Otkrivenje 13:17

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Nigde nisam napisao da ce se spasiti samo Adventisti, vec da je upravo Bog podigao Adventisticku crkvu da objavi Jevandjeosku istinu celom svetu.
Gde ima vece ljubavi od zalaganja za spasenje ljudi i teznje da i brat koji je pored tebe upozna Jevandjelje i da pocne da zivi u skladu sa njegovim nacelima i uspostavi zajednicu ljubavi sa Isusom i vernim ljudima.
laodikeja ne budi smesan, najjace je da je bog podigao adventisticku crkvu da bi objavio nesto, vasu crkvu je podigla ona elen prorocica u pokusaju, ja ne mogu da verujem da neko nju smatra prorocicom to sto se ona umislila daje prorocica isto kao sto ste vi umislili da vam se isus javlja, to nema veze da realnoscu to su samo fantazije u mozgu

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
duh Bozji?pa ovdd sve vreme vi svedocite svoje,a Duh Bozji pisac reci svoje.ko je tu u pravu? mislim da je jasno gde je istina. problem je sto su mnogi utamniceni unutar svoje nauke i ne mogu videti. a najgore sto to neutralce dovodi do teske sumnje u veru u Boga,te taki se sablaznjavaju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, ipak su to sve ljudska misljenja, odnosno nedostatak volje i hrabrosti da se covek suoci sa cinjenicama time sto ce traziti od Boga da mu ih on sam otkrije, strah da tako nesto uopste uradi jer nije spreman da se odrekne sebe i svojih misljenja u slucaju da mu Bog otkrije istinu..

Greska, Elen White nije osnivac Adventne crkve, ona nema ljudskog osnivaca, nju je podigao sam Gospod, a sestru Elen White je odabrao da kroz nju govori i ako ona taj dar licno nije zelela smatrajuci sebe suvise nedostojnom i slabom za takvu vrstu sluzbe, ali Bog joj je obecao dovoljno svoje blagodati koja ce joj biti od pomoci u radu za Gospoda.

Nemojmo govoriti o onome sto ne poznajemo ako nismo ispitali sve cinjenice i na prvom mestu pitali Gospoda da li je to tako.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Adventisticka crkva nema Rimokatolicka naucavanja.

Pa, naravno nema samo Rimoktoličko nego i Pravoslavno, zar ne? Ili da budemo sasvim precizni, preuzeli ste nauk kršćanske crkve (prije crkvenog raskola). Priznajete sve Ekumenske/ Vaseljenske sabore ili ne? Protestantizam se odvojio od Katoličke crkve koji su se podijelili na metodiste, kalviniste, baptiste...
a vi ste se odijelili od baptista. Je li tako?
Nego, zanima me nešto drugo. Katolici i pravoslavci 1000 g. raspravljaju o "filoque"...
i još se nismo složili.
:)

A kako adventisti i protestanti ispovjedaju Vjerovanje?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Da, ipak su to sve ljudska misljenja, odnosno nedostatak volje i hrabrosti da se covek suoci sa cinjenicama time sto ce traziti od Boga da mu ih on sam otkrije, strah da tako nesto uopste uradi jer nije spreman da se odrekne sebe i svojih misljenja u slucaju da mu Bog otkrije istinu..

Greska, Elen White nije osnivac Adventne crkve, ona nema ljudskog osnivaca, nju je podigao sam Gospod, a sestru Elen White je odabrao da kroz nju govori i ako ona taj dar licno nije zelela smatrajuci sebe suvise nedostojnom i slabom za takvu vrstu sluzbe, ali Bog joj je obecao dovoljno svoje blagodati koja ce joj biti od pomoci u radu za Gospoda.

Nemojmo govoriti o onome sto ne poznajemo ako nismo ispitali sve cinjenice i na prvom mestu pitali Gospoda da li je to tako.

sta je gospod sisao sa neba i sagradio crkvu i osnovao je? ne razumem kakve su to izjave? to je tako neozbiljno izjavljivati tako nesto da nemam reci
kao sto sam rekao ona je prorocica kao sto je nastradamus prorok, a to sto se ona utripovala da gospod govori kroz nju i jos to sto je utripovala vas da gospod govori kroz nju to je sasvim nesto drugo to je masta koja se razvija u mozgu, pa niste vi jedini kojima se gospod javio i uputio na pravi put ima ih mnogo, a to samo govori koliko je ta tema kako gospod upucuje na istinu i put, glupa i neozbiljnja i zasnovana na masti i verovanje, ona nema nikakvih dodirnih tacaka sa cinjenicnim stanjem

