13:17

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ipak si izbegao odgovor,

Tekst lepo nedvosmisleno kaže da je Gospod Isus seo pored Boga Oca sa njegove desne strane, što znači da je presto Boga Oca na kome on sedi sa Isusove leve stane.
Tu su predstavljene dve licnosti, Bog Otac i Isus Hristos.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ipak si izbegao odgovor,

Tekst lepo nedvosmisleno kaže da je Gospod Isus seo pored Boga Oca sa njegove desne strane, što znači da je presto Boga Oca na kome on sedi sa Isusove leve stane.
Tu su predstavljene dve licnosti, Bog Otac i Isus Hristos.
ili si ti izbegao da se susretnes sa istinom Reci,Bog je jedan jedini. dve u tome vidis dvojedini? Bog bolje poznaje sebe od mene i tebe.tamo gde on citi neka svaka usta budu zatisnuta,to ti je odogovor. a gde on govori,govori da te niko ne prezre.
ako,rekoh nesto ne razumemo,da ne frazumemo,mi nemamo takih obicaja ,akze pavle da se raspravka vodi,jer ko ne veruje duhu Bozjemu kako ce veropvati na covekovu svedocenu rec? svako ce Bogu dati odgovor na dan suda,te ce se covek opravdati svojim recima. ja svojim,ti svojim. ja cu cekati sta ce apostoli reci na dan suda u opravdanje pred sudijom,kad budu rekli,krstili smo u ime Isusa hrista kako si zapovedio duhom svojim,govorili smo da si ti Jedan jedini. ti moras reci odakle ti dvojica,trojica i drugo krstenje osim jednoga u efescima poslanici,jedna vera,Jedan(ne trojedan) Bog,jedno krstenje,(ne dva). ti i Bog laodikeja. onda se sakrij iza crkvene nauke. ja cu stati na rec apostolsku a oni na Bozju valjda,zar ne?vrlo prosto. mirno spavam. necu da budem prepametan da znam sve ali ono sto je Bog rekao da mi je za spasenje dato,to ime jedino Isus cu da verujem i kraj price. vise mi se ne iska,i ne bi da budem mudriji od Boga.ti kako oces.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ako ne verujes
u ono o čemu biblija otvoreno govori, kakav je smisao tvoje vere koja je suprotna biblijskom otkrivenju.

"POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REČ JE TVOJA ISTINA" ( Jevanđelje po Jovanu 17. 17 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Ako ne verujes
u ono o čemu biblija otvoreno govori, kakav je smisao tvoje vere koja je suprotna biblijskom otkrivenju.

"POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REČ JE TVOJA ISTINA" ( Jevanđelje po Jovanu 17. 17 )
ja postujem tvoje razmisljanje laodikeja,ali moram da te pitam,dali si svestan napisanog ovde ? o cemu Biblija otvoreno govori? da je Bog Jedan Jedini,a ti vidis dvojicu,i zoves to dvojedini ili trojedini. pitas me kaka je moja vera? buduci je ona po tvom umisljanju suprotna od Biblisjkog iskaza? ali ja sam rekao Biblijski iskaz,da je Bolg Jedan,ti pak kazesda je trojedan i kazes da ja govorim kontra? Rec je Bozja istina,pa rec kaze Jedan Bopg. nikejski koncil je prvi puta doneo iskaz trojedan Bog. no,ja ti ne sudim,Rec je sudija,a ti si onaj koji ulazes u sve ovo receno i Bog ce meriti. Rec ce upravo da sudi svima.ako stavis jedan prst ba drugi od iste ruke onda to je jednako ali ako stavis tri prsta na jedan prst da li je to po tebi mera identicnosti. tako ti tvrdis da je Rec koja kaze Jedan Bog ,identicna iskazu nikeje ,gde je iskaz glasio trojedan bog! jednoga dana Bog ce postaviti svoju rec kao odrfaz istine naspram ljudske reci i to ce biti sud.
sud koji Bogu i Reci pripada. ne kazem da je sud tebi ili meni danas,vec taj dan. mi o tome treba bratski jedan drugog da budimo,jer Bog je ipak prekovise svet da bi smo mi olako nesto uzeli,pre nego bi proverili. Bog ne gleda ko je ko.Pismo nas uci da je za najmanju titlu iskazan moguci sud,jer Bog se ne moze menjati,a mi moramo i mozemo.
ne mislim da je tvoje insistiranje na citatu moguce obrazloziti kroz pricu o trojstvu vec samo kroz svedocanstvo reci da je Bog Jedan.ako to ne mozemo utkati u to,sto je sve Pismo,onda sto reci. u promislu da je Bog Jedan Bog sebe najpre predstavlja. i ako ne poznajemo nekog pod imenom kako mozemo tvrditi da poznajemo ostalo o toj osobi,smisao ostalog? u tom kontekstu tvoj tekst na kom insistiras mora biti mladji od iskaza Bog je Jedan ,tj. mladji u podlaganju razgledanja kroz prvotni siakz da je Bog Jedan. no ti ga donosis kao stariji iskaz te rusis opnaj jasno izrecen prvi i za sigurno stariji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam dao dovoljno biblijskih tekstova koji dokazuju da je Isus jednak Bogu Ocu, i da je Sveti Duh licnost, i da su oni nezavisne licnosti koji deluju zajedno kao jedan Bog.
Nisi odgovorio ni na jedan taj navod.
Meni nije tesko da ponovo postavim ako zelis.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja sam dao dovoljno biblijskih tekstova koji dokazuju da je Isus jednak Bogu Ocu, i da je Sveti Duh licnost, i da su oni nezavisne licnosti koji deluju zajedno kao jedan Bog.
Nisi odgovorio ni na jedan taj navod.
Meni nije tesko da ponovo postavim ako zelis.
kako mislis da dvojica neovisnih mogu biti jedna licnost,ili da dva neovisna Boga mogu biti Jedan Bog? Biblija govori o jednom Bogu ali nigde ne spominje neovisnost,jer da spominje onda bi se Bog odrazavao sa dvojedan ili trojedan,zasto to Bog ne cini?
tako da sam ti svaki put jasno odgovorio na svaki tvoj navod,da ne mozemo projektovati licnim razmisljanjem nesto sto je Bog jasno projektovao kao Jedan Bog svemoguci.ako se kaze u trojstvu da sve tri licnosti su istih svojstava,tj zvanja,onda kako dva mogu biti Svemoguca? koji je svemoguciji? dva svemoguca cini cudnu misao,zar ne. zamisli tek dva vecna? koliko onda ima vecnosti,Pismo kaze da je jedna vecnost i da je logikom se kaze,dovoljna. cemu dve vecnosti? koja je prava,originalna onda se dovodi sve to u sumnju. da li si ikad pomislio da Pismo daje jasan izvestaj da je jos jedan u edemu kroz tumacenu Rec koja je sami Bog,doneo jednu pricu tj. jos jednu osim vec jedne Bozje reci koja je aposlutno imala vecnost za prve ljude,dakle taj drugi satana je tumacenjem(kao ovde crkvena) doneo pricu o jos jednoj vecnosti,koja se potom pokazala da je smrt,jer ne postoje dve verzije vecnosti. da lis e pitas da kad se pojavila prica o dvojednom,trojednom u nikeji da Isusova opomena govorom pergamu,crkvi u pergamu,da unutar je sotona postavio svoje prestolje,da je to isto maslo izedema,kada je sada kroz crkveni koncil u nikeji doneo pergamsko zlo,pricu o tri mesto jednom Bogu. sto ako iza svega stoji sotona i smrt?
ako je sveti duh licnost,koji je i ciji duh lebdeo nad vodama pre nego je sazdana zemlja? da li je to bio sveti Duh. ko je stvorio svet? kaze se Bog zar ne? koji Bog? da li je izvestaj Boga da je on Duh tacan? jeste. sada da li u tom izvestaju verujes da je sadrzan da je taj Bog Duh i sveti? sveti Bog koji je Duh? onda kojim svetim Duhom je Bog govorio u starom zavetu preko proroka? da li je to bio starozavetnio sveti duh,a onaj koji je nadahnjivao apostole,da li je to bio novozavetni sveti Duh onda? da li ti ne lici na jedan teski apsurd da se nesto sto je Bog duh samo sto je spusten u odredjeno prorokovano vreme,pedesetnicu,potom u nikeji nazvao svetim duhom tj. trecom osobom Jednog jedinog Bozanstva?!
da ne kazem,da nigde Biblija nije niti jednom spomenula rec trojedan!
niti jedan dosije se ne moze spoznati dok se u kompjuter ne ubaci ime licnosti,zar ne? moze se samo nagadjati. kako onda ti mozes znati dosije onoga sto si navodno izneo ovde(Isus sedi s desna) da je rec o trojednom,a da ne znas najpre da je Bog rekao licni dosije da je on jedan Bog?!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti biblijske dokaze objašnjavaš ljudskom logikom, to nije princip tumačenja biblije.
Navedi biblijske kontraargumente dokazima koje sam postavio.

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti biblijske dokaze objašnjavaš ljudskom logikom, to nije princip tumačenja biblije.
Navedi biblijske kontraargumente dokazima koje sam postavio.

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10
ja ljudskom logikom sam samo objasnio tvoje ljudske logicne namisli o tri Boga kojih nema u Pismu! inace sam si naveo paralelne stihove koji zapravo trebaju tebi,ne meni,laodikeja da bi shvatio da je isus jedan sveti Bog,inace postoje dvojica koji za sebe kazu isto.da li je to moguce? jeste,jedino kad se radi o jednom Bogu. Biblijski Bog doista je Jedan ne trojedan,,nikejski bog je trojedan. ti verujes u nikejskog boga i nikejsku nauku,a ja sam za time da verumemo u Bozju Rec.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
ja ljudskom logikom sam samo objasnio tvoje ljudske logicne namisli o tri Boga kojih nema u Pismu!

Mrsavkic, tvoje namere nisu podle i zle, i tvoje misli i razmišljanja ne idu iz oholog srca. Ali razmišljaš po ljudskoj ograničenoj logici kada je Trostvo u pitanju...Ne radi se o tri boga, radi se o Tri Božija Lica Jednog Boga-> Otac, Sin, Sveti Duh.
U Jevanđeljima je to sasvim lepo objašnjeno i očitano. Ali ako polovično čitamo, preskačući čitave pasuse po sopstvenim željama, onda se to ne vidi...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkic
kolega nisam te razumio najbolje zato pitam
da li ti tvrdiš da je Isus Bog ?

Natrag