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
crkva je osnovana na otkrivenju ko je Isus Hristos. elen vajt i slicni "proroci" su promasili hiljadu km. od tog temelja. pitati Gospoda o necemu sto je on Duhom vec rekao,je posao valaama,ili posao starog proroka da prokusa mladog proroka te da ga pojede lav na putu ili vrata pakla da ga svladaju u pokusaju da nebo dosegnu provalom u tor mestona vrata.mi pricamo o carstvu a provaljujemo kud nam je volja. nikeja nikad nije bio vrata vec Isus. mi pitamo neki Gospoda,a onda odemo da to proverimo kod naseg tumaca u njegovom ucenju. to nije pitanje i to nije put Gospodnji onda.mislimd a je robovanje duhu i sluzba takom duhu crkve nesto sto sam ja upoznao kao najtezi zemaljski vid zatvora,ili samo predvorje pakla.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Velika zabluda je sto se osnivanje crkve pripsuje Isusu!

Jee se lazno svjedoci da se pojavio iz groba i donio vijesti koje, ako se pazljivo cita, vidi da nemaju veze s njim!

Na tom laznom svjedocenju (ne znam odakle potjece) dolazi haoticno stanje u vjerovanje.

On sâm je rekao: Duh istine ce vas obavijestiti obzirom na pravednost da idem Gospodaru i da me mecete vise vidjeti.

Ipak ti pisci Biblije nisu bili dovoljno inteligentni nego su vodjeni duhovima zapisivali stvari koje jedna s drugom nemaju veze (izuzev u ravni duhova, tamo gdje je sve reltivizirano i jednako, i "+" i "-")

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Velika zabluda je sto se osnivanje crkve pripsuje Isusu!

Jee se lazno svjedoci da se pojavio iz groba i donio vijesti koje, ako se pazljivo cita, vidi da nemaju veze s njim!

Na tom laznom svjedocenju (ne znam odakle potjece) dolazi haoticno stanje u vjerovanje.

On sâm je rekao: Duh istine ce vas obavijestiti obzirom na pravednost da idem Gospodaru i da me mecete vise vidjeti.

Ipak ti pisci Biblije nisu bili dovoljno inteligentni nego su vodjeni duhovima zapisivali stvari koje jedna s drugom nemaju veze (izuzev u ravni duhova, tamo gdje je sve reltivizirano i jednako, i "+" i "-")
nemam nameru da te povredim,ali iskreno cu ti reci,mislim da ne poznajes sustinu jevandjelja. islamska vera ne priznaje da je Isus vaskrsli. logicno,jer muhamed nikad nije propovedan da je umro i vaskrsao,buduci bi to za svakog bila nelogicnost. ali Isus jeste vaskrsli,jer sva prorostva govore o tome. problem je sto vi muslimani nemate ni traga od spoznaje duha svetoga. sam smisao da je poslanje duha zapravo muhamed je toliko prosecno i ispod nivoa razumevanje Pisma da je suludo otome raspravku i voditi.
ne cudi za tebe,ja to mogu razumeti,tj. za vas muslimane,jer ni masa hriscanskih ucitelja ne poseudje spoznaju istine jer ne prihvata krstenje Duhom,te oce svojim duhiom razumeti Pismo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pravu crkvu osniva Gospod daje joj silu svog autoriteta i Duha Svetoga da je prati i nadahnjuje u misiji objave jevanđelja, ako nije tako onda ona postaje ustanova koja je stvorena samoinicijativno čovečijom voljom, i nema silu i autoritet od Boga za ono što čini.

Za Isabeletu.

Duh Sveti ne izlazi ni od Oca ni od Sina, Dug Sveti je treće lice Božanstva i deluje u saradnji sa Ocem i Sinom.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Duh Sveti ne izlazi ni od Oca ni od Sina, Dug Sveti je treće lice Božanstva i deluje u saradnji sa Ocem i Sinom.

Da, da...vidim.:???:

Adventistička vjerovanja: Svetom Trojstvu daju druga objašnjenja, Bogu, Ocu i Sinu pripisuju Božansku narav, a o Duhu Svetom govore nejasno i tvrde da je to samo Božja sila, tj. jedna božja kreacija.

Nisam znala da ste toliko razdjeljeni.

Najvažnije adventističke skupine su:

1) Adventisti sedmog dana
2) Adventisti kršćani
3) Evanđeoski adventisti
4) Životno adventističko jedinstvo
5) Božja crkva
6) Adventistička braća vremena

Natrag